Sunday, January 28, 2018

Ett muskellinne

Jag har sytt mig lite mer träningskläder! Först var jag så rädd för att sy det men nu när den proppen släppt vill jag bara sy mer träningsplagg! Som en storbystad person (har f-kupa) tycker jag att många toppar blir så urringade så jag ville sy en träningstopp med hög hals. För att kompensera och göra det roligare testade jag att göra ärmhålan djupare. Det är något jag sett massor av folk på gymmet ha så jag ville testa. Tydligen heter det "muscle tee" på engelska, ett rätt töntigt namn tycker jag :P. 

Visste inte om jag skulle känna mig för avklädd med så djup ärmringning men nix det är faktiskt sjukt bekvämt! Att det går så högt i halsen är superskönt och jag känner mig bekväm och cool. 

Jag använde mig av Inari tee för att göra linnet, och ändrade faktiskt väldigt lite. Kortade av det till en längd som jag tyckte kändes lagom, flyttade ner ärmhålet 9cm och flyttade också in axlarna 1cm. Och så gjorde jag ingen muddkant i halsen utan vek ner 1cm där och sydde ner med tvillingnål. I ärmhålen vek jag 1,5cm och sydde ner med tvillingnål. 

Byxorna har jag också sytt, det är Stride Athletic tights från Greenstyle. Tyget är ett sporttyg från Stoff och Stil som det står ska vara svart men det är det inte. Det går mer mot mörkblått/mörkgrått vilket jag tycker är rätt störigt, hade mycket hellre sett att det var helt svart. Det är lite hårdare än Supplexen jag tidigare sytt i och känns stadigare och slitstarkare. Tror de är toppen att springa i, däremot tycker jag de blev lite för hårda för gymmet där jag gärna har så mjuka kläder som möjligt. 

Obligatoriska posen, jag måste verkligen fundera ut mer sätt att fota träningskläder på! 

2 comments:

Helga said...

Du får ha rekvisita! 😁

Brita said...

...Gillar verkligen linnet och iden med större ärmhål är riktigt snyggt. Har aldrig provat att sy träningskläder men tror att det kommer att bli ändring på här. Tack :)