Saturday, February 9, 2019

Sypepp!

Jag har sån sypepp just nu! Mitt huvud är fullt av mönster och tyger och min vill-sy-lista blir bara längre och längre. Tänkte att det vore kul med ett inlägg om vad jag är sugen på! 

Franska märket Republique du chiffon är relativt nyfunnet för mig men shit så mycket fina grejer de har! Den här kappan åkte direkt upp på min lista. Till hösten vill jag sy den i ull, men tänker också att den kanske vore fin i linnetyg? Lite i stil med Lina Ojs fantastiska linnejacka som jag inte kunnat släppa sen jag såg den. Tyvärr finns detta mönstret bara i pappersformat så det blir rätt dyrt. 

Blusen Petula som också kommer från Republique du chiffon blev jag också sugen på. Det här känns som ett sånt plagg som kan vara skitsnyggt men som det också finns en chans att man känner sig som en säck potatis i, men jag är beredd att chansa. Den på bilden har TatianaFischli sytt. 

Ninni Culottes är ett plagg som jag tänkt på länge, eller ja inte bara dom utan vida byxor överlag. Jag har tänkt att jag som är 152 och med breda höfter och axlar inte passar i den typen av plagg men vet ni? Fuck smickrande! Jag tänker sy ett par Ninni och skitsamma om de inte är smickrande, de ser sjukt sköna ut och dessutom coola. 

Bilderna kommer från Paper theory (hennes byxor är inte Ninni utan några andra vida byxor) och Allknightsewing

Kommatia patterns är också en ny bekantskap, jag gillar verkligen deras teckningar av sina mönster! Den här jackan blev jag sugen på och den skulle passa bra till att cykla i tror jag. Mina ledord för kläder som passar för cykling är "Sportig cool kulturtant" och det passar väl rätt bra till denna jackan? 

Sen är jag så sugen på att sy mer i linnetyg. Exakt vad vet jag inte än, bara att jag vill sy i linne. Jag håller på med en enkel vanlig t-shirt/top i linne just nu och den tror jag på. Vill beställa fler tygprover från Merchant and mills och Linnehem och fundera vidare. 
Den coola tjejen ovan är Abolajiaoo

De här bilderna har jag pinnat, båda är köpe-plagg och alltså inte mönster men jag skulle vilja sy något liknande. I linne då förstås! 

Igår la jag upp den här bilden på instagram stories och frågade efter tips på mönster som ser ut exakt såhär. Och ni levererade som alltid och tipsade om detta från Svenska Mönster. Vill sy i ett särskilt tyg, gissa vilket? Den grönblå manchestern förstås! 

7 comments:

Annie said...

Snygga kläder! Jag tror du kommer passa bra i blusen:)
Visst är det härligt när huvudet är fullt av skaparlust och livet känns underbart och man bara vill skutta ur sängen tidigt på morgonen och fortsätta skapa..!
Det är ju så många gånger det känns precis tvärt om:(

Clara said...

Annie: Verkligen! Tyvärr är det dock inte riktigt så för mig just nu, jag mår rätt kasst men kan iaf fly in i en värld av tyger och mönster och glömma bort det lite :)

Gudrun said...

Tack för alla bra tips på tygaffärer och annan inspiration du ger.Älskar linnetyg i härliga färger,men tycker det är svårt att hitta sköna för klädsömnad.

Clara said...

Gudrun: Jag kan verkligen rekommendera Linnehem! De har jättefina linnetyger för klädsömnad (kolla vikten, de under 200g/m2 gillar jag för kläder).

Gudrun said...

Tusen tack Clara! Oh,så glad jag blev.

Nana said...

There are many stories. And various opinions Makes me feel impressed with your website

iseo said...

Tusen tack Clara! Oh,så glad jag blev. ... boji tea care