Wednesday, June 20, 2007

the better sweater?

Den här koftan, vid namn the better sweater skulle jag hemskt gärna vilja sticka. Den ser relativt enkel ut, den går snabbt att sticka med så grova stickor (10mm) och borde därför vara ett bra mönster för mig som aldrig förr följt en engelsk stickbeskrivning. Så gårdagskvällen ägnades åt att titta på mönstret, läsa på stickameras översättningssida för engelska sticktermer och att svära. Min logik har sagt upp sig. Vad betyder Kfb? Sl? Jag känner mig dum.

7 comments:

Dödergök said...

Hum sl betyder iaf slip one, dvs att man bara för över den till höger sticka utan att sticka den (min hjärna har för tillfället tappat vad det heter på svenska egentligen). Det andra kan jag tyvär inte hjälpa dig med.
Fin kofta hur som hellst. :)

Tina said...

Jättefin kofta! Har letat efter något liknande själv. Vet tyvärr inte heller vad Kfb betyder, kanske Knit from behind?

lillstrumpa said...

Kfb = knit from back, dvs sticka en rät maska genom bakre maskbågen. Söt kofta :-)

ClaraSofia said...

Tack så hemskt mycket för hjälpen!

Ilsefin said...

Jättesnygg kofta!

För att ställa till det lite så tänkte jag beräta att KFB också kan betyda knit in front and back = att sticka två maskor i samma maska (dvs öka med en maska).

När jag har lärt mig att sticka på engelska har jag utgått från listan som finns längst ner på den här sidan: http://knitty.com/ISSUEsummer07/patterns.html
och genom att googla.

I så gott som alla engelska stickböcker och även i många gratismönster på nätet finns sk "abbreviations" dvs förklaringar till förkortningarna.

Lycka till!

lillstrumpa said...

Oj, vad bra att Ilsefin har huvudet på skaft och rättat till det där med kfb - jag lyckades blanda ihop det för mig trots att jag håller på med en beskrivning full av kfb:n.. Hoppas jag inte hann förvirra dig alltför mycket!

(jag har alltså aldrig sett kfb som något annat än "knit front and back", blandade ihop med ktbl = "knit through back loop")

Anonymous said...

Tack Ilsefin! Du har just hjälpt mig att lösa ett problem jag har kämpat med i två dagar! Tack för google som ledde mig till dig o länken med förklaringar.