Thursday, June 18, 2009

Till någon som inte finns

Nu kommer alla som känner mig mobba mig sönder och samman, för jag har börjat på ett smått pinsamt stick-projekt. Egentligen kanske det inte är så pinsamt, men det känns så...

Så vad stickar jag kanske ni undrar? Jo... en bäbiströja.
Känner jag någon bäbis? Nej, inte en enda faktiskt.
Tänker jag skaffa någon inom en snar framtid? Nej, det lär dröja ett bra tag.

Varför stickar jag den då? Det enda jag kan svara på det är att jag har noll stick-inspiration, och den här bäbis-koftan har jag velat sticka i evigheter. Dessutom går det åt väldigt lite garn, vilket är bra för mig som har väldigt lite pengar. Sen försöker jag också intala mig själv att det kan vara bra att ha en present liggande till en framtida kompis-bäbis. Mot argumentet till det är att jag kommer ha 9 månader på mig att sticka nåt till en sådan bäbis... dessutom hatar jag ju att ha saker som inte används liggande. Men den är rolig att sticka och det blir bra! Så då är ju allt bra.

Mönstret finns förresten här.

7 comments:

Maria said...

Förstår dig helt och hållet! Även jag stickar bäbiskoftor ibland. Bara för att det är så kul! Dom blir ju så enormt söta.
Ett tips om du vill bli av med den sen - lämna den till någon kyrka eller till socialförvaltningen så kan dom lämna den vidare till behövande!

Annas Alster said...

Go for it! Jag stickar bäbiströjor så det ryker om det. Det är ju roligt och de blir ju å söta! Och så blir de ju inte fula om de får ligga till sig lite.

silveropulver said...

Hi hi, du skulle se min proppfulla kartong med bebiskläder...du kan nog känna dig helt normal!

Anonymous said...

Ja, den vill jag också sticka någon gång! - k

Fru P said...

Koftor är det absolut bästa baby-plagget! hälsningar från en mamma

Eva S said...

Sticka babytröjor du. Men förstår dina tankar. När jag började sticka babysockor var den stående frågan om jag skulle bli mormor! Sedan dess har jag stickat en massa babysockor utan att vara mormor och det har gått jättebra. Har sålt på marknader och gett bort till vänner.
Må gott

Clara som stickar said...

Vad många ni är som stickar tröjor till okända och kanske inte ens ännu existerande bäbisar! Det känns himla skönt att veta att jag inte är ensam om det.