Wednesday, September 30, 2009

Oh baby baby


Nu är den klar, babytröjan jag skrev om för ett halvår sedan sisådär. Nån bäbis känner jag fortfarande inte, och jag har ingen lust att ge bort den till nån jag inte känner. Den får helt enkelt ligga till sig och vänta på bättre tider.

Det var ett roligt projekt i alla fall, baby-tröjor är så lagom stora att sticka! Jag vill ju egentligen sticka fler, det skadar ju inte heller att ha några på lager. Nån gång blir det väl bäbisar även i min bekantskapskrets! Mönstret till den här tröjan går att hitta här, och jag har följt det nästan på pricken. Dock tror jag inte min stickfasthet stämmer, för jag stickade minsta storleken och den är snarare lagom till en två-åring. Det där med stickfasthet är inte min grej.

En rolig sak som slog mig när jag stickat ungefär halva koftan är att jag aldrig tänkt mig den som en pojk-tröja. Eftersom blått är min favvo-färg har jag ingen som helst tanke på att det kan vara en "pojk-färg". Sen tycker jag ju i och för sig att sånt är rätt larvigt, alla barn kan ha alla färger enligt mig, oavsett kön. Men det är en annan fråga, ska inte gå in på genusperspektiv i den här bloggen, även om det är nog så intressant! Kan dock tipsa om en blogg jag läser dagligen:
skriet från kärnfamiljen
Läs den!

9 comments:

miastick said...

Clara, bara kör på du med dina gulliga kattbilder! Jag klarar det!
Jag gillar din blogg, mycket!

Ida said...

Den där koftan är jätterolig att sticka! Jag tror jag har gjort fyra stycken i olika färgkombinationer, varav en med självrandande sockgarn. Ett klart favoritmönster!

Louise said...

Hvor er den blevet flot! Kan godt lide at du har brugt røde knapper til den - det giver den et sjovt pift. Og jeg gør også det samme som dig med at strikke børnetøj selv om jeg ikke selv har børn - dog er jeg så heldig at flere af mine venner har søde små, som gerne vil have strikket tøj. Men det så dejlgit at afprøve nyt strikketøj på små mønstre - det koster mindre, tager mindre tid, og så er der bare oget virkelig dejligt ved børnetøj :0)

Bluewhiskey said...

Hehehehe, jag håller nog inte helt med om det. Alla färger på alla barn ja, men inte rosa på pojkar snälla.. Även om min yngsta son, om han själv fick bestämma, mer än gärna skulle ha även rosa kläder. Och rosa nagellack. :p

Eva S said...

Tröjan blev fin. Den modellen finns med på min villgöra lista.
Katter kan faktiskt lära sig att låta bli garnet när man stickar. Lilla Mysan som vi hade ville gärna ligga i mitt knä när jag satt i soffan och stickade. Rörde hon garnet fick hon inte ligga kvar och det lärde hon sig ganska snart. Oj vad jag saknar henne.

Må gott

Louise said...

Fin! Väldigt fint med de röda knapparna.

Jo said...

Vad fin den blev! :) Den kanske man skulle försöka sig på?
Du, har jag helt fel när jag har för mig att du stickade en Uggletröja, fast som kofta? Jag undrar isf hur det blev, om det blev bra. Jag gillade ju ugglestickningen, så jag skulle kunna tänka mig en kortärmad ugglekofta.

The Willow Fairy said...

Snacka om att vara ute i god tid. Håller med dig, blått passar lika bra på tjejer. Det enda jag nog inte skulle sätta på en pojke är väl rosa och för mkt spets. Annars tycker jag man kan ha vad som på vem som. Snygg var den i alla fall och så småning om kommer den till rätt person.

Anna said...

Den blev jättefin! Ska sticka en sån själv till dottern nångång när jag får tid. :)