Wednesday, September 30, 2009

Oh baby baby


Nu är den klar, babytröjan jag skrev om för ett halvår sedan sisådär. Nån bäbis känner jag fortfarande inte, och jag har ingen lust att ge bort den till nån jag inte känner. Den får helt enkelt ligga till sig och vänta på bättre tider.

Det var ett roligt projekt i alla fall, baby-tröjor är så lagom stora att sticka! Jag vill ju egentligen sticka fler, det skadar ju inte heller att ha några på lager. Nån gång blir det väl bäbisar även i min bekantskapskrets! Mönstret till den här tröjan går att hitta här, och jag har följt det nästan på pricken. Dock tror jag inte min stickfasthet stämmer, för jag stickade minsta storleken och den är snarare lagom till en två-åring. Det där med stickfasthet är inte min grej.

En rolig sak som slog mig när jag stickat ungefär halva koftan är att jag aldrig tänkt mig den som en pojk-tröja. Eftersom blått är min favvo-färg har jag ingen som helst tanke på att det kan vara en "pojk-färg". Sen tycker jag ju i och för sig att sånt är rätt larvigt, alla barn kan ha alla färger enligt mig, oavsett kön. Men det är en annan fråga, ska inte gå in på genusperspektiv i den här bloggen, även om det är nog så intressant! Kan dock tipsa om en blogg jag läser dagligen:
skriet från kärnfamiljen
Läs den!

Monday, September 28, 2009

Awsome girl

Jag har fått en utmärkelse, tack willow fairy! Det är även en utmaning, som går ut på att man ska berätta tio saker om sig själv. Jag fick en liknande utmaning för ungefär ett halvår sedan, det kan man läsa här.

1. Ett av mina största intressen är loppis och second hand. Jag har turen att jobba med just det, jag jobbar extra på Emmaus Björkå. Men att besöka andra second hander är ju inte heller helt ovanligt.

2. Jag samlar på porslin. Gammalt som nytt går bra, så länge det är fint och tilltalar mig, vilket kan vara allt från billigt från IKEA till dyra Stig Lindberg. Favoriten just nu är den här ovan.

3. Jag är nåt så fruktansvärt nyfiken! Har noll tålamod när det gäller hemliga saker, jag vill veta allt direkt. Min nyfikenhet ligger nog på samma nivå som en femårings ungefär.

4. Om jag har mycket nyfikenhet har jag desto mindre tålamod. Jag vill att saker ska gå fort snabbt och lätt och det ska hända nu! Vänta är inte min grej alls. Som tur är har jag en pojkvän som har så mycket tålamod att det räcker till oss båda, så det jämnar ut sig.

5. Jag gillar verkligen att omge mig med fina saker. Fina möbler, fina färger. Kanske lite ytligt, men mode och inredning är mina största intressen (i dessa räknar jag in stickning och loppisar). Tyvärr leder det oss in på nästa punkt:

6. Jag handlar lätt för mycket saker. Inte lyxfällan direkt, men det händer rätt så ofta att jag köper utan att tänka. Det är ett beteende som jag försöker jobba bort, jag önskar verkligen att jag var en av de där som gör väl övervägda köp. Det skulle vara bra både för miljön och för min privata något snurriga ekonomi.

7. Rätt så nyss kom jag på vad jag vill bli när jag blir stor, nämligen butikskommunikatör! Det känns som det perfekta yrket för mig, då får jag kombinera färg, form, kreativitet och mitt intresse för fina grejer. Nu i höst började jag läsa, och jag är klar om två år. Innan dess var det lite struligt, jag läste till arbetsteratpeut och hoppade av och var arbetslös med allt trassel det innebär. Nu känns det som att jag är på rätt plats, så himla skönt!

8. Jag har ett stort beroende: godis! Och då framförallt lakrits. Idag har jag ätit ungefär 200g, det är inte alls ovanligt. Snarare vanligt, ungefär varje dag vanligt.

9. Tv-spel och dataspel är ett stort intresse för mig. För mig är det en av de största avslappningsgrejerna, för det innebär på nåt sätt lov och ledighet. Det är väl för att det mest är när jag är riktigt ledig som jag har tid att spela antar jag.

10. Jag är nog lite av en sån där nörd överlag. När jag var yngre spelade jag en del rollspel, och jag har hållt på lite med svärdsfäktning. Nuförtiden blir det mest böcker, brädspel, dataspel och science fiction serier som får representera nörden i mig (hm, kanske inte så lite ändå när jag radar upp det sådär). Ja, så är jag ju garn-nörd då såklart, men det är en annan grej.

Jag skickar vidare utmärkelsen och utmaningent till:
Polliver
Sugar spin sister
Made by Pom
Bara Lova
Dödergök
+ alla andra som känner sig manade! Berätta om er själva lite!

Friday, September 25, 2009

jodå, jag stickar också

Visst, Esther hindrar mig att sticka ibland, men jag får ändå mer saker gjort än på länge. Med höstkylan kommer sticklusten, äntligen! Jag har påbörjat en vit gosig tröja och faktiskt tagit mig i kragen och stickat klart den där dimgrå sjalen. Trodde faktiskt aldrig den skulle bli klar, men nu ligger den och blockas! Skriver mer om den när jag tagit bättre kort.

Wednesday, September 23, 2009

Något hindrar mig att sticka

Förutom muspekaren är mina stickningar det mest spännande som finns i vårt hem. Nej nej nej! säger jag, men det spelar liksom ingen roll för Esther, hon ser bara garnet som rör på sig. Så vad finns att göra annat än att virka en egen leksak till henne?

Den lilla musen/krypet som syns på bild nr 2 är fristylad fram med virknål 4 i bomullsgarn. Enkelt och snabbt projekt, och mycket uppskattat! En av de bästa leksakerna hon har verkar det som faktiskt.

Förresten, det är mysigt när hon ligger sådär. Men när hon drar och sliter i den skira spetsen är det inte lika kul...

Saturday, September 19, 2009

Herr Kanin

Jag gillar verkligen Herr Kanin. Han får mig att känna att jaa, sådär mår jag också ibland.

Thursday, September 17, 2009

Ännu mera Esther


Moderna katter jagar moderna möss. Hon är helt galen i muspekaren! Jag är inte lika glad, det låter ratsch ratsch på skärmen... (förresten, jag har inte gått och blivit man, det är Andreas händer på bilden).

Jag sa ju det, ni kommer få se bilder på Esther tills ni storknar!

Monday, September 14, 2009

Monday monday

Hemma efter en lååång måndag, först skola och sen jobb. Men det gör inte så mycket, för äntligen har vi kommit igång med de roliga grejerna i skolan! Exponering är så mycket roligare än försäljning. Försäljning är ack så viktigt, jag förstår det, men det är inte riktigt min grej. Jag gillar inte det där med merförsäljning och skapa behov som inte finns hos kunden. Däremot att ha textning, skyltning, hantverk, folieteknik och ljussättning på schemat känns fantastiskt kul!


Nu har jag förresten förstått vad Esther gör när vi lämnar henne ensam några timmar på dagarna. Hon vässar klor och tänder. Sen ser hon så söt ut när vi kommer hem, och slickar sådär gulligt på ens fingrar, kanske gnager lite sådär försiktigt. När hon har en i sitt våld, när hon är som allra sötast, då biter hon till! Jävlar vad vassa katters tänder är! Jag är nu en erfarenhet rikare.

Sunday, September 13, 2009

Rosa present

En amigurumi till har det blivit, känns som att jag producerar på löpande band... Nu har jag börjat experimentra lite med ögonen, det är kul! Blev nöjd med den här amigurumins ögon, ska helt klart fortsätta att testa olika saker.

Just den här rosa figuren tänkte jag skicka iväg på posten, det är en sjuårig tjej som ska få den. Hon var med när jag köpte boken, så jag lovade såklart att hon skulle få en figur. Det är en bestämd liten tjej som ska få den, så det är allt bäst att jag håller vad jag lovar!

Tack för alla fina kommentarer om Esther! Det kommer helt säkert fler bilder, ni kommer spy på kattbilder till slut... har redan tagit några hundra bilder sådär, hon är ju så söt så jag kan inte låta bli.

Friday, September 11, 2009

Esther

Det här är Ester. Hon är 15 veckor gammal. Igår flyttade hon hem till oss! Jag kanske är lite subjektiv, men jag tror att hon kan vara den sötaste kattungen som finns i hela världen, faktiskt!

Saturday, September 5, 2009

La Principessa

De här prinsess-tårtorna/bakelserna har ju figurerat på rätt många bloggar vid det här laget, men det gör ju dom inte mindre söta! Just den här är till min mamma, den kommer passa perfekt i hennes kolonistuga. Jag vill ha en själv också, så jag har redan börjat på en till... som sagt, de är ju så söta. Passar till och med ett troll som mig! Jag har aldrig haft prinsessdrömmar, utan alltid identifierat mig mer med trollen. Eller möjligtvis Ronja då.

Mönstret till just den här prinsesstårtan är från amigurumi-boken av Mia Bengtsson.

Säg hej till Camilla och hennes ugglor

Det här är Camilla, en av mina bästa bästaste kompisar. Hon är lika förtjust i ugglor som jag, så vad passar då bättre som födelsedagspresent än ugglevantar? Extra kul är att Camilla växtfärgat garnet själv!

Jag har inte använt mig av något mönster, utan har fristylat fram vantarna med mina egna händer som mått. Både jag och Camilla har mini mini tummar, så jag visste att de skulle passa. Uggle-mönstret är samma som jag stickat i tröjan, dvs det här mönstret.

Hjälp!

Jag behöver lite hjälp! Min fina symaskin har gått sönder, egentligen för rätt länge sen, men nu har jag pengar så att jag kan laga den. Men jag har absolut ingen aning om var man kan göra sånt, är det nån som har nåt bra tips på vart man kan laga en symaskin i Göteborgs-trakten?
Nån bra pålitlig reparatör som inte är så dyr.

Wednesday, September 2, 2009

Munken

Det är ett nöje för mig att få presentera: Munken!


Han gillar att klättra i träd (helst äpple-träd)

Att hänga naken vid poolen är en annan favvo-syssla. Ingen tar illa upp, för det finns ju inget att se...

Mönstret kommer från amigurumi boken, garnet är nåt vanligt bomullsgarn inköpt på broderi & garn, och jag har använt mig av virknål 3mm.

Rolig, snabb och rätt enkel virkning! Egentligen påminner han mig mer om jawas än om en munk, så jag ska nog göra en till och använda gula knappar till ögon istället. Lämplig present till nån Star Wars nörd!