Friday, January 28, 2011

Sticka Mera Vantar

Jag tycker det är jätteroligt att StickaMera dragit igång en mönster-tävling, och såklart har jag skickat in ett mönster!

Det var faktiskt den här tävlingen som fick mig att göra mitt första vant-mönster i Augusti, och det är därför mitt livs andra vant-mönster (det första var Stig) som jag skickat in till tävlingen. I efterhand kan jag ångra lite att jag skickade in ett mönster så fort. De senaste månaderna har jag lärt mig extremt mycket om hur man gör ett mönster, så det är nog lite jag skulle gjort annorlunda i dagsläget.

Är det hemligt vilket mönster man skickat in? Som i melodifestivalen? Jag har visat bilder på vantarna en gång här på bloggen, så om det är hemligt är det redan kört... Här kan man se bilder på de vantarna jag skickat in i alla fall.

6 comments:

Anonymous said...

Har du ngt tips på hur man ska göra för att lära sig mer om att göra egna stickmönster? Böcker? Kurser? Webbsidor? Skulle gärna lära mig :)

HandMade said...

Jag läste på Sticka Mera, att villkoret var att man inte fick publicera det någon annanstans. Vet du om det är så? Jag vill nog inte det.. Jag vill kunna publicera det på Ravelry och min blogg men jag kanske har missuppfattat det.

HandMade said...

Ja gör det för säkerhets skull! Jag tror inte att det gäller bilder. Så kan det väl inte vara? Vad tror du om publicering av mönstrena då? Har jag missuppfattat det eller får man inte publicera de någon annanstans?

Clara said...

Sayyoustickaround: Det enda tips jag kan ge är att öva! Kolla på andras mönster, och skissa mycket. Mina mönster kommer antingen till för att jag sitter och leker med färger eller för att jag saknar någonting, när jag vill sticka något som jag inte hittar något mönster till. Be andra läsa igenom dina mönster också, om du har stick-kunniga kompisar är det guld!

Handmade: Jag tror inte man får publicera mönster, men bilder borde man ju få publicera. Det står ju också att efter det att tävlingen är slut får man publicera ett mönster på engelska och länka till stickamera, men det är väl efter tävlingen det?

kamilla said...

Jag frågade Ulrika om man fick publicera bilder det fick man, men mönstret får inte vara publicerade :)
Jag ska också skicka in ett mönster, har precis blivit klar var vantarna och ska bara skriva det som skrivas ska :)

Kristin said...

Å, de er så fine! Helt i Karin Larssons ånd, tror nå jeg. Håper de vinner.