Tuesday, February 1, 2011

365 dagar: Bakning

Dag 31
Jag har bestämt mig (igen) för att försöka dra ner på socker. Det är svårt, framförallt om man som jag gillar att baka. Min förhoppning är att jag tillslut ska tycka att brödbakning är lika roligt som kakbakning. Hoppas!

Dag 30
Även om jag ska dra ner sockret så måste man faktiskt äta semlor vid den här tiden på året. Jag kanske inte äter lika många semlor bara. Förra året tror jag att jag åt över 10 semlor innan själva fettisdagen. I år har jag än så länge bara ätit tre.
Semlor finns inte i Spanien, så jag och Joakim bakade egna.

6 comments:

Sunna said...

i morgon är jag ledig, då ska jag också baka semlor, mums

Manduzana stickar said...

Jag har samma problem. Jag älskar att baka muffins och sånt, men det passar inte ihop med att försöka minska på sötsaker. Jag hoppas också på att brödbak ska ta över istället.

kamilla said...

Det är ju bättre med egenbakade!
Jag gillar också att baka men tur för mig så gillar jag inte att äta det så det blir inte mer socker bara för att jag bakar :D

ps. självklart så är det fåglarna som skall tävlas med!

hanna said...

åh semlor!! det är ju underbart gott. tror jag ska baka det idag. försökte kolla när fettisdagen är i år, och jag får bara fram 8 mars? känns konstigt sent men det kanske stämmer!

Susanne said...

Din blogg är som rena rama paradiset. Bara så att Du vet.

Anonymous said...

För tre veckor sedan slutade jag med det mesta av sockret och saknar nog nybakat lite ibland. Men på det stora hela går det alldeles utmärk, sötsuget försvann efter några dagar. Bloggar om det i en annan blogg än min sy- och stickblogg.