Tuesday, February 8, 2011

Asymetri

Det är ju inte så fasligt dyrt att beställa garn från nätshopar! Det insåg jag i förra veckan, och genast klickade jag hem tre nystan malabrigo lace från garnkorgen. 50 kr i frakt kan jag helt klart leva med, och fort gick det också.

Garnet ska bli en asymetrisk kofta, lite som den här tänker jag. Det syns ju inte så mycket än, men jag tror det kan bli en lätt och härlig kofta!

Är det någon mer än jag som måste spänna händerna väldigt mycket när man stickar med metallstickor och malabrigo lace? Nu har jag bytt till mindre glatta stickor, men det är fortfarande ingen njutningsfull stickning. Trästickor vore nog det bästa, men jag bryter jämt av mina 3mm KnitPro så nu har jag gett upp dem. Tips mottages tacksamt!

10 comments:

Saras pyssel said...

Härlig färg! Det blir nog en riktigt läcker kofta! Det blir kul att se fortsättningen!

House observations said...

Vilken färg! Snyggt garn.

Madeleine said...

Ljuvlig färg! Kommer bli en underbar kofta :D

Anonymous said...

Makalöst imponerad av att du stickar en kofta i just Malabrigo Lace! Jag har hållt på med en sjal i evigheter i detta underbara men vääldigt tunna garn...skulle det funka att byta till lite större stickor om du stickar hårt? lycka till!

Lena Inemyr said...

Jättehärlig färg! :)
Hoppas den är lika livlig i verkligheten som på bilden. (:
Koftan blir säkert jättebra!

Martha said...

Jag kör med stickor i bambu...vet inte riktigt vad dom heter, men dom har fördelen av att vara träiga, så man inte spänner sig i onödan, men samtidigt hållbara och flexibla. Än så länge har dom inte gått sönder i alla fall, och jag har haft med dom lite överallt...har både ett par långa, vanliga 3mm, och en 3mm 80 cm rundsticka. Dom långa har blivit lite böjda, men bryts inte av, stots att dom jämt får ligga nedtryckta i väskan.

Anonymous said...

Beautiful colour!

Clara said...

Tack! Ja, färgen är precis lika härlig i verkligheten, jag älskar den!
Bambustickor låter som en bra idé, jag kan dock störa mig på att de blir så slitna, då fastnar liksom garnet på flisorna.
Sticka på större stickor och hårdare är dock inte min grej, jag (och mina axlar) gillar att sticka löst.

Rät&Avig said...

Jättefint garn!
Jag beställer rätt ofta från Garnkorgen. Alltid supersnabb leverans! Rekommenderas.
Ann-Britt

Greitzan said...

Ser fram emot när din kofta är färdigstickad!