Monday, June 27, 2011

Underbara underbara Clara

Åh vad jag gillar UnderbaraClara! Hennes sommarprat var jättebra tycker jag. Jag håller med henne om mycket, inte allt såklart, men jag tycker hon är så klok och så gillar jag hennes röst. Den känns precis som hon så jordnära, fötterna på jorden och mörk härlig röst.

Hon är en sån feminist som jag vill vara, en som kan hugga ved och baka bröd och ryta ifrån. Tycka om vackra blommor men inte vara rädd för att få skit under naglarna. Lite som Lisa Magnusson skriver om här. För det är klart att man kan gilla gulliga djur och rosarandiga klänningar och ändå vara feminist! Och så håller jag såklart med om att en klänning är mycket bekvämare än jeans. Det är ju därför jag bara har klänningar och kjolar, så att mage, rumpa och lår får plats. Man slipper knäppa upp en knapp när man ätit för det finns inget behov av det.

Och så det klokaste av allt: att man måste syssla med sitt eget självförverkligande. Att kvinnlig frigörelse inte måste innebära att man festar och gör karriär i en storstad utan lika gärna kan vara att brodera bonader i sitt vedeldade trähus. Eller vad det nu är som gör en glad.

Att stickning är meditation och att vi i datageneration behöver något konkret och fysiskt att göra med våra händer kan jag ju inte annat än hålla med om heller!

Andra sommarpratare jag ser fram emot är Sara Stridsberg, Barbo Lindgren, Olof Wretling, Karin Broos, Ann Petrén och Maria Wetterstrand. Vilka ser ni fram emot?

6 comments:

Linda said...

Åh jag "sparar" claras sommarprat liiiite liiite längre...lite som en godis jag vill vänta med att smaka på...
Kollat in sommarpratarna på svtplay? sommarpratare som pratat får äta middag ihop och prata om sina prat. Görbra!

Tina said...

Nu blev jag ännu mer sugen på att lyssna på hennes sommarprat. Har liksom haft på känn att jag kommer att gilla det jättemycket.

Manduzana stickar said...

Åh, jag gillar också Clara, helt galet mycket! Jag missade pratet idag men jag ska nog lyssna på det på min tågresa på fredag! :)

Clara said...

Haha, ja Clara är verkligen som en godisbit! Spara det till ett bra tillfälle. Ni kommer inte bli besvikna!

Jag har sett några sommarpratar-program på svt, en del har varit bra andra inte. Jag stör mig nog för mycket på vissa personer, som i mina ögon "förstör" samtalen.

Linda said...

Kan känna igen mig i att vissa personer i skaran kan förstöra mer än vad de tillför.
Pia johansson tycker jag var helt fantastisk om man får peka på favoriterna också, kanske för att hennes samtal petade på mitt inre.

miastick said...

Tack Clara för tipset om Underbara Clara! Hade helt missat. Så har jag ingen koll heller längre, läser inte bloggar och kommenterar inte när jag läser. Tur att det är sommarlov så man får lite tid :)
Visste inte heller att personen som vi grillade och drack vin med häromdagen var en kommande sommarpratare! Vilken tur att jag slapp bli starstruck ;)