Tuesday, August 23, 2011

Karins svalstjärt

Jag har stickat en Swallowtail shawl till Karin, vi idkar byteshandel och hon ska hjälpa mig att sy lite. Jag bad henne visa upp den men först var hon lite blyg.

Blygheten gick över rätt fort!

Hopp!

Sen hittade vi en fin bil som vi gärna ville ha. Karin låtsades att den var hennes. Någon av oss ska bara skaffa körkort först, har hört att man ska göra det innan man skaffar en bil.

Garn: Malabrigo lace i färgen bobby blue. Ca en och en halv härva gick åt, lite mindre kanske.
Mönster: Swallowtail shawl av Evelyn Clark. Jag gjorde den lite större och gjorde 19 repetitioner av första spetsmönstret.
Stickor: 4mm

10 comments:

Annika said...

Väldigt fin sjal! Och man kan ha bil före körkort, men man får inte köra bilen :)

kamilla said...

DET DÄR, var en fasansfullt fin bil! (och sjal)

metamorphosis said...

Toppenfin sjal - skulle bra gärna också kunna sticka spetsstickning bra!

Du, hur tycker du att din satchel-väska är? Sitter och suktar efter en men har lite svårt att avgöra både vilken storlek jag ska ha, och lite om den är praktisk, värd pengarna osv.

studeravidare.se said...

Hej Clara. Idag drar vi igång en tävling på studeravidare.se. Vill du också vara med och tävla? Du behöver bara nämna oss i ett blogginlägg och har då chansen att vinna Nya MacBook Air. Infomation om tävlingen finns under www.studeravidare.se/bloggtavling.
MVH Studeravidare gänget

Clara said...

Metamorphosis: Angående satchelväskan så är jag nöjd rent utseendemässigt, men däremot är den väldigt hård och har ganska tjocka kanter, så man får inte plats med så mycket i den. Jag köpte den minsta storleken, och i den rymms bara plånbok mobil och nycklar (även om jag har stor mobil och stor plånbok då).

Sen hoppas jag att den blir lite mjukare, den är fortfarande väldigt hård.

Så ja, jag är nöjd på det stora hela, men det är inte den mest praktiska väskan jag äger...

Gulliga Gullan said...

Visserligen part i målet men söta, underbara Karin. OCH en mycket snygg sjal.

metamorphosis said...

Tack för väskrecentionen!

Själv kör jag ju mest med tygkassar så jag är rädd att en sån väska kommer att kännas jättetung och jättestel - men å andra sidan är det väl det som gör att den håller betydligt längre än en tygkasse?!

Lite sugen själv på en lite större modell, 13" eller 14". Skulle behöva en som rymmer lite mer om jag ska köpa mig en väska. Frågan är bara om det är ett måste att rymma A4? Praktiskt, javisst - men nödvändigt? Tål att funderas på!

Åter igen - tack för recentionen!

Stique said...

Bilen är en Citroën 2CV. Fjädringen är konstruedar för att inga ägg skulle gå sönder ifall man hade dem i en korg när man körde på åker. KUL ELLER?! När den kom kostade den 5000-6000. Idag: ca 15 000.

KRAM!

Stique said...

P.s jag älskar din blogg

Clara said...

Stique: Jag älskar din kommentar! Så otippad i en stickblogg. Skulle gärna ha en sån bil, men eftersom jag än så länge inte ens kan tanka en bil så lär det dröja tills jag kan ta hand om en sån pärla (jag har inte körkort än heller....).