Friday, August 12, 2011

Snart hemma igen! Jag planerar för fullt.

Mina hyresgäster (alltså de två tjejer som hyrt min lägenhet när jag varit i Madrid) har hittat nya lägenheter redan till första september! yay! Det är nästan tre veckor tidigare än vi sagt innan. Det ska bli så jäkla skönt att få tillbaka min lägenhet med mina egna saker! Nog för att det är mysigt att bo i kolonin, men ens egna hem är ändå det bästa.


Bild från förra året på min lägenhet. Den här bilden har nog varit med på bloggen både en och två gånger, men snart blir det nya bilder!

Jag har redan (såklart) börjat planera vad som behövs göras i lägenheten när vi får tillbaka den. Nummer ett är att byta ut sofföverdraget, det där med vita soffor är inget hit alltså. Vår är mer obestämbart gråbrunfläckig, och dessutom är det rödvinsfläckar på den som inte går bort (tips: placera ej en box med rödvin i bokhyllan över den vita soffan, och om du gör det, glöm inte stänga den när du tar bort glaset du fyllt på). Jag tänker grått, förmodligen från Bemz.

Sen skulle vi behöva byta ut vårt matbord, det vi har nu är snyggt men ack så skrangligt. Höga
ljusstakar kan man bara glömma, de skulle innebära en hälsofara vid minsta rörelse som får bordet att gunga. Jag kärade direkt ner mig i Ikeas nya bord Tranetorp:

Enkelt och snyggt, och jag tror det skulle vara fint med färgglada pinnstolar till!

5 comments:

Ilsefin said...

Haha! Vilken bra smak du har :)

Precis det matbordet, med färgglada pinnstolar till, har vi också funderat på att skaffa! :)

Ikea hade tills i våras en snygg röd pinnstol som jag ville ha. En sån här: http://www.ikea.com/se/sv/images/products/olle-stol__0094423_PE232300_S4.JPG
Men den har de tyvärr slutat med nu när det är dags för oss att börja tänka på köksmöblering...

Och jag blev väldigt sugen på ett soffbord i stil med ditt till vår nya soffa....

Jo said...

Det är nästan det som är bäst med att resa: Att komma hem och inse hur mycket man gillar hemmet :)
Skönt att de kommer ur lägenheten lite tidigare, så du får komma in och börja greja!

Anna said...

Vilken underbar känsla att få komma hem! Ska bli kul o se hur du inreder!

Tyg och otyg said...

Vad skönt att få komma hem "på riktigt" också! Det där matbordet är fint, tycker jag också och färgglada pinnstolar är toppen!

Clara said...

Ilsefin: ja, den pinnstolen var fin! Själv drömmer jag om Lilla Åland, men de kostar ju en hel del så det lär dröja lääääänge. Soffbordet kan jag verkligen rekommendera, det är nog den bästa möbeln vi har tror jag. Snygg och funktionell! Det finns nästan alltid liknande på blocket, iaf i Göteborg.