Friday, May 3, 2013

Riddari

Den här stickningen är den roligaste jag vet just nu. När sticktiden tryter pga bäbis är det roligt med stora stickor! Även om jag inser att stickor 4mm inte anses vara så himla stora egentligen... men för mig är det det!

Kroppen är klar och nästan en ärm, så snart får jag börja på det roliga oket! Mönstret heter Riddari, och är nog ganska vanligt för jag såg till och med tröjan i min närmsta garnaffär (Hisingens Hemslöjd) som annars inte brukar vara något att hänga i taket direkt.

Ser ni? Där uppe till vänster hänger "min" tröja. Fotat med mobilkameran på väg hem med mat från bästa thai-stället som ligger bredvid :). 

12 comments:

Anonymous said...

Hur är garnet då? Är det gött? Blir det bra?

Clara said...

Jag gillar det verkligen! Mjukt och supergosigt. Sen vet jag ju inte alls hur det blir när det används, om det nopprar och så.

Sjömans-Elin said...

Hisingens hemsköljd är ju den b-igaste garnaffären med stans suraste kärring bakom disken. Där sätter jag inte min fot längre. Över min döda. Stickar hellre med grus och kvistar än går dit. Säg inte att det är där du handlat?!

(Okej, de kan ha bytt ägare och då borde hela Hisingens garnnördar jubla.)

Anna Martina said...

Tjusigt, jag skulle nog föredra färgkombon som du har valt!

Anna said...

Hej Klara

jag gillar din blogg jättemycket och har kanske kommenterat6 förut!? Blir så nostalgisk när jag läser om din lilla bebbe Astrid - det är nästan exakt 22 år mellan henne och min äldsta dotter Siri. (Hoppas du inte köpte nån skötväska, jag tyckte det var grymt onödigt.)Vill också säga att för mig tog det nästan 5 månader innan jag tyckte det var ROLIGT att ha barn. Visst, stort, magiskt, mäktigt och underbart men ganska nervöst och ängsligt. Å nu har jag fyra stycken!
Allt gott till dig och din familj!
/Anna

Clara said...

Elin: Haha nej jag handlar verkligen inte där! Jag har dock försökt, men det finns liksom ingenting jag vill köpa, och när jag inte hittade något att köpa (dvs nåt utan akryl) började tanten klaga på att alla andra garnaffär har så dyra garn... eh ja det var ju det jag ville ha? Himla synd att den är så dålig för den ligger bara fem minuter bort för mig!

Clara said...

Anna: Din kommentar gör mig verkligen glad och lugn. Jag försöker komma ihåg att man faktiskt inte måste gilla första spädbarnstiden, att vilja ha barn innebär inte att ALLA tidsperioder i deras liv är roliga (även om man älskar dom hela tiden). Och den här första tiden är verkligen nervös, iaf för mig.

Och nej, det blev ingen skötväska, eftersom Astrid bara vill bli buren har jag en ryggsäck istället :).

Anonymous said...

Känner igen mig i det där med stickorna. 4 mm tillsammans med motsvarande garn känns grymt tjockt.

Angående Hisingens Hemslöjd, så tycker jag att den är ok om man vill ha typ bomull att virka med, vilket kanske inte är så ofta...

//Karin

Clara said...

Karin: ja, bomullsgarn är säkert bra, jag har köpt broderigarn där också. Så helt värdelös är den ju inte, men tänk om den varit i klass med Strikk/Tummelisa/Deisy design... fast då hade jag nog ruinerat mig :)

Sjömans-Elin said...

En gång jag var där försökte jag köpa några nystan M&K Ecoull, men ville ha nystan med färg. Och när hon drog igång om att man inte kunde ha allt i lager och att det kostar pengar och... Då ursäktade jag mig och gick. Det var sista gången jag var där. Gav upp då.

Önskar att någon med lite nya idéer tog över den och fixade till, för det är ju en fin lokal...

Eva Johansson said...

Sjömans-Elin

Nu har Hisingens Hemslöjd bytt ägare!
;-)
(med Göteborgs trevligaste dam bakom disken) :D
Lokalen inhyser nu även en fotograf samt en florist.
Välkomna tillbaks!

Theresa said...

Jag har alltid blivit trevligt bemött på Hisingens Hemslöjd och jag tycker att de har ett bra och billigt sortiment. Den nya ägaren är också väldigt trevlig och tillmötesgående!