Thursday, July 11, 2013

Astrid vs Dalek

Astrid vs Dalek (ond varelse från tv-serien Doctor Who, för er som inte är Whovians). Astrid skulle lätt vinna den matchen, inga problem! Hon skulle gnälla den till döds...
Om inte den här fasen går över snart vet jag inte vad jag gör... upprepar som ett mantra "det är bara en fas, ett utvecklingssprång". Så om det är lite tyst här är det för att jag använder varje lugn stund till att sticka eller spinna men inte hinner fota och blogga (och hinner inte heller svara på kommentarer så mycket som jag vill, det hinns bara inte!) pga sjukt gnälligt barn som inte vill sova om nätterna. Det är tydligen vanligt i fyramånaders åldern (även om bäbisars liv mest verkar bestå av en radda faser).

Förresten, en grej som alla Whovians kommer förstå storheten av: Astrid och Tardis består av samma bokstäver! Kan ju ej vara en slump? Detta barn är uppenbarligen ämnat för stora ting. 

8 comments:

Anonymous said...

Kanske blir hon den första kvinnliga doktorn?

knitnetty said...

Du ska se att plötsligt är gnäll-fasen över. Och vips så har du glömt det. Så är det med barn. Nya faser hela tiden. Inte alla faser är lika festliga. Men man glömmer det. Vi människor är ju ganska bra på det viset. Vi är omställningsbara. Anpassar oss olika situastioner.
Jag var jätteirriterad på min dotter en gång när hon var liten bäbis. Jag var riktigt sur på henne. Så visade det sig att hon höll på att få tänder....det var pinsamt för mig. Men det var mitt första barn så jag kunde ju inte veta...

Sjömans-Elin said...

Jag kan komma förbi med mig en flaska wirre att mata Astrid med om du vill. Har hört att de blir tysta då... :P

Clara said...

Väldigt gärna! Är snart tillräckligt desperat för vad som helst... nästan iaf :)

Clara said...

Just tänder funderar vi också på om det kan vara, hon har börjat dreggla en hel del. Fast man får bli trött och sur, jag har inte dåligt samvete för att jag blir det (försöker iaf att inte ha det). Bara man inte tar ut sin egen trötthet på barnet så.

Clara said...

Oooh ja! Svincoolt! Nuvarande kompanjonen heter ju Clara också...

Maria said...

Jag kommer in med en helt orelaterad fråga till detta inlägg.
Hur gör ni med blöjor, tyg eller engång? Och en till när jag är igång, hur gör ni med föräldraledigheten,delar ni rätt av? Väntar min första inom några dagar, men helst igår :)

Clara said...

Maria: Vi kör engång. Innan Astrid kom hade vi storslagna planer på tygblöjor och aldrig använda våtservetter ens utanför hemmet utan istället ha sprayflaska och tygtrasor. Så blev det inte riktigt... utan egen tvättmaskin räcker det gott och väl med den tvätten som ändå blir. Kan rekommendera tvättlappar i flanell iaf, det köpte vi ett gäng jättebra!

Föräldraledigheten delar vi rakt av, ett år var. Dock kommer det på pappret bli att Andreas tar ut fler dagar, min ersättning är så fruktansvärt låg så jag är hemma utan ersättning för att dryga ut dagarna. Vi bor i hyresrätt, har ingen bil, inga lån utom csn osv, så vi klarar oss bra på bara Andreas lön (som också är rätt hög kan tilläggas).

Långt svar! Om du är intresserad av tygblöjor och andra lite alternativa föräldragrejer rekommenderar jag forumet sjalbarn, där hängde jag ofta under graviditeten och då och då sen Astrid kom också.