Monday, December 2, 2013

Ännu en fas...

Jo, jag skrev ju i förra veckan att det gick framåt. Skulle nog sagt peppar peppar ta i trä för senaste veckan har varit supermegakatastrof på så många fronter... Astrid har svårt att somna, vaknar ofta, vaknar tidigt, ammar tusen gånger per natt igen och är dessutom väldigt ledsen vilket hon inte varit sen hon var liten. Även om vi turas om blir det inte många timmars sömn i sträck varje natt.
Nästan ingen vanlig mat går ner heller utan nu helammar jag en niomånaders igen (jag gillar amningen, vill bara inte helamma). Suck. Försöker komma ihåg att det bara är en fas/period, att det går över, men satan i gatan vad trött jag är nu. Både psykiskt och fysiskt. Tack och lov att amningen i alla fall funkar. Har förstått på Instagram att matvägrande är rätt vanligt, och nu är hon i alla fall inte hungrig utan får i sig det hon behöver.

11 comments:

Metamorphosis said...

This to shall pass.... <3

Anonymous said...

Vår tvåa visade sig vara (och lätt bli) hungrig... tuttemjölken var inte kraftig nog, liksom, Hon började dra i sig välling som sista kvällsmål och då började hon faktiskt sova lite längre pass innan hon (såklart) vaknade igen vid två eller så, men då fick man ju ändå sova ett par timmar. I sträck. Det var dock svårt att vänja sig vid att passa på att tvärsomna själv redan klockan 8, men som sagt, då hade man ju sovit 6 timmar redan, vid 2 :-)
Tål hon välling kan ni ju prova.
Lycka till.

Textila Erika said...

Du har säkert provat allt, så det här kanske är helt överflödigt, nyponsoppa brukar de flesta små dricka villigt.

Hedda said...

Jag läste att just vid 9 månader så genomgår barn en stor förändringsfas (en trotsålder kallar vissa det) och det förklarar ju kanske vad det beror på, men jag vet inte vad en ska göra åt det....

Helena said...

Å vad ni är duktiga som tragglar på. Skickar alla varma tankar jag kan till er och minns hur min illbatting till son höll på på samma sätt innan det till slut lossnade. Håll ut om ni orkar, be om hjälp om ni har möjlighet. Styrka!

Anonymous said...

Ett knep som fungerade för mina barn var att jag sockrade vällingen rejält för att få dem att gilla den istället för att äta musten ur mig. Bröstmjölk är ju söt till skillnad från välling. Självklart tog jag bort det tillsatta sockret redan efter ett par dagar. När de fick välling i magen sov de även bättre för den mättar lite mer när de är i Astrids ålder. Kram

Eva S said...

Så fin hon är eran lilla flicka! Har två små barnbarn som är under året. Helt underbara små men föräldrarna har haft det tufft och har nog fortfarande vissa nätter. Själv minns jag inte att någon av våra fyra barn åt mer än ett nattmål. Och då bara före fem månaders ålder. Undra hur mycket mera man har förträngt ;)

Anne R said...

Jag vill bara påminna dig om det du redan vet - det kommer gå över, och du är inte ensam!

Skickar massor med <3 ändå, så du kanske orkar några dagar till... <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Emilia F said...

Livet med småpluttar går verkligen hit och dit. Hoppas att det blir lättare snart - en fas är ju just precis bara en fas, även om det inte är mycket till tröst när man har sovit sammanlagt två timmar de senaste dygnen...

Manduzana stickar said...

Skickar lite pepp och hoppas att den här fasen går över snabbt!

Anonymous said...

Lider med er. Min dotter är 2,5 år nu men vi hade också perioder när hon var bebis då det blev mycket amning och lite sömn. Just 9 månader tror jag är ett sådant där typiskt utvecklingssprång när det händer mycket i deras uppfattning av sig själva och omvärlden. Jag tror snarare på mycket närhet och trygghet i en period än att försöka "tvinga" fram mer mat och sömn. Det går över, även om det kan kännas avlägset när man är mitt i det.