Wednesday, December 18, 2013

Ljuvliga knappar och band


Ni vet när man hittar ett sånt där ställe som man egentligen inte vill berätta om, eftersom ljuvligheterna i butiken då riskerar att försvinna? Seahorse haberdashery är ett sånt ställe. En webbutik (man kan boka tid för att titta på sakerna i verkligheten också) fylld med de allra vackraste knappar, band, spännen och kragar. Allt är gammalt, vissa saker jättegamla och andra bara lite gamla. Billigt är det dessutom, jag beställde flera meter band och en del knappar och det blev en slutsumma på lite över hundra kronor bara (är ej sponsrad på något sätt, gjorde en helt vanlig beställning). 

Nu tänker jag försöka mig på att sy band på min Clara-kofta, som nämligen är klar! Det känns så fint med band på koftor, och den här skulle nog behöva lite extra stadga (jag borde nog stickat alla resårer med en storlek mindre stickor). Nu ska jag bara lyckas göra knapphål i bandet också, knapphål och jag är ej bästa vänner direkt.

5 comments:

emma said...

Ja, band på koftor känns som en så himla fin och lite lyxig detalj!
Tack för tipset om webbutiken - farligt :)

Anonymous said...

Jag har också stickat en Clara i supersoft och mina kanter blev också lite sladdriga och mjuka, (trots mindre stickor) - beror på garnet antagligen.
Jag kommer inte att köpa det garnet igen. Tycker också att garnet var dött och livlöst.

Anonymous said...

Knappar och band ... mmm, som godis för en stickfantast! Är blomknapaprna röda eller brunröda?

Matilda said...

Så fina ting!

Sara H said...

Använd tryckknappar så kan du strunta i knapphålen :) Dessutom är det ju toppen med band till tryckknapparna eftersom man drar lite extra i dem när man öppnar :)