Wednesday, December 4, 2013

Peony Perimeter

Peony Perimeter, min nya favoritsjal! Den har den där perfekta böjen så att den ligger bra runt halsen, om ni som jag älskar formen på Ishbel kommer ni gilla den här också. Dessutom har den exakt den typen av spets som jag gillar, den som inte är sådär skir och ljuv utan mer "rejäl" spets. Det tog ett litet tag innan jag helt greppade mönstret, det ska spegelvändas efter mitten och min trötta hjärna kunde inte riktigt greppa det just nu. Men efter ett tag lossnade det och blev en mycket rolig stickning! Kul också att det är en svensk designer som gjort den, Mia Rinde (som jag faktiskt aldrig hört talas om innan, trots att hon gjort massor av fina mönster).

Garnet är Wollmeise Pure i färgen Safran. Och vilken färg! Jag fullkomligt älskar den. Är däremot inte alls lika förtjust i Pure som jag är i Wollmeise DK, den är helt ok men inte någon jättestor favorit hos mig. I alla fall inte i sjalar, däremot kan jag nog gilla det till andra saker.

Uppdatering: Glömde visst skriva stickstorlek och garnmängd! Jag använde 3.5mm och det gick åt precis en härva. Jag har lite kvar, men så var också härvan jag hade lite extra tung så som Wollmeises härvor ofta är.

Bilderna är precis som vanligt fotade av Andreas och redigerade av mig.

5 comments:

Sara said...

Så fin! Och vilken fin kappa också!

Anonymous said...

O! Att upptäcka Mia Rinde! Grattis, då har du det roliga kvar!
Peonysjalen är underbar, tycker du har jättefin "storlek" på maskorna, vad hade du för stickor? Den gör sig väldigt bra i det lite köttigare formatet, min första blev för tunn och hålig, liksom.

Clara said...

Sara: tack! Jag älskar min kappa :)

Anonym: Jag vet, fattar inte att jag kunnat missa henne! Nu har jag uppdaterat med stickstorlek också, jag använde 3,5mm vilket är samma som Mia använt om jag minns rätt. Beror nog mycket på garnet om det blir tunt eller köttigt :D

Manduzana stickar said...

Den är helt fantastisk! Jag gillar också spets som är lite mer "rejäl" så den här var verkligen fin. Och färgen passar dig så himla bra!

Löpmaskan said...

Så snygg - och helt underbar färg.