Monday, July 14, 2014

Loki work in progress

Loki har legat och vilat under tiden jag stickade klart Vitamin D men nu är den så gott som klar. Bara steek och sen knappkanter kvar, men det får vänta tills vi är tillbaka i Göteborg. Jag har varken virknål eller symaskin här, så ingen form av steek går att göra. 

Garnet är Peruvian Highland wool, och den mintblå färgen heter 257 och den gula 223. 

Jag är superförtjust i de här färgerna och har börjat planera en islandskofta till mig själv i samma färger + en mörk turkos. Förmodligen blir det en till Riddari, hur jag än letar så hittar jag inte en islandströja jag tycker bättre om. Och den förra jag stickade i Abuelita merino worsted är visserligen hur mjuk som helst men noppar också som bara den. Inte långt livslängd på det garnet, det kommer jag aldrig mer köpa. Bättre att sticka en i ett hållbart garn istället!

För er som fortfarande letar efter Loki-mönstret: det finns HÄR

3 comments:

Lena said...

Åh, så fin din Loki blir. Underbara färger! Skulle gärna sticka sådana tröjor till mina barnbarn men de föredrar tyvärr flecce till sina barn...

Valeria Benesch said...

Hej Clara! Tycker din blogg är så fin. Vill sticka en loki till min son, 2 år, hur många av varje färg tror du behövs?

Manduzana stickar said...

Den blir väldigt fin! Jag måste verkligen ta mig i kragen och VÅGA sticka något som jag måste steeka. Kanske är Loki ett bra övningsprojekt?