Thursday, July 31, 2014

Bara ett par enkla små raggsockor

Stickar ni på något i den här värmen? Mitt sticksug är väldigt väldigt lågt, men ett par (trista) enkla raggsockar till Astrid har det i alla fall blivit. Bara ett enkelt dropsmönster, mitt tredje par i samma mönster, men det här blir nog det sista för det är egentligen inte särskilt bra. 

Astrid ville INTE ha dom på sig, och det kan jag ju förstå. Lite varma även fast hon sitter precis framför fläkten :). 

Mönstret finns här, och garnet är helt vanligt Regia självrandande sockgarn som förmodligen finns i de flesta garnaffärer. 

11 comments:

Anonymous said...

Jag gillar färger på garnet. Tids nog kommer raggsockorna till användning;). Du undrade vad vi andra stickar - om vi stickar ... Kom på att jag nog omedvetet (eller ej) valt material efter väder - har sytt en tunn linneklänning av en gammal duk och stickar nu med silkegarn. Svala och behagliga material, alltså.

Kajsa Nilsson said...

Jättefin randning, jag ska nog köpa det garnet och göra mig några par raggsockor när det blir lite svalare.

Mitt eget stickande har fått ta lite semester nu under sommaren eftersom jag bor i en så varm lägenhet. Lite småprojekt har jag ändå orkat med: en virkad kofta i akryl till bebis och stickat klart min Bettygenser. Nu håller jag på med ytterligare en bebiskofta i ull och det är såå svettigt. Enda tidpunkten det går att sticka är sent sent på kvällen, men då är jag så trött att jag inte orkar koncentrera mig. Hehe.. Känner jag mig själv rätt kommer jag nog ta igen förlorad sticktid så snart hösten säger hej.

Kram Kajsa

Annie said...

Ja det är samma för mig; så fort jag plockar upp en virk- eller sticknål så börjar jag svettas om händerna... Och hjärnan kokar över av hetta som suger ur all lust och inspiration... På kvällarna har det blivit lite virkning, men att brodera har det inte varit tal om på ett bra tag! Esters sockor kommer i alla fall att funka bra på dagis! Och sticka flera par- sockor och vantar har en förmåga att försvinna i dagismiljön...
Kram från Våran Lilla Vrå!

Virka och sticka med Bettan said...

Jag stickar i bomullsgarn när det är varmt. Just nu disktrasor i ett tjockare bomullsgarn. Annars virkar jag i bomull. Ullgarnet är lite varmt att sticka med nu. Men det är ju bra att ladda upp för hösten.

Anonymous said...

Astrid göm mammas stickor! Vem vill ha ullsockor när det är så här varmt???:-) Själv stickar jag i bomullsgarn i ringblomsorange färg. Det blir en enkel kofta i dubbel mosstickning. Märkte att när det är väldigt varmt och klibbigt så blev masktätheten annan...ju varmare desto tätare maskor. Stickade om bakstycket så allt blir stickat under samma förhållanden. Såg Esthers vantar snyft snyft. Men vilken tur att Esther fick.nytt hem innan Astrid blev sjuk...så att kissen hade sitt boende klart. Kitty

idiofon said...

Jag stickar en sval tröja i lin och silke. Borde sticka klart min yllekofta men tänker att om jag kämpar kan jag få användning för den svala tröjan innan det är dags att börja med varm yllekofta så jag prioriterar den. Typ så.

Cecilia N said...

Just avslutat ett par svarta raggsockor. Som tant måste man passa på att sticka svart på sommaren när man kan se vad man gör ...

De var från början tänkta åt mig men blev hastigt och lustigt present istället. Så idag har jag varit och köpt mer likadant garn.

Men jag lade istället upp för en topp i bomull åt mig.

Och jag gillar att ha tunna yllesockar i skorna på sommaren. Bra för att slippa skoskav.

Anonymous said...

Svart är svårt...håller med dig. Jag har en dagljuslampa modell billig Lidl och då går det lättare att handarbeta även vintertid. Ett tips från en tant till en annan. :-) Kitty

Linnéa said...

Så söta! De må vara en aning varma nu, men om ett par månader kommer de nog uppskattas lite mer :)

Min sticklust kom tillbaka under sommaren efter ett jätte långt uppehåll :P Jag tycker att det är lite avkopplande att sticka nu när det är så varmt och man inte orkar göra så mycket.

Hedvig said...

Enkelt är fint! :)

Stickar korkat nog på en ganska tjock tröja. Den är impregnerad av handsvett vid det här laget kan jag säga...

Gerds Stickkorg said...

Hej

Stickar sockor i ullgarn i värmen och det fungerar bra, det är ju nu det finns lite tid till att sticka.
Astrids sockor kommer att bli jätte bra till hösten med lite kallare väder, tänk när hennes fötter efter utevistelse är varma och goa och inte iskalla.
Som sagt stickade sockor till stövlar är bra på förskolan.
Ha det så bra!