Tuesday, October 21, 2014

Feministvantar

Just nu stickar jag feministvantar, en teststickning åt Maria Lärkäng (hennes ravelrysida hittas här). Rolig stickning, särskilt eftersom jag stickar i Tant Koftas fina sockgarn som är specialfärgat just till det här!

Annars är det lite tungt just nu. Praktiken är jätterolig, men efter att Astrid fick sin diagnos har jag varit så TRÖTT. Igår fick jag en yrselattack och fick ligga på en soffa i några timmar hos min handledares gudmor. Så kan det gå. Idag är jag hemma, fortfarande lite yr och med extrem huvudvärk. Har sovit i nästan 12 timmar, men tröttheten sitter i kroppen och försvinner inte. 

8 comments:

Elisabet :) said...

Inte så konstigt att du är trött. Med den resa ni gjort i er familj så är det snarare naturligt. I just den situation du är tror jag att du har ett stort stöd i ditt skapande... Något som är konkret och blir färdigt - något som mycket annat i livet aldrig kan bli. Samtidigt är skapandet ditt jobb och i allt behövs en balans. Fantastiskt då med människor som är beredda att låna ut sin soffa en stund, som kan ge utrymme också för vila....

Jag känner dig inte personligen, men har följt din blogg en längre tid och berörts av både det du skapar och det du skriver om er familj och din dotter. Önskar er allt gott och skickar en varm kram!

Cia said...

De där vantarna måste jag sticka!! Det vore dessutom den perfekta julklappen...

Jag hoppas du hittar ett sätt att ladda energi trots allt som är jobbigt just nu!

Anonymous said...

Ibland kommer tröttheten i fatt en. Försök vila så mycket du kan och hoppas du får nu energi snart. Kitty

Anonymous said...

Glömde kommentera vantarna som är läckra. Bra med feministvantar!!! Feminism och handarbete=kvinnokraft. Kitty

Cecilia N said...

Jag håller med Elisabet.

Att få reda på diagnosen kan jag tänka var ett mål, om än det bara är ett längs vägen. Men ett viktigt mål att nå. Då är det ofta så att orken tar slut efteråt.
Bejaka det!
Att köra på utan ork är inget att rekommendera. Alltför många av oss har testat och förkastat metoden, men för sent.

Orken kommer fortare om man inväntar den.

Anonymous said...

Jag känner dig ju inte och kan inte föreställa mig hur jobbigt den senaste tiden varit men om du har lust och kan så vill jag bara tipsa om träning. Jag var ordentligt trött ett längre tag och efter en jobbig höst kände jag mig konstant trött och grinig, då var träning min räddning. Att få jobba med kroppen istället för hjärnan har gjort mig så mycket piggare i längden. Jag satsar på två pass i veckan och det räcker. Jag tränar inte för att bli stark eller få bra kondition utan bara för att jag vet att mitt psyke behöver det. Förutom tröttheten har det gjort det lättare för mig att hantera stress och ångest.

Jag förstår dock om det är svårt att hinna med när en har ett barn men eftersom det hjälpt mig så mycket behövde jag dela med dig.

Hoppas det blir bättre!

Anonymous said...

Så underbara vantar!
Vad stickar du vantarna på för stickor? Nån slags rundsticka?
Även i tuffa dagar ger du oss läsare (iaf mig!) mycken inspiration
Kärlek!
Elin

Clara said...

Elin: jag stickar med magic loop och älskar det! Sök på youtube så hittar du jättebra videos på hur det funkar.