Thursday, October 16, 2014

Lite mer handspunnet

Det här är egenspunnet lyxgarn, BFL, silke och cashmere... mmmmmmm! Och färgat av HilltopCloud, fint ska're va ibland! 

Nu är bara frågan vad jag ska sticka av det. När jag började sticka "på riktigt" så köpte jag ofta bara en härva utan att ha en tanke på projekt. Och nu gör jag likadant när jag spinner, det blir ofta 100g och kanske 200m, och så har jag ingen aning om vad jag ska göra med det. En pytteliten sjal eller en basker kanske? Måste fundera lite, och så måste jag börja spinna större mängder helt enkelt. 

6 comments:

Helga said...

Eller nånting randigt? :)

joelle st-laurent said...

så vackert! varför inte använda det i kombination med en annan garn? en sjalkropp i gräddvit, med en kant i dessa underbara färger låter ljuvligt, tycker jag!

Annika said...

Jag har också jättesvårt att komma på vad jag ska använda mina spunna garner till. Det känns så viktigt att de verkligen kommer till sin rätt och utnyttjas till max, och det är så svårt att hitta projekt där de funkar. Ofta ger det panik när jag ska köpa fibrer också, att jag inte kommer mig för att köpa något alls eftersom jag inte vet vad jag ska kunna använda det till.
Hittills har jag stickat mössor i handspunnet, både till mig och till mina barn, och nu har jag börjat på en tröja där oket ska vara handspunnet och en handspunnen sjal. Ofta kollar jag runt på Ravelry för inspiration av vad andra har stickat av sitt handspunna, framför allt de i Spinning in Sweden-gruppen där några gör helt fantastiska saker.
Jag hoppas att stressen kring det handspunna kanske ger sig lite när jag har spunnit lite längre, så varje färdigt garn inte blir en lika stor sak utan jag kan ta dem mer som de kommer.

Lovisa said...

Vad jämnt och vackert du spinner! Jag kan verkligen relatera till att köpa mindre mängd fibrer och sedan sitta där med multifärgade små härvor som jag inte riktigt vet det ska bli av dem... men det viktigaste är ju att det är roligt att spinna!

Anonymous said...

En basker eller annan mössa vore väl jättebra - optimal exponering av det vackra garnet!

Manduzana stickar said...

Jag har samma problem! Antingen får jag börja köpa större mängder av likadan ull eller typ sticka randat med olika handspunna garner.