Friday, December 26, 2014

Julen


God Jul önskar familjen Falk Duchén! Vi lyckades till och med få till en bild på oss tre framför granen i år :)

Astrid har inte riktigt fattat grejen med julklappar än, men lite spännande var de ändå där de låg. Det märktes också hur onödigt det är med många paket till så små barn, Astrid fick fyra olika leksaker (boll, kritor, ficklampa och ett pussel) men när väl första var öppnad hade hon noll intresse av att öppna fler. Då ville hon ju leka med det hon öppnat! Vi vuxna lottar så att vi har en person att ge till, helt lagom. 

Det ser ju idylliskt ut på bilderna, men de säger ju som vanligt inte hela sanningen. När hela stora tjocka bolivianska släkten kom så fick jag och Astrid sitta i gillestugan, hon är fortfarande folkskygg. Men det är ju ett arv från mig och jag är faktiskt rätt nöjd med att sitta där nere och titta på barnprogram :P. Dessutom finns godisbordet där nere! 

Och jag har stickat MASSOR! Lyssnat på ljudböcker och nästan stickat klart hela Peony Perimeter. Bra jul! Hoppas att ni alla har haft en mysig jul med mycket stickning och vila. 

10 comments:

Anna-Maria said...

God Jul fina du!

Annie said...

God fortsättning på helgen!

Ine said...

God jul til deg og dine, Clara! Vi måtte åpner Orvars pakker for ham, for han fikk ørebetennelse rett før julaften. Lå bare på fanget mitt hele kvelden, stakkars. Er helt enig med deg når det gjelder gaver, og synes det høres veldig lurt ut slik dere gjør det med å kjøpe gave til én voksen hver.

Linnéa said...

Ser riktigt mysigt ut :)

Anna said...

Hej ser och hoppas ni haft en fin jul och laddat batterierna! Kram

Helga said...

Vi hade den mest effektiva paketöppningen ever pga tvååringen i familjen :P Men också skönt för vi hade faktiskt inte så mkt paket i år :)

Anonymous said...

God Fortsättning! Härligt stämningsfull bild med Astrid och julgranen! Bästa julklappen för syskonbarnet var ett par hemstickade sockor...och hemstickat har alltid gått hem hos henne.Nu är hon20+. Hon har adopterat en tröja jag stickade åt mig själv på 80-talet, hennes mamma "lånade" den årtiondet efter och nu talar systerdottern om tröjan som sin egen. En enkel grå tröja med lite mönster..så älskad...så visst är det så att barn behöver inte mycket...en boll kan ge mycket mer än ett stort berg av paket! Ser framemot att läsa din inspirerande blogg även 2015.

Rebecca said...

God fortsättning rara! :) Blev så glad när jag upptäckte kommentaren om mitt kakrecept! Så roligt att det gick hem hos er! :)

Nu till en fråga...
Jag har alltid varit en virkerska, har aldrig varit inne på att sticka. Men NU är jag det. och det är försent, för -Vantar för alla årstider- är slut överallt.
Jag som vill, vill, vill! Snälla säg att du har något ex att sälja?! <3 <3

Anonymous said...

Tips: På Syfestivalen i Sthlm finns en utställare som säljer massa bra handarbetsböcker. ..titta bland utställarförteckningen om någon säljer böcker o ring o kolla. Kitty

Anonymous said...

God Jul och Gott nytt år!