Monday, December 29, 2014

Julsjalen är klar!

Min julsjal hann bli klar i tid för julafton, och blev använd hela julhelgen. Stor, röd varm och härlig!

Mönstret heter Elder tree shawl och är ett gratismönster som hittas här. Jag stickade på stickor 4mm och stickade helt enkelt på tills jag tyckte att den var lagom stor, och då gjorde jag den sista rätstickade kanten. Det är skönt med mönster som är lätta att anpassa i storlek!

Garnet är visjögarn och jag gillar det verkligen. Tidigare har jag stickat en Deco kofta i grå visjö som sticks och kliar, men det är tydligen så att de färgade visjögarnerna görs på lammull vilket inte det grå görs. Därför är det här röda visjögarnet mycket mycket gosigare än det grå. 


Jag och min kompis Elin (som tagit bilderna på mig) var ute och fotade en hel drös med saker idag, så det kommer massor med bilder på färdiga saker i dagarna! På bilderna syns förutom sjalen en mössa och ett par benvärmare tex :).

7 comments:

Judith said...

Vakkert sjal. Hvor langt kommer jeg med 100 gram Visjøgarn mon tro.

September said...

Jättefin sjal. Och så är jag himlans nyfiken på den fina mössan...

Clara said...

September: Mössan kommer snart! :)

Judith: Du kommer nog en bit, min sjal är rätt stor och till den gick det åt lite drygt 1.5 nystan. Så en liten sjal kanske?

Linnéa said...

Ser ut som en riktig mysig sjal ^^ Kanske skulle ta och sticka en sådan till mamma under nästa år.

Sofia said...

Åh wow, den va fin! <3
Mvh Sofia som trillade in här av en slump.

Svarta Malin said...

Sjalen ser härlig ut och jag är jättenyfiken på benvärmarna!
Gott slut!

Judith said...

Takk for svar, Clara. Da satser jeg på et lite gult sjal til påske. Har ruget på det hesplet til det helt riktige prosjektet. Romjulshilsen fra Judith