Monday, December 15, 2014

Ull och garn och lite barn

 För ett tag sedan beställde jag nästan 1.5kg garn från Quince and co, eftersom de just nu säljer ofärgad "not-quite-Quince Chickadee", en batch från deras leverantör som blivit lite annorlunda än den vanliga chickadeen. Men mycket billigare, så jag tänkte att jag beställer och chansar! Lite till mig själv, lite för att färga och sälja. 

Det här är det jag färgat till mig själv! Planen är en Damejakke Loppa av Pinneguri, med basfärg i grått. Det blir i vanliga Chickadee i färgen Iceland. Att färga själv och försöka få till exakt de nyanser jag har i huvudet och som ska passa ihop är så himla roligt! 

Och så kunde jag inte låta bli att köpa ull från USA på Black Friday. Jag stör mig egentligen på när kommersiella jippo-happenings tar sig till Sverige, men jag är ju inte mer än människa så kunde ändå inte låta bli att handla... NorthBoundKnitting har jag varit nyfiken på länge, så ull därifrån fick det bli. 

Såhär ser det ofta ut när jag fotar! Ett papper uppsatt med nålar någonstans där det är ljust men inte i direkt ljus. Och ett barn som klättrar överallt och som gärna slänger bort det som ska fotas :P

7 comments:

Anonymous said...

Clara, vad använder du för färg när du färgar garn? Jag har ett tråkigt grönt tweed garn från Rowan som jag skulle vilja färga om. Har du något tips?
/Jenny

Svarta Malin said...

Härliga färger du fått till!!
Och härlig unge som vanligt!

Linnéa said...

Jag gillar det mörkrosa garnet ^^
Smart sätt att fota på. Kanske något jag skall testa.

Clara said...

Tack!

Jenny: jag använder zenits syrafärger för ull. Funkar bra! Jag valde dem för att vi hade dem på folkhögskolan jag gick på för tio år sen, men tex färgkraft och Landscape verkar lika bra. Ska ta och skriva ett inlägg om hur jag färgar någon dag!

Therese said...

Jag är lite sugen på att testa Quince & co, hur tycker du att de är att sticka med och sedan bära?

Annika said...

Vad roligt att se hur du gör när du fotograferar, det borde jag också testa någon dag!

Wallinskaya said...

Vilka härliga och skarpa färger på garnet. Mums!