Saturday, January 10, 2015

Praline i Palmhuset

Idag hade Katarina, Malin och jag bestämt att vi skulle fotografera stickade plagg. Men regnet öste ner och vinden ven, inte gick det att fotografera utomhus. Eftersom vi ändå ville fota så gick vi till Palmhuset i Göteborg som är ett ljust och bra ställe. Tyvärr lite väl många starka lampor för att vara helt fotovänligt, men varmt och skönt var det i alla fall och en hel del bilder fick vi!

Först att nå bloggen är min Praline! Och ja, den är exakt identisk med min förra som jag stickade för två år sen. Dock en storlek större så den stramar mindre över axlarna och går att knäppa vilket inte min förra gör. 

Garnet är jitterbug som jag färgat själv. 

 Fickorna har jag gjort lite annorlunda än mönstret, bla stickat på en liten resårkant. De rymmer inte särskilt mycket, men idag märkte jag att de är utmärkta att förvara tex en tampong i. Mycket bra!

Det är lätt att få feeling bland alla palmer och tex låtsas vara på en exotisk djungeltur!

12 comments:

Anonymous said...

Fint strukturmönster! Gillar färgen också.

Jenny / Ekomamma i stan said...

Kul att se lite fler bilder på koftan! Ska sticka en kofta nu i år har jag bestämt men har inte bestämt vilken. Den här är fin!

...C o w R o a d... said...

Love it, both the pattern and the color! :-) Mycket fint!

miastick said...

Hahaha, exotisk djungeltur-bilden! Helt underbar och helt i min smak.
Och jättefin kofta såklart :)

Karin-Ida said...

Vilka fina bilder, och alster så klart!

September said...

Underbara bilder! På alla sätt.

Anonymous said...

Fin kofta. Och jag gillar din blå kappa som finns på andra bilder. Har du sytt den eller är den köpt? Isåfall vart?

Clara said...

Tack!

Min blå kappa kommer från COS, jag köpte den förra vintern men de hade den även förförra året så kanske finns den även i år. Dyr, men jag älskar den!

Malin said...

Men alltså, det där är den finaste koftan jag någonsin sett. Färgen, mönstret, allt, åh!

Amanda said...

Hej! Skulle vilja sticka Praline fast med lång ärm. Tror du det är lätt? Jag har inte jättestor vana att sticka koftor men lyckades fint med en i somras, dock har jag aldrig gjort om mönster förut.

Manduzana stickar said...

Sjukt snygg kofta!

Dea Vectorink said...

i really really love this little cardigan! i unfortunately don't understand swedish... but would so love to knit this project for myself aswell. do you-by any chance- have an english pattern for this lovely piece? <3 thank you! Dea