Thursday, February 26, 2015

Nåldyna

Innan Astrid ramlade i tisdags så sydde jag en nåldyna. Har länge tänkt att det verkar så praktiskt med en nåldyna runt handleden och med resterna från Astrids klänning tog jag äntligen tag i saken och sydde en.

Jag använde Docksjös beskrivning, men bytte ut den tovade ullbollen mot en bit hårt rullat topsband, eftersom jag inte orkade tova och sen vänta på att det skulle torka. Mina andra nåldynor har jag stoppat med ris, men på handleden kändes det lite tungt och bökigt.
Den var lätt att göra och fort gick det, mindre än en timme tror jag att det tog. Jag är mycket nöjd!

Det enda som är lite lustigt är att jag hela tiden blir sugen på thaimat när jag har den på mig... jag använde nämligen ett lock från en burk med röd curry och även om jag diskade den så luktar den starkt! Så en supergullig nåldyna med curry-doft. Det tror jag att jag är rätt ensam om faktiskt!

6 comments:

Anonymous said...

Åh, thaimat! Vad gott!

Anonymous said...

Hej Clara! Idag sålde jag tidningar med din pappa. Han hade så fina vantar. Såna skulle jag vilja köpa av dig. Har du svarta med röda mönster? Hälsningar Catarina
c1@oestlund.se
jag förstod inte vad som menades med Google account, Open id eller Name/URL provade alla men misslyckades så då blev det Anonymous

Anonymous said...

Vilken söt nåldyna - kul att du gjort den själv. Jag har en annan variant - en för bara tummen - men den har jag köpt färdigsydd av någon annan. Tänkte att jag skulle ha den som modell och sy en själv någon gång men det blir liksom inte av när den jag köpte fungerar bra.

Wallinskaya said...

Åh, en sån måste jag göra till min mamma som sa att hon alltid velat ha knappnålar med färgade huvuden (eller säger man kanske knappar?). Tack för tips!

Meg said...

So fin! En såm måste jag og göra!

Emilia said...

Himla fiffig pryl, det där. Och nu blev jag sugen på thaimat trots att klockan är 07.11 och jag inte ens har ätit frukost än.