Saturday, March 28, 2015

Astrids blommiga jacka


 När jag nyligen upptäckte att jag gillar att sy väcktes tanken om at sy en yllekappa till mig själv. En sån som jag aldrig hittar i affärerna (a-linje, mellangrå, ull). Men en kappa känns svår, så jag bestämde mig för att börja med att sy en jacka till Astrid först.

Och det gick jättebra! Det var kul, inte jättesvårt (jag misslyckades med dragkedjan och fick göra en ful nödlösning längst upp för att dölja misstaget) men i övrigt gick allt rätt så bra. Några sömmar fick ju sprättas upp såklart men inga direkta aggressionsutbrott och det får ju anses lyckat!
 Astrid tycker dessutom om den, hon som annars vägrar att ens prova plaggen jag syr till henne. 

Plask! Mönstret kommer från Ottobre 6/2012, som dels finns att köpa på nätet lite här och där och som säkert finns på biblioteket. Egentligen ska den sys i ull och med knappar som en duffel men jag valde att göra dragkedja istället och så tyg från ett gammalt påslakan. 

Den har kapuschong vilket jag tycker är väldigt fint men särskilt praktiskt är det ju inte egentligen. Den här jackan ska inte direkt användas på förskolan där det är mer praktiska plagg som gäller så då är väl kapuschong okej, men nästa jacka får kapuschong med tryckknappar bara för att vara på den säkra sidan (så att inte kapuschongen fastnar i något). 

Vi tog en promenad vid Lillebybadet som ligger ca en kvart (med bil) från oss och där är så fint. Astrid gillade det också, hon sprang sjövild runt bland klipporna, helt utan att ha något sinne för vad som kan vara rimligt att ge sig till att klättra på och vad som kan vara farligt... Hoppa är hennes nya favoritord! 

Jag tänkte att vi skulle få till en fin bild på mor och barn vid havet, men det gick ju sådär. Men jag gillar den, den berättar om verkligheten! 

10 comments:

Elisabet :) said...

Helt underbar och vårig jacka. Och dina bilder är fyllda sv liv. Får verkligen en känsla av situationen - barnet fyllt av livsglädje och upptäckarlusta, som inte vill låta sig hejdas!

nattugglan said...

Så fin härlig grön jacka/kappa...Jag har också sytt en del till mina barn då de va små men sen så kommer man av sej, för nu har jag haft tyg till en parkas(jacka) åt mej själv, det har nog legat ett år i sin påse.du kan så mycket o fint blir det å.. Astrid är bara för söt! hejsvejs

Sofia said...

Gud så söt kappa! Ren fröjd för ögat!

ylva said...

Jackan ser jättefin ut , smart att börja med ett tyg som inte kostar skjortan , så man kan lära av sina misstag , gillar också tanken på återbruk.

Anonymous said...

Hej. En kappa i a-line och ylletyg, en önskedröm för mig också. Gärna svart eller mörkt grå, Varför ska det vara så svårt att hitta en sådan baskappa.Har du stängt ner ditt instagramkonto?Kram från anonym

Annie said...

Vad fin den blev - riktigt 'vårig'! Astrid är så söt i den!

Anna Martina said...

Den är så himla fin och känns så väldigt Astrid. Jag hade inte ahft något emot att ha en i samma färg..

Clara said...

Tack! Astrid är verkligen fylld av upptäckarlusta, jösses vad hon kutade fram!

Jag har inte avslutat det, bara bytt namn från clarasofiafalk till clarastickar. kändes lättare att hitta till för de som vill det!

maria carlander said...

Huur fin som helst!
Den skulle jag vilja ha till mig själv :)

Cecilia said...

Jättefin jacka!
Och jag hör också till dem som vill ha precis kappan du beskriver...i ordentligt ulltyg som håller några år, lägger jag till!-:)