Saturday, March 7, 2015

Factory Dress

När jag fick syn på Factory Dress från Merchant and mills så var det kärlek vid första ögonkastet. Retroninspirerad klänning som inte sitter åt vid midjan - ja tack! Jag har ibs och är dessutom väldigt bekväm, så mitt krav för kläder är att de inte ska sitta åt vid midjan och gärna kännas som lite som mjukiskläder (men inte nödvändigtvis se ut som mjukiskläder). Den här klänningen klarar kraven! 

Den blev dock lite väl påsig vid midjan så jag gjorde några insnitt bak i ryggen som syns på den här lite skrynkliga bilden. I övrigt följde jag mönstret helt. Jag har redan glömt vilken storlek jag gjorde, men min "normala" storlek var det i alla fall. 

Jag blev så nöjd så jag sydde en till! Denna gång i stentvättat linne, som är köpt på Skroten i Kinna precis som den ljusblå bomullstyget. 

Gillar verkligen fickan, kragen och den uppvikta ärmen. Och inte svår att sy, instruktionerna är väldigt tydliga! Mönstret finns bara att beställa i pappersformat vad jag har kunnat se så det är ju inte direkt billigt att beställa ett pappermönster från England men jag tyckte att det var värt det. 

Sen fick jag factory feeling och var såklart tvungen att posera som Rosie the riveter! We can knit it!

Tack Katarina för fotohjälpen!

10 comments:

Martha Joy said...

Så utrolig fine! Jeg er superimponert. Du er virkelig flott på så mange plan :)

ylva said...

NICE!!!!!! Hur fräna som helst !

Tyg och otyg said...

De är jättefina och ser väldigt bekväma ut. Och skulle du någon gång vilja ha dem lite mer figurnära skulle de säkert bli fina med ett skärp i midjan också.

Julia said...

De är ju helt fantastiska!

Mona said...

Super super fina!!

Anna Martina said...

Riktigt fin! Gillar hur detaljerad den är trots sin enkla form!

Tracy Altieri said...

Clara, is there a way for you to add google translate to your site? I love your photos, but can't read a word!

Anonymous said...

Kanonfin, och passar dig verkligen. Får lust att sy en till sommaren, ser ut som en perfekt sommar modell!

Ulrika said...

Skulle det gå att jag får köpa en kopia på mönstret från dig? Så får du tillbaka lite pengar i alla fall. Superfin och ser jätteskön ut! Det mörkblå tyget ser helt fantastiskt ut!

Manduzana stickar said...

Så galet snygga klänningar! Jag har också samma kvar på kläder. Snygga myskläder liksom :)