Monday, March 30, 2015

Klänningen Hawthorn

Det blev mycket fotograferat i helgen! Först Astrids jacka och sedan tog min kompis Malin massor av fina bilder på mig i saker jag gjort. Som vanligt när vi bestämt oss för att fotografera ösregnade det, så planerna på att gå ut i skogen fick ändras och vi gick till Palmhuset istället.

Mönstret till den här klänningen heter Hawthorn och jag gillar den så mycket. 
Självklart har jag gjort en del ändringar. Dels tog jag bort kragen eftersom jag gillar klänningar utan kragar bättre (de är fina, men jag tycker det blir svårare att ha kofta över). Då rundade jag också halsen lite. Sen har jag flyttat upp midjan sju(!)cm. Att sy egna kläder är verkligen bra om en som jag är 152cm, så att midjan kan hamna på rätt plats. 

Sen gjorde jag klänningen lite för stor och fick sy in den lite, men jag kom fram till att jag ändå ville ha den lite för stor och istället ha band i midjan för att kunna reglera hur mycket jag drar åt den. Jag har ibs och min mage ändras en hel del beroende på vad jag äter och hur jag mår. 

Att sy knapphålen var det jag tyckte var läskigast. Därför fick jag någon slags hjärn-knäpp och började sy dem en knapp timme innan jag skulle åka och tatuera mig, vilket jag ju också var rätt nervös för. Men det gick jättebra! 14 knapphål på 40 minuter, inte illa pinkat! Och tatueringen blev ju också bra, nu är den nästan helt läkt och har slutat klia. 

Tack Malin för superfina bilder! 

Och ni som läser Vifflas blogg (för det gör ni väl, den är så fin!) känner säkert igen klänningen. Hon har sytt flera varianter av den, kolla bara här, här, här och här!

5 comments:

Jennie said...

Hej Clara! Förlåt för oombett tips, men har du hört talas om tabletter som heter Prolaktas? Jag har superkänslig mage och hade ont i magen och var uppblåst precis jämt förut men mår så himla mycket bättre sen jag började med dem. Det är en kombination av probiotika och laktasenzym, en förpackning som räcker en månad kostar 150 kr på apoteket. Det är väldigt sällan som jag får så där ont i magen nu för tiden, kan till och med äta bönor nu.

Dödergök said...

Det här ser ju helt klart ut som den perfekta klänningen, grymt Gina ändringar har du gjort också.

Anonymous said...

Snygg klänning (o Astrids jacka är också snygg) Så mycket du hinner sy får du nog skaffa en tatuering till - bild på en symaskin:). Men det är urmodigt att sy knapphål när man ska iväg för tatuering. Kitty

Viffla said...

Å vad fin den blev! Hawthorn är bäst.

Manduzana stickar said...

Både klänningen och tatuering är sjukt fina!