Wednesday, October 7, 2015

Overlock

Hej Hej min nya fina overlock! Eftersom jag syr mycket i trikå till både mig och Astrid (och även till Andreas faktiskt, har precis börjat sy t-shirts till honom) så har jag funderat ett tag på om jag inte skulle köpa en overlock. Men eftersom plånboken är inte jättetjock som sjukskriven student och det går att klara sig utmärkt med en vanlig hushållsmaskin så tänkte jag att det var något jag fick skjuta på framtiden. Tills jag bloppade stickat vill säga! Nästan hela den här maskinen finansierades genom bloppisen, yay!

Vi har bråkat litegrann men det räknade jag med. Det tog fyra försök innan jag lyckades trä den rätt (men sen dess har jag lyckats trä om den två ggr utan problem) och lite trixande innan sömmen slutade vara stenhård. Lite finlir kvar till en perfekt söm men jag har sytt några t-shirts och en klänning så det går framåt!

Mitt val blev en Janome MyLock 664d. Jag läste mycket bra om både Babylock och Bernina men det blev den här eftersom den var den som både verkade bra och hade ett bra pris. Än så länge är jag nöjd och jag hoppas att det fortsätter så!

5 comments:

Ethel said...

Åh vad kul med overlock! Längtar tills den dagen jag äger en också.

Ilsefin said...

Grattis till en god investering! :) Jag har en likadan och är jättenöjd. Jag tycker att sömnaden har blivit mycket roligare sen jag köpte den och det går mycket snabbare att sy.

Ett trådtips; jag har två färger på sytråd till overlocken som jag växlar mellan och som funkar till nästan allt. En ljusbeige (typ sandfärgad) till alla ljusa tyger och en mörk brunsvart (typ mullvad) till mörka tyger. Ibland byter jag ut tråden till vänster nål till en som matchar tyget men bara när jag syr något lite extra, annars funkar de här två färgerna till det mesta. Eftersom jag använder dem till det mesta så har jag unnat mig en lite dyrare trådsort som jag (och maskinen) trivs väldigt bra med (guterman Tera 180). I övrigt kör jag med alla möjliga trådmärken och kvaliteter :)

Anonymous said...

Åh, vad avundsjuk jag blir! Tänk om jag kunde sticka så fint och sälja. Lycka till med dina syprojekt! Hälsningar Christine

Anonymous said...

Så roligt för dig att du unnat dig en overlock. Själv måste köoa en ny symaskin efter att den gamla lagt av. Har jen ärvd symaskinfrån 70-talet just nu. Den är jättebra bortsett från ljudet. Låter väldigt mycket. Lite jobbigt att välja märke och modell bara.

Efwa - Medea said...

Jag har också köpt en precis likadan för att ha i min svenska syhörna. Hade inte heller lust att lägga för mycket pengar och damen i min symaskinsaffär sa att den här är snäppet under Bernina och då slog jag till. Jag bloppade inte stickat för att få råd men sålde istället ett elverk som stod oanvänt i ladugården. winwin tyckte jag som fick en mycket roligare maskin än den jag ändå aldrig har användning av.