Saturday, October 17, 2015

Sticksig kofta

Okej jag vet inte riktigt hur det här gick till. Jag som älskar mjuka o-sticksiga garner har köpt LéttLopi till en kofta. Hur tänkte jag nu? Men jag är sugen på att se om jag kan fixa en sånhär riktigt ullig tröja, och har nånslags tanke om att kanske fodra den med bomullstrikå och ha den mer som en jacka. Vi får se, oavsett så fick jag lite stickpepp tillbaka av att planera den. Det är i alla fall inte något jag redan har i garderoben! Ett garn som verkligen luktar ull och får är också ljuvligt, jag önskar ju så mycket att jag var en sån person som tålde stickiga tröjor.

Planen är en Héla, inspirerad av Maria Carlanders superfina variant. Den är egentligen tänkt för tjockare Alafoss Lopi så jag tänkt mest använda diagrammet och sticka nerifrån och upp efter egna mått.

7 comments:

Annika said...

Jag har stickat i de garnet och fått tipset att skölja upp det stickade plagget i vanligt hårbalsam upplöst i vatten. Har dock själv inte testat det men hört andra som gjort det. Kanske något för dig!? Kram

Lillbatting said...

Jag köpte Létt-Lopi förra året och tänkte sticka en Idunn till mig själv. Har fortfarande inte kommit igång för jag inser ju egentligen att garnet är alldeles för sticksigt för merinodyrkaren mig. Nu kom jag häromdagen på att jo, det ska visst bli en sån kofta, men inte till mig utan till en vän som fyller jämt. Jag tror att hon kommer att bli jätteglad! (och jag med, som får lite ledig plats i garnförvaringsbackarna och kan köpa något mjukt att lägga där istället).

Helga said...

Åh lopi asså. Det är så härligt! Snaaart ska jag ta mig an något projekt och dyka ner i lopi-garnlådan :)

Dödergök said...

Formligen älskar isländsk ull men sen är jag ju sån som kan ha Kampes 2-trådiga direkt på kroppen så jag har nog ingen talan här. :-)

maria carlander said...

Det ska bli så himla fint att få se hur din Hela blir i lettlopi! Håller tummarna för att du kommer tycka om den. Jag blev överraskad av hur mjuk plötulopin är, särskilt den ljusgrå jag använt som grundfärg. Lättlopi har jag ingen erfarenhet av, så ser fram emot ditt omdöme sedan.

Emilia said...

Fina färger! Jag är en sån där noshörningsmänska som klarar precis hur sticksigt som helst, men fodrat stickeplagg låter väldigt gosigt. Och lite klurigt. Men det fixar ju du.

Lisa said...

Det finns balsam för islandsgarn, Islina har det, tror jag.