Thursday, October 29, 2015

Stjärntröja

När jag syr kläder till mig och Andreas blir det nästan alltid något plagg till Astrid i resterna som blir över av tyget. Men eftersom vi nästan bara har (tråkiga) mörka kläder har hon börjat få väldigt mycket mörkblått och svart i sin garderob. Och det är ju inget fel med det, jag gillar svarta kläder även på barn men det går ju att ha roligare kläder! 

Så jag åkte till Panduro och köpte lite guldfärg, hård plast och stöpplar. Klippte ut lite stjärnor i hårdplasten och började trycka. Det var kul! Som ni ser är jag inte den noggranna typen alltid, en hel del av stjärnorna är lite kladdiga. Det stör dock inte mig när det är barnkläder, men ska jag trycka till mig själv måste jag nog vara mer noggrann/skaffa bättre verktyg. 

Astrid är ett stort fan av stjärnor just nu så tröjan gick hem. Hon var dock inte jättesugen på att stå/sitta i ställningar där tröjan syntes så det här är den bästa bilden jag fick. På den här bilden syns också varför vi inte är minsta oroliga över att Astrid ska sitta still mycket när hon har fri tillgång till plattan, hon sitter helt enkelt aldrig still... :P

Det här är de redskap jag använde, en slags tunn men hård plast och några billiga stöpplar. 

2 comments:

Anonymous said...

Tröjan blev jättesnygg! Vill du ha en budgetvariant till schablonplast kan jag tipsa om att använda omslagspapperet till skrivarpapper. Lägger man det med den plastade sidan ner mot tyget och stryker lite lätt ligger mallen stilla när man trycker. Vill man slippa färgläckage med den här metoden ska man vara noga med att stryka fast pappret ända till kanten av det utklippta.

Monstermønster said...

Veldig fin pynt på det mørkeblå. Du har en utrolig inspirerende blogg, jeg blir alltid så glad når du har nye innlegg. Tusen takk.