Monday, November 16, 2015

Frågestund


Jag har funderat på att ha en liten frågestund här på bloggen, ja alltså om ni har några frågor då. Något om mig som ni undrar över? Det känns lite ego på något vis att tro att någon skulle ha det om mig, men andra bloggar har ju frågestunder och jag brukar tycka att det är kul att läsa, och att ställa frågor också.

Ställ en fråga i kommentarsfältet så ska jag svara så gott jag kan!

Bilden är en teckning som min kompis Sanna gjort av mig, ser ni Doris-vantarna och min gula stickade kofta? Så fint!

22 comments:

Johanna Carlsson said...

Åh, vad roligt! Jag ser fram emot att läsa både frågor och svar!

Jag har några frågor:
- Vilka är dina bästa tips när man stickar tröjor?
- Vilka är dina bästa sticktips och knep överlag?
- Är du en sådan som har ett projekt igång i taget eller många samtidigt?
- Hur länge har du stickat och hur kom det sig att du började?

Handgjort av Vera said...

Hej! Tack för en fin och inspirerande blogg.
Jo jag undrar om du har några tips om hur man gör snygga framkanter och knapphål som inte töjer sig? Dina koftor brukar ju alltid vara så fina!

Annika said...

Har du någon speciell plats där du sitter och stickar?
Vad är det för utbildning du pausar ifrån? Vill du fortsätta?
Har du någon ide' till fler stickböcker?

Anonymous said...

Hej...åh vilket tillfälle...Såg att du inte heller gillar stickiga garner...du hade bytt ut lett-lopi på din Riddari såg jag...nu till min fråga..Hur mycket abulita merino tror du motsvarar 7 lettlopi...Kanske inte det lättaste att svara på..funderar nämligen på att sticka en isländsk väst med hästar <3 Kram Karina

Ella said...

-Har du en favoritstickfasthet?
- om du bara fick sticka från en designer, vem skulle det vara?
- vilken världsledare borde ta upp stickning som hobby?

Ida said...

Vet inte om min mobil ville samarbeta förut så skickar en gång till för säkerhets skull, better safe than sorry:)

Åh vad kul! Har dessutom gått och tänkt på två saker jag faktiskt skulle vilja fråga dig :D! Perfekt tillfälle!

Jag undrar om du har lust och möjlighet att visa hur man kan sno tråden på ett smidigt sätt i ferfärgsstickning. Alltså om en färg ska löpa med längre än tre maskor så man vill fästa den på vägen för att undvika att fastna i öglan på baksidan? Jag tycker det känns skitjobbigt att hålla i två händer sådär som vissa gör - finns det något annat smidigt sätt att hålla på?


På din hemsida fanns tidigare en bra bildbeskrivning på hur man gör en lettisk fläta. Bilderna syns tyvärr inte längre, finns det möjlighet att du kan publicera samma beskrivning som ett blogginlägg?

Blev lite långt men hoppas på svar ändå:)

Anonymous said...

Hej Clara! Vad kul!!
Jag undrar hur du väljer projekt? Behov av plagget eller lust?
Själv har jag så svårt att släppa en mönsterfavorit när jag sett den, så jag har en lång lista jag stickar efter, och längre blir den eftersom jag ser fina mönster i snabb ar takt än jag hinner avverka dem! Har du också "den ska jag sticka nån gång..." eller har du gjort "allt "?
Blir spännande att läsa!

Anonymous said...

Hej!
Vad kul, ser fram emot att läsa alla svar.
Jag passar på att ställa en fråga om Ravelry som jag funderat på länge men inte vetat vem jag kan fråga - jag tänker att du (eller någon annan som läser din blogg köpt mönster där).
Har det fungerat bra med mönsterköp på Ravelry - SEK eller USD?
Kommer mönstret på posten, eller laddar man ner det och skriver ut själv?
Finns det då kvar att skriva ut flera gånger, eller bara en gång?

Miriam said...

Jag undrar: hur är din spanska? Och hur gör du för att hålla reda på nystanen när du stickar flerfärg? Jag har börjat på den fina Ivar; men eftersom jag kör magic loop (för första gången!) och båda vantarna på samma gång är det 6 nystan att hålla reda på... Hu, vilket ihopsnurr!! Så finns det nåt superbra knep, eller borde jag bara köra en i taget? Tack för bloggen, förresten!

hanna said...

Vad är ditt favoritgarn för koftor? Kanske svårt att svara på, men jag likt dig har svårt för stickiga koftor/garner!

Anna Dunfjäll said...

Hej.
Kul med frågestund.
Jag undrar: Har du några speciella mönster som funkar i stora storlekar? Jag skulle uppsjatta lite tips. Gärna koftor om du har/vet.
Tack på förhand hälsar Anna.

illo said...

Skulle du kunna skriva lite mer om din politiska ställning, hur den dels kommer sig men också yttrar sig? Jag undrar också om det finns något politiskt i ditt hantverk, och då tänker jag på både ett djupare plan, men också rent praktiskt?

Carina L said...

Hej, måste börja med att säga att jag stickat en Tailwind och den gör mig glad varje gång jag använder den. Min fråga är vilket garn skulle du vilja ha med dig om du hamnade på en öde ö?Tack för en inspirerande blogg!

Carina L said...

Hej, måste börja med att säga att jag stickat en Tailwind och den gör mig glad varje gång jag använder den. Min fråga är vilket garn skulle du vilja ha med dig om du hamnade på en öde ö?Tack för en inspirerande blogg!

Anonymous said...

Hej!
Roligt med frågestund! Min fråga är kanske för privat men du väljer ju såklart själv om du vill svara. Jag har också ett barn precis som du och vi funderar på att inte skaffa nåt syskon till henne. Tycker du nämnt nån gång att ni inte heller tänkt det? Så nyfiken på hur du tänker, mest för att jag själv nästan känner skuld över att tänka så. Skulle behöva en förebild i att bara vilja ha ett barn. Tack för en fin blogg!

Anonymous said...

Hej Clara!
Jag tycker också det verkar kul med frågestund som många ovan skrivit! Förlåt att jag inte kommenterar mer, läser allt men kommenterar sällan eftersom min mobil inte vill samarbeta med din blogg-plattform alls. Vet inte vad det är för fel. I alla fall. Jag undrar hur det är med Astrid nu? Hur går det med sjukdomen och vet ni något mer om hur det kommer bli för henne i framtiden? Kanske känns det för privat att svara på. I så fall vet du i alla fall att jag tänker på henne och er :-)

En till fråga: Har du någon handarbetsbudget? Alltså för materialet. Jag har ju själv inte stickat så väldans mycket men jag märker redan att det kan dra i väg alldeles väldigt om jag vill ha lite roligare garner. Så känner jag mig alltid snål när jag tänker på hur dyrt det kan bli. Kanske har du några tips på hur man kan hålla nere kostnaderna för garnet?

Tack för att du skriver och inspirerar!

susanna said...

Hej Clara!
Börjar med att tacka för en fin blogg. Har följt dig i några år och ditt handarbete inspirerar mig.
Till min fråga. Tycker du har så roliga mönster på de kläderna du syr till Astrid. Har själv laddat ner flera av den efter att du sytt dem. Hur hittar du mönstren och var får du inspirationen ifrån? Följer du några roliga sy bloggar?

Anonymous said...

Jag har sett dig några gånger och har förstått att vi bor nära varandra. Jag skulle så gärna vilja hälsa om/när jag ser dig igen men det känns så konstigt och krystat att jag har låtit bli. Hur vill du att en läsare av din blogg ska reagera när hen ser dig?

Maria said...

Hej! Tack før en superfin blogg! Jag ar en mycket entusiastisk nybørjarstickare, och det ar så himla roligt! Jag undrar om du får ont i axel-nacke-handled av att sticka mycket? Jag får ofta problem med høgrerarmen, kanske drar jag upp nacken før mycket. jag vet inte. Eftersom du ar proffs tankte jag i alla fall fråga dig hur du undviker att få ont av allt stickandet! Sarskilt nar jag stickar med tunna pinnar brukar det gøra ont.

Sen ar jag liksom du valdigt kanslig mot sånt som kliar. Alltså ar det lockande att køpa merino, det ar ju så mjukt. Vet du något marke av merinoull som du litar på att fåren inte utsatts før mulesing? Samma sak med angora, jag alskar det men kanner mig mycket tveksam till att anvanda det.

Återigen, tack før min favoritblogg i kategorin handarbete :)

Emilia said...

Vilken superkraft skulle du önska att du hade?

Lena Skoglund said...

HEj,
När du stickar flerfärgsstickning har du då garnet som bildar mönstret närmast dig?
Jag håller bägge färgerna i samman hand har har ett garn över pekfingret och det andra garnet över både pek och långfingret. Vilket blir då mönsterfärgen? Hoppas du förstod hur jag menade.

Tack för alla dina fina inlägg på alster och förstås på Eran otroligt gulliga dotter.

Mvh
Lena Skoglund

Karin said...

Hej, jag är nyfiken på hur arbetsmarknaden ser ut om man läser den utbildningen du håller på med? Vad kan man få för jobb?

Mvh. karin