Monday, November 2, 2015

Prickar

Nästa tryck-försök blev suddgumi tryck. Jag har sett flera bilder på det när folk använt såna vanliga orangegula pennor med rosa suddgummi i toppen, klassiska skolpennor. Hittade dock ingen sån hemma, däremot en slags "suddpenna" med sudd i ungefär samma storlek. 

En sliten vaxduk, lite guldfärg och en suddpenna. Det är kul när det inte behövs några dyra verktyg! Och väldigt okladdigt (förutom att en del av prickarna kanske blev lite kladdiga, men inget kladd på bord och sånt). 


Klart! Jag gillar verkligen det här, kommer absolut trycka den här typen av prickar på fler grejer. 

3 comments:

Annika said...

Vad fint, det måste jag också testa!

Eva said...

Radioprogrammet Stil handlade om prickar ett helt program nyligen. MAssa saker som jag aldrig tänkt på om prickar!! T ex att prickar inte gick att väva förräns rätt så sent och därmed hade de inte så mycket historisk belastning, som t ex ränder som förknippades med fängelsedräkter. Kanske du visste, men jag hade aldrig tänkt på det!

Anonymous said...

Trycket (stämpeln) blir mindre kladdig om man tillverkar en enkel stämpeldyna. Detta görs exempelvis med en bit skummgummi. Jag brukar använda babytvättlappar av skummgummi. Dels brukar jag lägga en tvättlapp eller två ovanpå färgen och dels är de bra att göra duttar med om man vill schablontrycka.