Friday, November 13, 2015

Sockan Anna

De här sockorna blev klara i juli (!) så det är ju verkligen på tiden att de hamnat på kort! Mönstret är Anna sockar av Dödergök och garnet är ett kit från Manduzana som jag hade turen att hinna köpa innan de tog slut. Men jag har hört att hon ska färga mer, så det kommer nog för den som vill ha. 

Själva sockorna var så roliga att sticka, de bara flög fram på stickorna. Jag älskar ju flerfärgsstickning och särskilt när det är korta repetetiva mönster så det här är ju en socka för mig. Passformen är också jättebra, en av de bästa jag stickat. Kanske har jag och Dödergök lika fötter men det märks ju också på mönstret att hon stickat mycket sockar innan. 

Kunde inte låta bli att spexa lite när Karin hjälpte mig ta kort, en dold talang jag har är nämligen att stå på tåspetsarna. Upptäckte det när jag såg Titanic som tioåring (minns ni scenen när Rose står på tårna som partytrick?) och när jag då testade själv så insåg jag att jag kan visst både gå och stå på tårna utan problem. 

Dold talang nummer två är att jag är vig/överrörlig. Också medfött, jag har alltid kunnat gå ner i spagat och sånt där utan att det är minsta jobbigt. Med åren har jag blivit stelare och numera kan jag bara sätta en fot bakom huvudet och bara när jag sitter ner. Superstel med mina mått mät :P.

Sjalen jag har på bilden kommer snart på bloggen den med, ska bara redigera några fler kort! Och tröjan är min favorit, en grå Slanted Sleeven.

4 comments:

Helga said...

Många oanade talanger! ;) Fina sockar också :)

emma said...

De strumporna är precis vad jag har på stickorna just nu, men i en av se andra färgställningarna. Jätterolig och fin stickning ...bara ett varv till ...och ett tillt

Ethel said...

Åh vilka fin! Tycker själv att det är ganska svårt med att sticka mer flera färger, men kanske vågar mig på de här då de var såå fina :)

Manduzana stickar said...

Så roligt att du stickat dom här! Och visst är det som du säger, Dödergök är så bra på passform!