Sunday, December 27, 2015

Julpyjamas

Sjukdomarna börjat så smått bli bättre, tack och lov. Lite julfrid har infunnit sig och idag kom det ju till och med snö! Här i Norrköping ligger den än så länge kvar. 

 Astrid leker med sina julklappar och har på sig en av sina nya pyjamasar som jag sytt. Mönstret kommer från Brindille and Twig och heter Rolled up romper, men som syns har jag struntat i uppviket och sytt på muddar längst ner istället. La till en cm extra vidd på benen också, tyckte de var lite väl smala. Helt klart ett nytt favoritmönster, kommer sy fler såna här pyjamasar.

Tyget kommer från Rosa Huset och jag är sugen på att sy nattlinne till mig själv i samma tyg. Det hade väl varit fint? Matcha!
Inuti har jag sytt fast små bomullslappar som jag tryckt Astrids namn på. De är bra i förskolan, och på andra sidan skriver jag storleken så vi lättare kan rensa ut sen när nästa storlek behövs.

3 comments:

Linnéa said...

Vilken söt pyjamas! Den påminner om en som jag hade som liten :)
Hur gjorde du namnlappen?

Jenny / Ekomamma i stan said...

Åh vad fint!

Tipsa gärna om du hittar ett bra nattlinnesmönster. Jag har ett långt nattlinne från POP som jag älskar, och skulle gärna ha ett till men vill ha ett rödrandigt och det säljer de inte just nu. Men nu väcktes tanken om att sy ett själv!

Jenny / Ekomamma i stan said...

...och tack för tipset om rosa huset, såg att de hade randig trikå i ekobomull. :-)