Sunday, May 7, 2017

Aranami no2

Yay, jag har stickat klart min nya mjuka Aranami! Trogna bloggläsare vet att jag redan stickat en, den blev klar i november 2015 och till den spann jag garnet själv. Det var förstås en häftig känsla att ha spunnit garnet men den häftiga känslan räcker liksom inte när sjalen blev så stadig att den kan stå upp av sig själv pga övertvinnat garn. Den är så stadig att den eventuellt kan tjänstgöra som skottsäker väst. 

 Den här gången stickade jag istället Aranami i underbart mjuka Rosy green wool. Mjukt, gosigt och dessutom eko! Och även om jag inte spunnit garnet så har jag faktiskt färgat det, vilket också ger en häftig känsla. Detta är mitt tredje försök att färga gradient och de två tidigare blev faktiskt också riktigt bra (bara lite grönare/mörkare än vad jag ville) så de två tänkte jag sälja som kit på min webshop. När jag orkar, ja ni vet livet och allt sånt där just nu, fokuserar mest på att överleva.

Mönstret anger stickor 2.75 men jag stickade på 3.25 istället för att bättre passa garnet. Stickar dessutom ganska löst så den blev nog rätt mycket större än originalet (har ej orkat mäta tyvärr så bara gissar). Otroligt rolig att sticka, beroendeframkallande rolig faktiskt. Enda minuset är de femtusen trådarna att fästa men resten är så kul att det är värt det. Är redan sugen på en till, ska bara bestämma mig för färg.

Jag är supernöjd! Har hunnit använda den en hel del redan, den här våren har ju varit snäll mot oss som gillar yllesjalar (vill dock gärna använda mina nysydda vårkläder också så tycker det kan bli varmare snart tack).

Tack till Karin som hjälpte mig fota!

3 comments:

Fredrikapåvinden said...

Superfin, vilka härliga färger! Nu blev även jag sugen på att sticka en!

Kattis said...

Åh vilken vacker sjal!

Silvia said...

So pretty! As blue as the Caribbean!