Wednesday, June 14, 2017

Bloggen fyller 10 år!

Jag kan knappt förstå det men idag den 14:e juni fyller den här bloggen 10år! Hur kan det vara så länge sen jag började blogga? Det känns både som nyss och som väldigt länge sen. Tex är jag oerhört glad att jag inte är 19 år utan 29 nu. Undrar om den här bloggen finns kvar om ytterligare 10 år? Det skulle kännas konstigt att inte blogga, och även om tex Instagram och annat tagit över en del så har ingenting ersatt bloggandet. Än då :).

För att fira bloggens jubileum tänkte jag ha en liten utlottning/tävling. Vinsten är en stickpåse som jag sytt och 3 härvor grönt garn handfärgat av mig. Basen är Rosy green wool, ekologisk merinoull från Patagonia, spunnen i England. 100g = 320m.

Vill du vara med och tävla så behöver du skriva en kommentar till det här inlägget och berätta om något som du stickar på just nu och skriva om något du verkligen vill sticka i framtiden. Min inspiration till stickning är låg just nu och jag behöver inspiration! Om en vecka drar jag en slumpvis vinnare från kommentarerna.

Är det några av er som varit med ända från början? Jag följer fortfarande flera av de bloggar som fick mig att börja blogga (hej Dödergök!). Om ni vill får ni jättegärna skriva och berätta om hur länge ni läst min blogg, det hade varit kul att läsa!

141 comments:

Marimi said...

Hej Clara,

jag har inte följt din blogg för de hela 10 àren men ändà ett bra tag. Och det var faktiskt du, bland annat, som fick mig att ocksà börja blogga (www.mydailydoseofhappiness.blogspot.be)!

Det är alltid rolig att fà ny inspiration för stickning och sömnad fràn dig, du är sà duktig. Just nu stickar jag faktiskt en till "Medvind", i ett garn som jag har själv färgat: http://www.ravelry.com/projects/Marie-Bxl/tailwind---confetti-explosion

Och ett stickprojekt som jag har velat börja pà jättelänge är "Siri" koftan men det finns fortfarande sà mycket att sticka att ett enda liv inte räcker till. Jag hoppas du kommer att fortsätta med bloggen, jag blir glad varje gàng jag läser en uppdatering.

Marie

Hanna said...

Jag stickar en petroliumblå kofta ab ett garn med bomull och bambu, mjukt som bara den. Och jag ska sticka en Korsnäströja (kolla här http://www.korsnas.hembygd.fi/pa_svenska/korsnastrojan/) inom överskådlig framtid.
Jag har tyvärr inte följt bloggen från början men ett par år i alla fall. Den är mycket inspirerande 😊

anneliten said...

Grattis på bloggfödelsedagen! Min blogg (med fokus på löpning) har mer eller mindre självdött efter det att löpningen fått en annan inriktning efter mina hjärtproblem. Mindre spännande att skriva om planlösa mys-joggar (som i och för sig är mycket skönare) jämfört med träning inför och genomförande av lopp... Jag har inte läst din blogg särskilt länge, men är så glad att jag hittat den! En av de få bloggar jag finner intressanta nuförtiden. SÅ SNÄLLA FORTSÄTT!

Jag stickar på Garnomeras durkslag i malabrigo lace och en praline cardigan i svindyrt plucky knitter-garn. Båda i blått. Jag vill sticka en "rönn" cardigan (älskar min renfana nämligen) eller ett par twisted lovikka vantar.

Jag älskar verkligen den gröna färgen du fått fram! Om man inte vinner kan man kanske köpa?

Agata said...

Men så roligt! Redan tio år! Grattis på bloggelsedagen!
Tio år firar min blogg också, tror jag. Och jag har nog läst din blogg nästan lika länge. På den tiden var jag också en mer hängiven stickerska än jag är idag. Det där livet, det tar tid.

På stickorna sitter åtskilliga UFO:n, men mest aktivt stickar jag på små saker som jag vet att jag faktiskt har möjlighet att göra klart. Som muddar. Nu stickar jag en variant av Great Weekend Mitts av Thea Eschliman.

Gabriella M said...

Grattis! Hoppas på att få följa dig i minst 10 år till! Just nu stickar jag på en egen mix av Aamu av Isabel Kraemer med mösterbård och färginspiration från Pinneguris barntröja Grankvist. Jag verkligen sugen på fiskartröjor och flätor just nu så jag tror att nästa projekt ska få bli en Aran-inspirerad tröja i riktigt fårigt garn (helst ska det nästan bräka!).

barbrochristinas said...

Grattis!Har säkert följt din blogg i minst 5 år. Gillar det du gör. Själv både syr och stickar jag. Just nu har jag köpstopp på garn och stickar bort av mitt lager. Lite babygrejer till välgörenhet och en yllekofta till mig själv. Nästa projekt skulle gärna få bli en midjekort kofta i tunn merino i ett mönster från Novita. Har stickat en redan men i ett tråkigare garn. Fortsätt gärna med bloggandet, instagram är inte lika informativt. Hej från Finland

Anonymous said...

Gratulerer med 10-årsjubileum!Takk for god inspirasjon.For tiden strikker jeg på ei jakke i Bomull-Lin til min søster som snart fyller 50 år.God sommer!

sigfridpettersen63@hotmail.com

BodilE said...

Gratulerer med 10 år! Jeg har nok fulgt bloggen siden tidlig 2014, oppdaget den via en link fra en annen blogg. Jeg finner mye inspirasjon i både det du syr og det du strikker (Holder akkurat nå på med en Caravan Tote, etter tips fra denne bloggen). Videre blir jeg grepet av deg og din families historie. Jeg er dessverre ikke så flink til å legge igjen kommentarer! Akkurat nå strikker jeg på et par "Rolf" pulsvanter (fra din bok), et par "längtan til Gotland" (Pia Kammeborn), et par "Vanilla Socks"(Natural Fibres) og innimellom strikker jeg en lapp i ny og ne på Kate Davies vakre pledd "Birlinn blanket". Jeg har veldig lyst til å strikke shalene Gerbera og/eller Haruni, Kate Davies' kofta Kildalton, og nå skal jeg endelig strikke Brookly Tweed's Cobblestone, den har vært på min liste i mange år! Jeg har også lyst til å strikke Kaissit vanter i grønn Hifa Ask, og så har jeg lyst til å prøve meg på å smygvirka vantene som ligger inne på Järbo sine sider. Som du forstår lider jeg IKKE av strikketørke! :)

Helga said...

Jag har så mycket garn redan så tänkte inte vara med på utlottningen även om det var ett himla fint pris! :) Vet inte hur länge jag följt din blogg men det var nån gång innan Astrid föddes iaf. Kommer ihåg att du skrev om din graviditet. Grattis till 10 år! Himla maffigt ändå! 🎆🎉🎈

Anonymous said...

Hej och grattis! Du ger så otroligt mycket inspiration. Har följt dig sen 2008.Stickar just nu ruta kofta, efter den blir det nog flättröja i naturvitt till kyligare höstkvällar.
MVH Eva Andersson

Unknown said...

Grattis till bloggen! Jag har inte följt dig i 10 år, men det börjar nog säkert vara över 5 år iaf :)
Jag håller på med att sticka yllesockor åt ett par sommarbabyn :) i framtiden vill jag sticka någon sjal/halsduk åt mig, t.ex din medvind och/eller någon av Veera Välimäki :)

Fanny said...

Hej! Grattis! Din blogg var en av de första jag började följa efter att jag lärde mig sticka på riktigt för tre år sedan. Just nu stickar jag på en Ulli av Kristin Virén på stickor 2.0 mm. Ett pilligt evighetsprojekt, men förhoppningsvis en riktigt fin klänning när den väl är klar. Jag stickar även på en Sundottir i Brooklyn Tweed Shelter som är riktigt mysig att sticka. I framtiden drömmer jag om att sticka Ground Pepper av Suvi Simola, jag blev helt förälskad när jag snubblade förbi på instagram.

Unknown said...

Just nu stickar jag på ett Turban(d) i väntan på att garnet till en dubbelstickad filt som jag kände varit sugen på ska dyka upp i brevlådan.

Tina said...

Gratulerar till tio bloggår!
Din blogg var den första stickblogg jag läste och den blev en stor anledning till att jag blev drabbad av stickfeber.
Tack!

Kanonkulan said...

Den där påsen är så sjukt snygg!

elisesophie said...

Hei, Clara, og grattis med blogg-bursdag! Det er jo så gøy at du har blogget i 10 år! Jeg har fulgt bloggen din i kanskje 4 av de årene og blir bestandig glad for å lese hva du skriver, om det er håndarbeid eller om dine utfordringer så syns jeg du skriver på en fin måte. Jeg er kjempeglad i bloggen din, og ønsker deg masse bloggeglede for framtiden.

Når det kommer til strikking så er jeg superinspirert for tiden og føler at ambisjonene mine er for høye (tipper de fleste som leser her kan si "been there, done that")! Men jeg holder på med en Ingen Dikkedarergenser til meg selv, et herlig Nordic Wind-sjal til min storesøster, og har lyst til å strikke noe deilig luftig og sommerlig - som Ginkgo av Mandarine's, for eksempel.

Hurra for deg!

Susse said...

Grattis på födelsedagen bloggen! En av mina favorit bloggar! ����
Åh vilket fint garn å påsen �� åååh!

Har precis stickat färdigt min waiting for rain i ett underbart garn från townhousyarn. Håller även på med en damejakka loppa i massa rosa lite grönt och en ljusgrå Botten. Enbart klipp kvar där.
Nästa projekt blir flower power av tantulltuss. Och en poncho i rosa som jag fick stickkit av svärföräldrarna i julklapp. Sen va planen att göra någonting i grönt. I typ exakt det gröna! Ser ett fint sommarlinne eller en t-shirt framför mig. Finns inget bättre än garn �� hoppas du hittar stickinspiration snart!

Ida said...

Grattis!:) just nu stickar jag tant ulltuss sockor (fru sergel), men nästa projekt blir en islandströja, av garn köpt på Island

Ingeborg Lundmark said...

Jag stickar på Oddvars peneste kofe från kofteboken 1. Ett projekt som jag har inplanerat och redan köpt garn till är tröjan telja. Men emellan blir det nog ett sommarlinne i bomull. �� Jag har precis hittat din blogg! Följt dig på instagram ett tag men inte tänkt på att du bloggar också. Kanske för att jag sällan läser texterna utan bara njuter av dina fina bilder! Lycka till med bloggen framöver. Borde kanske läsa mer och inspireras till att börja uppdatera min egen lite flitigare...

Kikkitull said...

Gratulerer! Jeg husker ikke når jeg begynte å følge deg, men jeg vet jeg fortsatt gikk på universitetet, og der var jeg ferdig i 2012! Så kjekt å lese det som dukker opp hos deg, så mange inspirerende prosjekter :)

Anneli Cefa said...

Först vill jag säga TACK! Tack för att du orkar och tack för all fantastisk inspiration.
Du är fantastisk!

Med en liten dotter på 2,5 år så blir det otaliga koftor och strumpor som stickas, just nu är det en Annas sommarcardigan i bomull på stickorna. (http://www.ravelry.com/patterns/library/annas-summer-cardigan). Men jag drömmer om ullprojekt till mig själv, en sjal, en mössa, nya vantar eller en riktigt varm och härlig kofta att ha i vinter.

linosariuskex said...

Jag stickar idag på ett par vit-gröna ugglevantar, nästa projekt blir antingen "äppel päppel" från #tantulltussockor eller ett ännu ett pat vantar med grå bas och regnbågsfärgat mönster av ett ljuvligt garn jag köpte i Riga.

Hanna said...

Grattis!!!
Jag har läst din blogg sen Barcelona-tiden. Jag blir alltid så inspirerad av allt du kreerar. Tack!
Jag har en stick/virk instagram (hanna_the_nanna) som legat i vila några månader pga flytt till Sverige från Sydney plus mitt andra barns födelse. Men nu är jag så pepp på att komma igång och har ett tomt garnförråd som behöver fyllas på. Att få vinna här hos dig vore världens bästa.

Just nu stickar jag en grå ullkofta till 9-månaders bebis med raglan ärm. Ett jätteenkelt mönster jag stickat 100 gånger för bli så bra. Garnet köpte jag från en gård utanför Falun där vi var och klappade fåren vars ull dom gjort det av.
Och framöver drömmer jag om att sticka något till mig själv. En tröja. Har alltid bara stickat små saker pga älskar att påbörja och snabbt få se färdig produkt. Men nu börjar jag känna mig redo för ett större projekt!

Grattis igen och tack för inspo och för ärliga inlägg i både det svåra och det glada.

/Hanna

Lena C said...

Grattis till dina 10 år som bloggare! Jag har bara läst den i kanske 5 år, men blir alltid så inspirerad av att lösa om dina projekt. Du har oxlså fått mig att vilja sy mina egna kläder mer. :) Stickar just nu egentligen på alldeles för många projekt.. Men mest waiting for rain-sjalen och renfana-tröjan. Ett tips på en enkel och stilren tröja är annars Pavement sweater av Veera Vällimäki, enkel konstruktion, men så snygg!

Unknown said...

Hittade din blogg på högstadiet (och nu har jag precis avslutat första året på högskolan!) och då var mina stickningar bara småprojekt. Men jag blev inspirerad av din blogg och har ända sedan dess utvecklats enormt inom slöjd, vilket idag är min största hobby. Just nu stickar jag på både en randig bebiskofta till ett hantverksbyte, en klänning och Gudrunvantarna. Alla mina projekt finns på ravelry, rodrand heter jag där. Grattis till bloggen på 10års dagen och hoppas på fler år med massor av inspiration!

Unknown said...

Glömde skriva mitt namn;Sara heter jag :)

Linda Tång said...

Hejsan Clara,
Just nu är jag i slutfasen av att sticka en röd kofta med hålhjärtan till min nyfödda dotter. På koftan ska jag sy blå och röd-mönstrade knappar som matchar en mössa som jag själv hade när jag var liten. Tror det kommer bli väldigt gulligt på henne ��
I framtiden skulle jag vilja sticka fler klädesplagg åt min dotter. Jag funderar på en klänning som hon kan ha på sin egen välkomnsfest till hösten.
Jag har läst din blogg i ungefär ett år ungefär och rycker dina inlägg på bloggen är väldigt inspirerande! Så mycket fint det finns som en kan tillverka själv. Grattis på bloggfödelsedagen!

Haze said...

Congratulations! Keeping going for 10 years is quite an achievement! I've really enjoyed reading your blog and following your knitting and sewing adventures

Elina said...

Jag håller på med massor av saker! Har jobb och två små barn (1 och 2,5 år gamla) samt daglig värk och stickningen är mitt bästa sätt att slappna av. Jag har en experimentkofta i sjömansstil i bomull-lin som jag stickar utan beskrivning, ett linne (Coral), av Helga Isager, jag har precis lagt upp en Imogen Tee också! Och så höftar jag fram en kapten Haddock-tröja till min fästman. Jag gillar att ha flera olika projekt på gång samtidigt, så jag kan välja efter humör och ork. Framöver ska det bli en Juni-kofta, en Rheinlustsjal, Mymlans klänning samt en traktortröja. Bland annat :)

Anonymous said...

Grattis Clara!
Jag har följt dig sen jag började sticka för sex år sen ungefär.. Vi fick barn ganska nära, min Luna är född i oktober 2012.. Och vi går igenom samma skit just nu. Du är inte ensam! Jag vet hur tufft det är. Jag vet hur tuffare det är när man är fru och mamma.
Du är stark!
Du är också otroligt inspirerande!! Är minsann lite sugen på att lära mig att sy nu ��

Just nu stickar jag på många saker, bland annat på en "little sperry" till min stora tjej.
Just nu drömmer jag om en stor skir sjal i lace-garn! Evighetsprojekt kanske, men vore kul att göra, och att ha!

Insta: pysseltokomanen

molntant said...

Stort grattis till jubileet! Tiden går verkligen undan.
Jag började följa dig när Astrid var alldeles ny i världen, och har under årens lopp blivit mycket inspirerad - inte minst till att försöka börja sy så smått.

Dock är stickning mitt förstaval när det kommer till hantverk och handarbete.
Just nu stickar jag en Surry Hills Cardigan av Maria Magnusson, en barnejakke Land og strand av Pinneguri och en garter ear flap hat. Var sak har sin tid. Surry Hills är min pendlingsstickning. Land og strand stickar jag däremot hemma i soffan. Garter ear flap hat får sitt tillfälle när jag kollar på film och ändå vill hålla koll på skärmen.

Min drömstickning är Den Perfekta Koftan. Den ska vara lagom oversize, inte tight i ärmhålen, tunn och rolig att sticka. Och dessutom stickas i ett garn som är lagom mjukt men ändå hållbart och i en färg jag trivs med men samtidigt utmanas av. Haha, ja det är inte enkelt. Men just nu spanar jag på Delicate av Annamária Ötvös som en potentiell kandidat. Och kanske är supersoft ett bra garn att sticka den i. (Har någon tips tar jag gärna emot andra förslag!)

Maj-Britt said...

Gratulerar på 10-årsdagen! Alltid kul att titta in på bloggen, så inspirerande och härlig. Just nu stickar jag pulsvärmare till en vän som är reumatiker. Tidigare igår stickade jag en Pollykofta, jag håller på att med ärm nr två på Grey Sparrow. Hoppas jag får den klar i sommar. Den kommer att bli så fin!
Sommarhälsningar
Maj-Britt

Anonymous said...

Hej, jag vet inte riktigt hur länge jag har följt din blogg eller ditt Instagram. Men jag har som pensionär blivit en total sticknörd��. Jag har alltid stickat sen min mormor lärde mig som 5-åring. Det har dock varit mer eller mindre beroende på tid, barn, jobb mm. Jag skulle bli jätteglad om jag vann eftersom min favoritfärg är grön!! Jut nu stickar jag på 2 olika"Junisjalar", designeralong 201 och Organic knitters sommarKAL. Men naturligtvis har jag några andra projekt på G också��.
Mvh / Christina Strömbäck, cricko78 på Instagram

Unknown said...

Jag stickar just nu (är nästan klar, ska bara blocka) på en T-shirt i lingarn, vit med orange ränder. Utgick från "receptet" For the love of remnants av Kate Hiester på Ravelry och improviserade. Jag har nyligen upptäckt hur skönt det är med tröjor i lingarn under den varma årstiden! Men annars älskar jag ull, och känner starkt att en ljuvligt grön baströja eller kofta fattas i min garderob :-) Jag behöver också en svart och en vit, och har en idé om att experimentera med aviga och räta för att få fram känslan av däckspår i snö... Om det inte redan finns ett sånt mönster ;-)

Sara said...

Hej Clara!
Tänk va kul att du bologgat så länge. Och tänk att din blogg har blivit något som pratar om i varenda nordisk podcast om stickning jag har lyssnat på! Bra jobbat! (Jag blir lite stolt över dig varje gång jag hör dig namn).

Jag stickar på flera olika projekt som vanligt. Det är en Ginnys cardigan som faktiskt är den första kofta jag stickat trots att jag stickat nästan lika länge som du har bloggat. Den är jätterolig med spetsmönster på ryggen.
Jag stickar också på The Rain outside och jag tror att det var "ditt fel" att jag började på den. Jag håller också på med filten Persian Dreams och tänker göra en ruta i taget så får jag se hur stor den blir innan tålamodet är slut.
Jag har nog något projekt till på g och allt finns på Ravelry om du vill kolla.

Jag är väldigt sugen på att sticka sjalar just nu och gärna randigt. Jag är mest inne på grått med klara färger i prickar eller ränder. Tex ligger loop högt upp på önskelistan nu och även color craving även och jag och Stephen inte alltid är överens om vad som är fina färger. :)

Lycka till med allt och jag önskar dig massor av inspiration och minst tio år till med bloggen och att det mesta av bloggandet antingen är roligt eller typ terapi.

Kram Sara Thörn

Unknown said...

Och så glömde jag ju säga GRATTIS till tio blogg-år, och tack för ständig inspiration till både stickning och sömnad! Och livsvisdomar i allmänhet! Vet inte riktigt hur länge jag följt dig, men det är nog några år nu...

Margit said...

Grattis bloggen! Idag firar vi dig och hyllar de inspirerande texterna, som gör en sugen på att prova på allt!
Jag har stickat ett antal Medvind sjalar och nu är jag sugen på att sy!

Tack för för att du finns och....... hipp hipp hurra!
Hälsningar Margit Kristoffersson @margitk.se

Sandra said...

Hej och grattis till 10 fina bloggår!
Jag har följt dig sen jag började sticka på allvar 2011. Just nu är sticktiden knapp efter att ha börjat jobba igen efter att ha varit hemma med min son. Livet går i 110 och jag upptäcker världen tillsammans ned honom. Den lilla sticktid jag har ägnas åt en Granito i knallgrönt garn från Easyknits. Det finns så mycket fint att sticka, jag har länge drömt om en Ursula cardigan men en Telja och en Rhea ligger också högt upp på listan.
Önskar dig en härlig sticksommar!
Sandra (stickatavsandra på Instagram)

Unknown said...

Grattis!!! Jag har inte läst din blogg riktigt så länge men när jag började sticka för ca 4 år sedan var din en av de första bloggarna som jag började läsa. Just nu stickar jag sista i-cord kanten på ett egenkomponerat sommarlinne i lin, det blir grönt och grå randigt. Efter det längtar jag efter att lägga upp till en kofta som heter Soulful av Anna Johanna. Även den ska bli grön:) http://www.ravelry.com/patterns/library/soulful-2 Tack för en fin och inspirerande blogg!

ceciliaollas (instagram) said...

Grattis! Din blogg har under många år fungerat som både stöd, inspiration och tutorialbibliotek.
Jag stickar ett par röd/vit/gråa knästrumpor på frihand med Mariusmönster i skaftet.
Jag skulle vilja göra en buteljgrön lång vardagskofta med fickor. En sån stickning som jag aldrig tar mig tid till.
<3

Sara said...

Som vanligt såhär i början av sommaren så har jag alldeles förmånga projekt. Kliar mycket i fingrarna i Maj-juni! Just nu är jag i sluttampen på en "Akka" i bomullsgarn, har två olika par sockor och TRE(!) filtar, en "ten stitch blanket" som bara blir i bebisstorlek, en "coziest memory" för restgarner och en tvåfärgad mormorsruta som ska bli gigantisk!

På att-göra listan så är nog "waiting for rain" närmast på tur, den hamnade i min kö efter att jag såg din fina på Ravelrys förstasida ;) Just nu är jag väldigt inne på sjalar, väntar på att möta det garn som vill bli en "diaemus" och "gerbera". Har dessutom köpt några av Martina Behms underbara sjalar, och "match & move" har jag faktiskt också garn färdigt till... Nu kliar det i fingrarna igen! Haha

Grattis till jubileet!

agnes said...

Hurra för din blorre!! Din blogg är min absolut största inspirationsblogg. Jag börjar alltid här när jag har idétorka.

Jag stickar på en teststickning för Karin weststrand just nu i eco wool cotton. En kofta närmre bestämt och den blir fenomenal. Jag har äntligen vågat mig på att sticka i fint garn till mig själv och vilken tillfredställelse det är.

Som fortsättning på temat skulle jag vilja våga sticka en hönsestrikkofta till mig själv i solgult, många nyanser av grå och hallonröd. Och vitt såklart. Älskar att sticka med vitt.

Unknown said...

Grattis till 10 år, tänk allt som händ under den tiden och du generöst har delat med dig av till oss läsare. Sorg och glädje, hopp och missmod. Just mu stickar jag något oerhört amerikanskt, en Vianne av Andy Satterlund i Cascade 220, inte supereashen så det är i alla fall härligt ulligt. Mitt sticklängt just nu är allt i Raumas senaste mönsterhäfte. �� Det passar mig som helst ser ut som jag kommer från en inspelning av en 50-tals-film ��
Ser fram mot många år till i ditt sällskap.

Katrin nilsson said...

Grattis
Just nu stickar jag på en filt. Det tar sin tid när man har en två månaders bebis hemma. Efter det skulle jag vilja sticka en tröja eller kofta till bebisen.

Emma said...

Hurra och grattis! Har följt din blogg sedan du bodde i Barcelona. Minns när du friade till din kille med garn, tyckte det var fantastiskt.

Just nu stickar jag på en Stasis pullover som min lillasyster ska få i födelsedagspresent. Har överhuvudtaget stickat väldigt mycket till andra det senaste så i sommar hoppas jag kunna ägna mig åt egostickning. Högst upp på listan är nog tröjan Soiree från senaste Pompom, men är också väldigt nyfiken på Selaginella som släpps snart av systrarna weststrand!

Handgjort av Vera said...

Grattis Clara! Jag hoppas att jag fortfarande kommer kunna läsa din fina blogg om tio år. Har fått så himla mycket inspiration från den genom åren - ungefär fyra år tror jag det blir i år. Jag håller på att sticka på en bebisfilt med egenkomponerade flätor till ett litet nytillskott i familjen som kommer till hösten och en Stora Svanen Mössa från Bohus Stickning, lagom introduktion till Bohus Stickning kände jag. Och vad jag är sugen på? Någon av koftorna ur Sandnes garn Tema 43, t.ex koftan Nancy - ser så himla fin ut! http://www.sandnes-garn.se/nancy-kofte.

Unknown said...

Stort grattis, och tack för all inspiration och stickglädje du sprider! Jag har inte följt så länge, kanske tre år? Men hoppas att det blir ett tag till ;)

Vad perfekt med alla kommnetarer,jag saknar också lite inspiration just nu...

Stickar på en Martinique Beach cowl och härnäst... Förmodligen en Netherton cardigan från Pom Poms första nummer.

Anonymous said...

Hei og gratulerer med jubileum! Jeg har fulgt din fine blogg i 3-4 år. Du er så flink med farger og foto, veldig inspirerende. Nå strikker jeg Nøstebarns bestefartrøye, et basisplagg som sønnen min elsker. Men ferien starter mandag og da gleder jeg meg til å starte på Sand cardigan, inspirert av nettopp deg! Gru-gleder meg litt, det er et stort prosjekt, men gleder meg til ferdig produkt. God sommer og gratulerer igjen. Mvh kristinvdt@hotmail.com

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Linda, Luleå. said...

Grattis på 10—årsdagen!
Jag stickar på en indigo-grårandig Koftan Polly i Yllet Ullgarn extra 2. Jag går också och längtar efter att börja med sjalen Fragile heart i malabrigo sock i färgen cote d'azur. Det blir första gången jag stickar in pärlor. Annars i sommar är målet att sticka upp en del av mitt restgarn. Tror att det har potential. ��

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
josefinecarolina said...

Just nu stickar jag på en lila fallow av Maria Magnusson, härnäst vill jag sticka en neonig royally striped av Stephen West. Tror bestämt att jag läst din blogg av och till sedan du började.

kicki said...

Grattis till tio år! Jag har för tillfället en somrigt tunn Medvind i bomull, babyull och silke som buss-stickning, en hoodie i ull med totoro på magen åt sexåringen som soffstickning, en filt i dominorutor av lovikkaslattar som rastsysselsättning på jobbet samt mormorsrutor för tråkiga möten... Jag längtar efter ro att sticka nåt mer utmanande och sneglar på en open water cowl http://www.ravelry.com/patterns/library/open-waters-cowl

mads said...

Hej Clara! Grattis på bloggelsedagen! Jag började läsa dig ganska tidigt, och tack vare dig har jag fått både sticksug och blivit bättre på att köpa garn från småproducenter med hållbart tänk. Känns fint. Just nu stickar jag på ett par halvvantar i roliga färger och funderar på om jag kanske ska sticka en kofta till barnet i magen, men med tanke på att det är leveranstid i oktober så gör jag väl som jag brukar: skjuter upp det till sista stund och stickar plagget i preciiiis rätt storlek. Skulle verkligen vilja sticka ett större plagg till mig själv och inte bara barnplagg (men det är ju så kul! Och snabbproducerat...)
Varma hälsningar,
Madeleine

Unknown said...

Hej Clara! Tack för all inspiration du ger och fina bilder på dig och din familj. Jag fastnade i stixkvörlden för typ två år sedan på grund av dig, dödergök och stickpodden. Därifrån har en helt ny underbar värld öppnat sig för mig som jag älskar! En sann tillflyktsort att luta sig mot efter en tuff arbetsdag eller vecka, och en perfekt terapiform när livet är lite åt den jobbiga sidan. All push å hejarop till dig och det du gör,inspirerar med. Just nu håller jag på att sticka på den sista av fem foxy/wolfie-mössor till min son och hans kusiner. Åt min man är en riddare på gång och till mig själv sjalen "love and darkness". Jag längtar efter att få lägga upp till en "deep Woods toque"-mössa i Trin-Annelie's version och en wintermood-tröja! Mvh Hanna Rondahl (frurondahlknits på Instagram & rondahlhanna@gmail.com)

Unknown said...

Hmm har ju inte följt dig i 10 år men det är alltid din blogg jag återkommer till när jag behöver inspiration eller hjälp med stickning (typ steeka, hade aldrig vågat annars!)
Just nu stickar jag på en, delvis egenpåhittad, crickettröja till sambon i Rauma finull. Jag är väldigt sugen på att sticka en sjal, typ waiting for rain eller rheinlust. Men som alltid även sugen på kofta eller tröja. Har köpt garn till en renfana nyligen som jag tror kommer bli toppen till hösten.
För övrigt så är den gröna färgen du har fått till är helt perfekt!

Anonymous said...

Grattis Clarastickar på 10-årsdagen!
Jag följer din blogg sen några år och utan att fjäska kan jag ärligt säga att jag verkligen gillar din blogg både vad gäller stickning och sömnad men också dina vedermödor. Jag har inte stickat på många år, men just nu stickar jag en räka, ja just det, som jag hittade beskrivning till på Ravelry. Min ambition är att sticka en gosig sjal i spetsstickning.
Hälsingeshälsn. Stina

Fia said...

Hej o grattis bloggen!
Jag stickar inte alls, men min fantastiska mamma gör. Stickar massor av tröjor till sig själv och mina små tjejer ❤ hon har stickat så fantastiskt många fina tröjor m skulle jag önska mig en speciell så är det en sån färgglad tröja som du har på fin instagram. Hon skulle vara så värd att vinna... hon är ju såklart världens bästa mamma o universums bästa mormor.

Malin said...

Grattis till 10 år! Jag har kikat in hos dig nästan sen starten, år lite periodare när det gäller bloggar. Jag har alltid gillat din stilkänsla och det har varit kul att föröka din utveckling!
Jag virkar just nu shoppingpåsar (som alla andra). En rejält modifierad sån här är på g:
https://www.purlsoho.com/create/2015/07/20/linen-market-bag/
Jag har kraftigt sticksug på en boxig tröja i lin åt det romantiska hållet. Tre favoriter:
http://www.ravelry.com/patterns/library/soiree-4
http://www.ravelry.com/patterns/library/tegna
http://www.ravelry.com/patterns/library/azalea-4

Maja said...

Gratulerer med 10 år! Jeg har fulgt bloggen din siden 2012, og den var med og ga meg inspirasjon til å starte min egen blogg året etter:) For tiden strikker jeg mange par sokker. På pinnene i dag, er sokkene Barbro fra Tant ulltuss. Jeg har veldig lyst å strikke meg Stella my size, kanskje må jeg ha en til Ingen dikkedarer sweather (har 2!) og en kofte fra Wenche Roald; mandelblomst eller Karminkofte. Og skulle jeg være heldig å vinne garnet, blir det en ny Damejakka Ellinor til meg selv:)

Anonymous said...

Kul med tävling. Läser alltid din blogg och har gjort i många år. Just nu syr jag mest. Men ett par strumpor med hittepå-spets-mönster har jag just lagt upp för. Funderar också på att lägga upp en spetssjal av något slag. Helst vill jag ha en i halsduksformat. Kanske blir den också eget hittepå-mönster?!

Stina S

Ellen said...

Grattis på 10-årsdagen!

Jag stickar just nu (bland annat) Charmig, en sjal av JennyPenny. Jag har valt att sticka den i YlloTyll tunna lin för att göra den somrig. Jag ska innan hösten kommer sticka ett par Vega-vantar till min Vega-mössa så att jag dels får nya vantar och dels blir av med lite garn:)

Jag är just nu mest sugen på att använda upp garn som jag har hemma så att jag minskar stashen lite.

Dödergök said...

Grattis till 10 år med bloggen! (Betyder det att jag också firar 10 år?) Du är och förblir en av mina absoluta bloggpersoner och jag hoppas på 10 år till!❤

Dödergök said...

Favorit-bloggpersoner skulle det ju stå, men du hajar!

Anonymous said...

Hej Clara!
Jag hittade din blogg relativt nyligen och tycker det är ett himla bra sätt att hitta inspiration och stickpepp! För tillfället (och förmodligen ett tag framöver) kämpar jag med ett eget mönster för första gången, det ska bli tofsmesvantar åt min lillebror. Något jag skulle vilja prova på är att spinna eget garn och färga med svamp. Vore spännande att liksom få göra hela processen från ull till stickat själv!

Tack för en rolig blogg!
Tanthulda

Anonymous said...

Hej Clara!
Jag har följt dig i alla tio år tiden går fort helt klart. Stort grattis till din fina och inspirerande blogg hoppas verkligen att du fortsätter i många år till.
Just nu har jag precis maskat av en Riddari så som ett mellan projekt försöker jag minska på plastanvändandet och stickar fruktpåsar som ska ersätta plastpåsarna man får hem i mängd så det är vad jag liksom många andra :-) gör just nu.
Ditt gröna garn är ju helt fantastiskt! Jag är grymt peppad på att sticka en Miriam cardi som jag tror är en perfekt sommar kofta.
Varma hälsningar Jenny

Jennie said...

Åh tänk att det har gått tio år! Jag har läst din blogg sedan den hette något i stil med "clarasofia stickar". Vintern 07-08 började jag sticka, och din blogg har varit en av mina favoriter som jag läst sedan dess. Just nu teststickar jag Göteborgssockarna åt Michaela Gester, när jag är klar tänker jag sticka en Lady Marple i natursvart kampes samt ett par Lucky Me socks med bården från Längtan till Gotland :)

to vrange said...

Ti år! Fantastisk! Gratulerer med bloggjubileum! Jeg har ikke fulgt med helt fra starten, men nesten - jeg begynte å strikke "ordentlig" for rundt åtte år siden da eldstefrøken lå i magen min, og din blogg var en av de første strikkebloggene jeg fant.

Nå strikker jeg på en regnbuetunika til treåringen min - og etter å ha sett det sjukt fine grønne garnet ditt klør jeg i fingrene etter å legge opp noe grønt til meg selv. Kanskje en cardigan? Ja, det tror jeg jammen at jeg må!

Hilsen mettosaurus på insta

Lalejna said...

Hej Clara!
Jag har inte följt din blogg i mer än 3-4 år, men tycker om den.
Just nu håller jag på att sticka sockor till alla 7 barnbarnen. De ska vara klara till hösten kommer. Två par var tänkte jag att de skulle få.
Det gröna garnet du lottar ut skulle jag gärna sticka nåt till mig själv av. En av alla fina klänningskoftor som finns på Ravelry tror jag skulle bli fint.
Önskar dig en härlig sommmar!
Hälsningar Carina/Lalejna

Anonymous said...

Gratulerer��
Orangeknitter on IG

Lilla Anna said...

Jag har läst din blogg i ungefär fyra år. Det är intresssant att läsa lite mer om processen bakom ett stick- eller sömnadsprojekt.
Just nu har jag stickat klart Kristinehamn-koftan, bara knappar ska sys fast.
Något jag gärna vill sticka är en kjol.

J said...

Grattis till 10 år! Jag stickar just nu på ett par tråkiga sockar som inte blir så bra... funderar på om de kanske rivs upp. Provlapp är gjord till Maja Karlssons Ester ur boken Sticka svenska mönster och ska göra en provlapp till i annat garn som förhoppningsvis passar bättre - så den är vad jag hoppas sticka på snart. /Johanna

Hanna said...

Grattis! Jag kom in på din blogg först förra året via insta när jag började följa stickkonton :)
Just nu stickar jag aviatrixmössor av restgarn till olika vänners bebisar som föds nu. Mitt nästa projekt ska bli en tröja till min man, han har inte berömt sig för vilken det ska bli än. /Hanna H

Linnis said...

Grattis till 10 år! Så länge har jag inte ens stickat. Jag hittade nog din blogg för 3 år sendan kanske. När jag började fatta hur roligt det är med garn och stickning! Jag tycker allt du gör är så fint och blir så inspirerad! Jag har till exempel stickar en regnbågskofta till min dotter som har fått otroligt mycket positiv feedback från alla håll.
Just nu stickar jag på en Äpplemössa i tant koftas handfärgade garn. Min stora dröm är att sticka Kate Davies "Epistrophy". Jag har till och med köpt garnet. Men jag stickar så hårt och har därför väldigt svårt med flerfärgsstickningen att den blir för tight. Jag ska mönstersticka en barnkofta till och träna innan jag vågar ge mig på koftan.

Unknown said...

Hipp hipp hurra på din 10-årsdag! Just nu stickar jag på tå-upp sockar på mitt jobb, för att kunna visa hur magic-loop tekniken fungerar. Hemma stickar jag på Esther, en supercharmig filur från @hipknitshop på instagram och etsy. Jag drömmer om att sticka koftan 'Dreamy weave cardigan' av Kristine Hammer (mönster: http://www.ravelry.com/patterns/library/dreamy-weave-cardigan ). Hoppas du fortsätter med bloggen 10 år till (minst)! //Johanna

Erica B said...

Grattis till tioårs jubileumet! Har nog följt dig i en 7-8 år i alla fall :) ungefär sedan jag började sticka! Just nu virkar jag en uggelmobil till min 2 månader gamla son. Hinner inte så mycket mer :) jag har dock en Siri som bara saknar armar som jag SKA avsluta. För då kan jag sticka tantulltuss äppel päppel sockar! Ha det bäst! // Erica

Matilda Kruse said...

Hej Clara! Vilket roligt initiativ. Jag skulle tippa på att jag följt din blogg i ca 4 år. Det var i samma veva som mitt garn och stickintresse blev större och större och jag började klura på att starta Organic Knitters. Älskar din blogg för att du tar vackra bilder och att innehållet alltid är genomtänkt. Just nu stickar jag på två nya egna designprojekt. Och det kommer vars fokus med eget och nytt även framåt, härnäst blir det nog något med patent igen.

Tack för en fin blogg!
/Matilda Kruse

Anonymous said...

Grattis til 10-årsjubileum. Jag finner mycket inspiration i det du stickar och visar upp, så tack för det.
Jag stickar bla just nu på en North Shore av Tincanknits till min brorsson som fyller 1 år till hösten.
Jag har länge haft Princess Fiona i min Ravelrykö så den tänkte jag påbörja under sommaren alternativt ge de fina Gudrunvantarna ett försök till (jag är inte lika flink på flerfärgsstickning som du än).

Ha en riktigt fin sommar!
/Sara Norberg

Unknown said...

Just nu stickar jag på en gradienttröja i ett stycke, uppifrån och ner. Mönstret jag valt visade sig vara uppifrån och ner I DELAR så nu ändrar jag så mycket att det blir som ett helt nytt mönster 😨. Håll tummarna.
Inom snar framtid skall jag prova växtfärgning för första gången och allt garn man färgat själv är extra kul att sticka med. Om det blir en massa milda nyanser (vilket jag tror) så kan det bli nåt Bohus-inspirerat ok, kanske?
Jättefin grön färg, förresten!

Jag har ingen blogg men postar ganska mycket på Instagram och Online Stickcafe

/Karin Julenius

Unknown said...

Just nu stickar jag på en gradienttröja i ett stycke, uppifrån och ner. Mönstret jag valt visade sig vara uppifrån och ner I DELAR så nu ändrar jag så mycket att det blir som ett helt nytt mönster 😨. Håll tummarna.
Inom snar framtid skall jag prova växtfärgning för första gången och allt garn man färgat själv är extra kul att sticka med. Om det blir en massa milda nyanser (vilket jag tror) så kan det bli nåt Bohus-inspirerat ok, kanske?
Jättefin grön färg, förresten!

Jag har ingen blogg men postar ganska mycket på Instagram och Online Stickcafe

/Karin Julenius

Unknown said...

Grattis till tioårsjubileumet! Just nu stickar jag på en kofta i handspunnet ullgarn, har bara fickorna kvar. Det är rätt varmt nu så den ligger och väntar till lite kyligare väder. Jag vill sticka en liten tunn kofta med spetsdetaljer som jag kan ha till klänningar. Har inte bestämt mönster eller garn ännu, men har ull att spinna som skulle kunna passa.

/Ida Eklöf

Unknown said...

Stort GRATTIS till 10 år på bloggen! �������� Jag har följt dig och bloggen sedan 8 år tillbaka tror jag. Du är och har varit en stor inspiration länge! Just nu stickar jag på sockorna Skew från knitty. Efter detta ska jag sticka sjalarna Juni (från organicknitters) och sjalen Hollows (finns på Ravelry) ha det jätte bra! Kram från mig! / Caroline (Instagram: Caarolineeb )

Sofia / rufi design said...

Jag vill gärna tävla! Just nu stickar jag en Siri som legat till sig alldeles för länge i väntan på att det skulle kännas ok att repa upp ena ärmen. Näst på tur står en tröja till 3 åriga dottern som hittills älskat sin stickade kofta men som nu börjar vara några cm kort i ärmen.

/Sofia

Ida said...

Grattis till 10 år!

Jag stickar på massa 14x14-rutor i olika texturer som jag sedan ska virka ihop till en filt. I ljusgrått, mörkgrått, senapsgult och vitt. Det gula garnet tog dock slut, så just nu har jag en ofrivillig paus...

I framtiden vill jag lära mig sticka koftor! Jag har stickat en tröja hittills (efter ditt inlägg om uppifrån och ner-tröjan), men skulle vilja testa andra metoder också. Drömmer om koftan Siri och riddari!

Maria Lindberg said...

Stort Grattis!!!
Jag har läst din blogg från starten, hur kan 10 år gå så fort? Du ger så fin inspiration, har härmat dig många gånger med garn och stickor. Nu hoppas jag att jag vinner den fina väskan och garnet.

Mamma Mona said...

Grattis på födelsedagen till bloggen!
Jag hittade hit för kanske 3-4 år sedan, troligen från en annan blogg.

För närvarande stickar jag på en islandströja till mig själv. Alafosslopi och töltande islandshästar på oket. Mönster från Ankis Design. Samtidigt pågår en bladmönstrad sommartröja i lin, Minna körsbärsblom.
Virkningar på gång är grytlappar (världens bästa)som är en sådan där ta med sig/titta å TV-virkning, och en mormorsrutefilt, Heartland i Drops Delight och Fabel.

Stickningar som ska komma är två olika handledsvärmare - ett par i röd ull och ett par i vit cashmere. Och javisst, en turkosblå halsduk med glitter i garnet.

Så väntar min mammas knyppeldyna med ett nybörjarset inköpt på Symässan i Älvsjö. Och någon gång när jag tränat mer på flerfärgsstickning, vill jag sticka bohuströjor - så himla snyggt!!

marremorr said...

Fina Clara, jag snubblade in på din blogg av en slump när du var gravid med Astrid, sen dess har jag följt dig!:) Jag stickar nu på koftorna Emelie och Acer, men just nu är jag lite arg på Acer och jag drömmer om att sticka sjalen Fantoosh och linnet Oyster Bay.. Jag uppskattar din blogg och att du delar med dig, även om jag inte syns i kommentarerna. Kram!

Idashandarbete said...

Jag har läst dig nästan från starten. När jag såg ditt inlägg nu var jag tvungen att gå tillbaka och kolla min gamla blogg (kidassticksida.blogg.se) för att se när jag startade min 12 april 2007 skrev jag mitt första inlägg. Hösten 2012 bestämde jag mig för att byta bloggadress och har sedan dess idashandarbete.wordpress.com

Unknown said...

Hej!
Just nu stickar jag Dödergöks vantar "Botänget" i Rauma finull. Jag drömmer om att sticka en "Riddari" till mig själv men än har jag inte vågat mig på ett så stort projekt. Jag hittade din blogg tidigt och den har alltid varit lika inspirerande. Grattis till 10 år som bloggare, bra jobbat!

Mika said...

Hipphurra och grattis bloggen och Clara! Jag har nog läst din blogg under i alla fall 8 år men jag har bara stickat lite mer aktivt i drygt två år. Jag har just avslutat en liten Flöjtenkofta till mitt barn och borde sticka klart ärmarna på Charlotte. Allra helst vill jag sticka en liten islandströja av garnet jag fick av min sambo när han kom hem från en islandsresa nyligen...

Klara said...

Hej och stort grattis!
Följt din blogg i nästan alla tio år, och det är tack vara din fina inspiration jag tog upp stickningen igen.
Av garnet skulle jag vilja sticka en Siri, redan gjort en och skulle vilja göra en till för att träna att jag lärde mig på den första.
Stort grattis igen!

Unknown said...

Gratulerar! Hoppas på minst tio år till :)
Just nu stickar jag en enkel trekantssjal med gråblått ullgarn från kampes. Det är ungefär det jag hinner med med två barn som kräver all min uppmärksamhet.
Jag skulle gärna sticka färdigt min Blue Sand-kofta (har stickat typ fem varv) som jag började på i somras... sen kom graviditet och sjukdom ivägen. Den kräver ju en hel del koncentration...

Tack för att du delar med dig av din kreativitet!
Emilia

Susanne Büttner Eis said...

Grattis till 10års-jubileet.
Det är min dotter som tipsat om din blog för ett år sedan. Jag har just stickat färdig en tunn kofta i garnet coast från Holst. I klara starka färger natur gult orange, röd, grön, blå i breda ränder. Jag finns på ravelry som "siscoeis12" där kommer jag lägga upp bilder. Kommande projekt blir nog en ny "driftwood".

Tyg och otyg said...

Grattis på tioårsdagen! Kul att du fortsätter tycker jag. Har hittat många symönster tack vare dig, men jag hinner inte sy en tiondel av vad du gör, känns det som. Minns inte riktigt när jag började läsa med, men det var nog typ i samma veva som jag startade min blogg, vilket närmar sig åtta år sedan.

Tyg och otyg said...

Äh, jag läste slarvigt och missade det man skulle ha med. Just nu stickar jag på barnmodellen av tröjan So faded av Andrea Mowry, som snart är klar. Sedan ska jag nog ta itu med turbanen Route 99 av Lee Meredith, som jag verkligen verkligen vill ha på mig i sommar.

Marie said...

Jag har följt dig i ganska precis tio år. Just din blogg är den bloggen som faktiskt både fått mig att följa och uppskatta bloggar. När jag började följa dig så tror jag inte att jag förstod att du precis hade börjat. Och jag uppskattar den lika mycket idag, om inte mer.

Då var min äldsta son nyfödd och jag drömde också om att våga sticka stora projekt som t ex en kofta till mig själv. Och även om det har blivit en hel del barnkläder, ja mina barn älskar fortfarande när jag stickar till dom, så har jag stickat ett gäng koftor till mig själv också. Och några nedriga UFO:n såklart. Just nu är jag sååå peppad av att sticka Stephen Wests "marled magic". Har stickat klart en sjal (marled magic shawl) och har hunnit påbörja en tröja(marled magic sweather). Ett perfekt projekt att få använda alla fina färger på en och samma gång. Rekomenderas varmt!

Om jag vinner kommer jag att sticka en Siri till mig själv!!!

Linnéa said...

Gattis till dina 10 år! Just nu stickar jag på ett par sockor efter ett mönster från Dödergök :) Och i framtiden skulle jag verkligen vilja sticka en tröja från något gammalt vintage mönster.
Jag har följt din bligg sedan 2014 och det var faktiskt tack vare dig och din blogg som jag började sticka igen :)

Anonymous said...

Til lykke med tiårsdagen 😊
Jeg strikker en tofarvet patent sweater (er ikke sikker på, om det også hedder patent på svensk?) uden mønster....
Og snart tænker jeg at strikke en Bohus cardigan eller sweater, elsker farverne, der glider over i hinanden, men det er vældig små pinner, så det er et stort projekt.
Jeg håber, du fortsætter med at blogge, din er en af mine favorittblogger.
Mange hilsener fra Jette

Sissel said...

Hej Clara och grattis med tioårsdagen! Fantastiskt att du hållit på så länge. All ära till dig! Jag blir väldigt inspirerad av att läsa din blogg. Tycker du har en skön inställning till skapande och att du gör väldigt vackra saker med hög kvalitet. Jag är faktiskt sugen på att försöka mig på att st. Har sparat en länk till ett mönster jag hittade på din blogg. Jag skulle vilja sticka sjalen Drys av Melanie Berg. Den är underbar och vacker i all sin enkelheat. Skulle välja just det garnet och färgen som finns som projektbild, men garnet är dyrt så just nu suktar och längtar jag efter det. Länk till Ravelry kommer här: http://www.ravelry.com/patterns/library/drys
Ha det gott!

Erika said...

Grattis grattis! Jag har följt dig till och från i dessa tio år och på din blogg hittar man alltid något för ögat och något för själen. Jag stickar just nu på en Eleanor cowl (gratis knitty-mönster på en spetscowl) och drömmer om att sticka en riktigt fin kofta av växtfärgat garn.

isabelle said...

Grattis till dina tio år! Har nog varit in här till och från nästan sen start tror jag?! Imponerande att hålla uppe bloggandet så länge. Just nu är jag i sluttampen på en Loppa-kofta till 7-åring, drar mig lite för steekandet dock. Men igår sydde jag i alla fall steeken så ikväll blir kanske kvällen när jag klipper (med din guide som stöd).
Är himla sugen på att sticka en Antler till mitt andra barn, men försöker samtidigt dra ner på garnköp pga proppfyllt skåp, så kanske får jag påbörja något helt annat anpassat efter stashen...

Lilla07an said...

Grattis till 10 år! Det är ju helt otroligt lång tid i alla fall när man pratar om internet. Jag stickar på flera saker (som vanligt öhum). Emelie, slanted sleeven nr2, juni, vågskvalp och sen några fler men jag får redan lite ängest när jag räknar upp dessa. Ha ha

Hanne Fredheim said...

Hei! Jeg har faktisk ikke vært inne på bloggen din før nå, men har fulgt deg på Instagram lenge. Superfine plagg! Både det du strikker og det du syr. Også er du veldig pen:) Jeg strikker mest selv. Akkurat nå strikker jeg en sennepsgul ganske kort cardigan. Den skal bli klar før høsten kommer. Noe jeg lenge har villet gjort er å gjøre mitt eget mønster. Jeg får kjøpe meg en ekstra fin bok til å tegne mønster i. En fin høstaktivitet kanskje?

Ylva said...

Grattis till jubileet! Bloggen har varit en storfavorit sedan jag råkade på inlägget om ett mobilfodral med yllebroderi vid en googling.

Satt precis och beklagade mig för sambon om min egen bristande stickinspiration, så typiskt, men när semestern kickar in kommer jag nog ha tålamod att fortsätta på Kristin Viréns Skarv som kan bli skitsnygg. Och så kör jag alltid på bebiskoftor i brist på andra projektplaner - finns visst alltid nån som är gravid nuförtiden...

Anonymous said...

Grattis Clara!!! Jag stickar i litauiskt lin, (utan etikett, upphärvat i butiken efter tyngd) och silke. Samma gröna färg som du lottar ut, det är min bästa färg alla kategorier, och det ska bli en spetstopp av Helga Isager.
Jag vill sticka lun genser från pickles i garn från Telespinn, ett litet spioneri i Telemark i Norge som har mohairgetter och producerar helnorskt mohairgarn i magiska färger.
Hoppas du hittar tillbaka till din inspiration!!!
/Carin Funseth

Anonymous said...

Grattis för 10 år! Bra kämpat =) Just nu stickar jag på en sjal Marrakesh med Madeline Tosh Merino Light, älskar att ha ett stort utbud på sjalar att välja på under hösten/vintern. Är väldigt sugen på att sticka en loppa till mig själv i mycket grönt efter att ha stickat barnmodellen till min gudson. Blir det inte en loppa så en klänningskofta Sandy av Amy Appel eller Salal av Andi Satterlund. Till klänningskoftan kommer jag i så fall att sy min första klänninng till mig själv någonsin =)

Jag brukar själv tappa sticklusten på sommaren när det blir varmt så kämpa på! /Ida Hägg

Pella said...

Hej Clara! 👋 Jag har följt dig via blogg och instagram i många år nu även omgav blivit sämre på att kommentera med två små barn som hindrar mig från att surfa runt som jag gjorde förut.
Jag är fortfarande en nybörjarstickare som gått över till stickning från virkning mer och mer och som just nu stickar min allra första vuxentröja till mig själv. Jag valde ett enkelt mönster men har justerat det lite för mycket så det återstår att se om det blir någon tröja alls... Bara sista ärmen kvar nu. Sen vill jag sticka mig en mer användbar kofta, det är tanken på den som driver mig att faktiskt avsluta detta första stora projekt!

peelabanana said...

Hej! jag läser din blogg sen flera år och har fått mycket inspiration av dig. Just nu lägger jag upp till en Flöjten cardigan mycket pga att jag tycker att din Flöjten blev så otroligt fin och ditt färgval inspirerade mig till att välja en färgkombo som för mig är ovanligt färgglad! Peppen !!!

Unknown said...

Grattis till 10 år! Jag har sedan länge insett att jag måste sticka något som "går åt" Drunknar i koftor och sjalar, så jag har börjat sticka sockar för första gången i min snart 40årig stickkarriär. Just nu stickar jag på Fru Sergel ur Tantulltuss sockbok. Så kul!!!

Unknown said...

Grattis! Lästdin blogg i flera år. Gillar dina klänningar du syr och dina stickade koftor.
Just nu har jag börjat sticka koftan Nancy, och sjalen Juni av Jenny Alderbrand.
Jag rekommenderar även sjalen Multnomah som jag avslutade och blockade i veckan
Eva

Unknown said...

Grattis till 10 år med bloggen! Jag gillar verkligen att läsa din blogg! Jag tycker om hur du skriver och så skapar du så fina saker.

Just nu, och sen mer än ett år tillbaka stickar jag på klänningen Ulli. (och lite annat parallellt såklart) Jag bestämde från början att det skulle få ta så lång tid som det tar helt enkelt, eftersom det är ett väldigt stort projekt, men nu börjar jag längta väldigt mycket efter att den ska bli klar. Jag är sugen på att lägg upp något nytt, kanske en enkel slätstickas kofta i lite tjockare garn? Ramona är ju väldigt fin. Jag är också sugen på att testa någon ny teknik, kanske contigious som på slanten sleeven? Vi får se! Du har också inspirerat mig mycket till att börja sy, jag ska försöka ta itu med det nu under sommaren. Lite läskigt med roligt tror jag det blir.

Tack för din fina blogg och all inspiration du gett mig!
Emma

Maja said...

Grattis i efterskott på 10-årsbloggdagen!

Jag hittade din blogg för ca 1 år sedan och har nog läst alla inlägg du någonsin gjort om stickning. På senare tid har jag även börjat fundera på om det där med att sy skulle vara något för mig. Du gör så fina kläde och jag skulle verkligen vilja kunna justera modeller så att de passar mig kropp bättre såsom du gör. Vi får se om jag vågar mig på något syprojekt som är större än att fålla en gardin i framtiden.
Tack för en bra och inspirerande blogg! Du skriver mycket bra och jag hoppas att du fortsätter i minst tio år till :)

Therese said...

Jag minns inte riktigt när jag började läsa din blogg, har för mig att det var när du bodde i Madrid :) Tyckte att din blogg var den bästa av de stickbloggar jag letade bland.
Just nu stickar jag på en Laxå i dammigt turkos från Dandelion. Sen vill jag verkligen sticka en Flöjten eller Siri! Har en lila Siri, men är sugen på en vinröd till hösten.

Kattis said...

Här är en som hittat hit rätt nyligen, jag gillar sy-inläggen väldigt mycket. Jag har just slutfört två stickningar (en tröja till mig o en klänning till 3-åringen) så jag funderar på sockar nu. Vi får se vad det blir!

Anonymous said...

Grattis på 10-årsdagen och tack för all inspiration du gett. Jag älskar särskilt dina alltid klockrena färgval och färgkombinationer! Jag har följt bloggen i ca 7 år och är så tacksam för att dj fortsatt blogga fastän Insta tenderat att ta över som forum.. Just nu har jag pga utmattning inte stickat på ungefär ett halvår (vilket jag såklart sörjer). Det ligger dock en påbörjad Kristinehamn-cardigan i stickkorgen som endast saknar ärmar och knappar. Jag vill sticka ett par tunna fingervantar med flätor och spets men har inte hittat det ultimata mönstret än.. Och så vill jag förstås sticka typ alla modelle från Tantulltuss sockbok!

Anonymous said...

Grattis till tio år, helt fantastiskt.
Jag hittade dig och din blogg när jag började med instagram för drygt ett år sedan. Nuförtiden stickar jag jämt och har tappat bort min inspiration för att sy. Jag sydde nästan alla mina kläder när jag var yngre. Därför är det dina sy-inlägg som har fångat mig mest. Du kommer med så mycket nya roliga mönster, fina tyger och massor av bra tips. Därför känner jag att det känns roligt att börja sy igen.
Det jag stickar på för tillfället är ett par strumpor från Laine Magazin som heter Blomst. På tur att läggas upp på stickorna är Koftan Belmont i shetlandsull.
Tack för all glädje och inspiration som du sprider ��
Jag heter Marie (Dahlblomman på Instagram)
Vet inte hur jag publicerar annat än som anonym, inget annat lyckades för mig.

Danilin said...

Grattis till 10 år med bloggen och tack för en inspirerande blogg! Jag började sticka för ungefär 5 år sedan och började följa bloggen då. Just nu har jag två sjalar på gång: Nurmilintu och den fina summerburst juni-sjalen. Stickar annars mest koftor och sockor. Skulle gärna sy mer om jag hade mer tid, dina klänningar är så fina och jag skulle gärna försöka sy något liknande. //Daniella L

Grahnslöjd said...

Grattis till 10 år!!:) Jag har inte följt din blogg i alla år men nåt år iaf. Just nu stickar jag på en kofta till en nyföding och framöver har jag nån sjal inplanerad och kanske en kofta till mig själv...

Ingrid Ahnelöv said...

Grattis till 10 år!
Jag har följt dig 5-6 år, och det var roligt den dagen jag och (numera 26åriga) dottern satt och pratade om stickbloggar vi följde och din var en av dem!
Jag har precis stickat ett trettiotal bokmärkeshjärtan till elever och kollegor. Jag gick nämligen i "passion" från mitt lärarjobb igår och ska nu satsa på heltid på min garnbutik.
De senaste åren har jag mest stickat till butiken, men nu har jag bestämt mig för att sticka en Bövertunkofta till mig själv, och ett par av de fina mössorna i Bitta Mikkelborgs bok.
Skulle väldigt gärna vilja vinna din fina väska...
Lycka till med de kommande 10 åren ;-)

Lundabon said...

Grattis!!
Jag har följt dig sedan 2011-2012 då jag först började sticka och virka (efter skolans obligatoriska syslöjd) och behövde inspiration.
Jag stickar för tillfället ett kuddfodral med hjärtrelief av restgarn för att matcha mandalafilten jag virkade i samma garn.
Jag kommer ha garn över även efter kudden så jag funderar på om det blir tovade inneskor eller om jag ska ge mig på en liten filt som ser ut som en björnfäll till kommande syskonbarnet att mysa med i vinter :)

Unknown said...

Grattis till tio år med en fantastisk blogg! Typ första gången jag var inne och kollade här var ett kvällspass när jag nyss börjat på nytt jobb. Kollegan kikade vad jag tittade på och utbrister "Läser du också Claras Stickar?! Gud vad kul!", och vips hade jag börjat lära känna en av dem som idag hör till mina bästa stickvänner. Tack för hällen med det!

Just nu stickar jag ett par vanliga enkla sockor i glittergarn från Limmo-design och en sjal i den perfekta bruna färgen i fantastisk blandning av BFL och silke. Länk:http://www.ravelry.com/patterns/library/delynn

Sen är jag väldigt sugen på en randig tröja i nåt väldigt mjukt garn. Jag tänker mig den här: http://www.ravelry.com/patterns/library/almost-there fast lite kortare och med rosorna från Pia Kammeborns Längtan till Gotland längst ned.

Ser fram emot tio år till!

Unknown said...

Hej, Nord Knits här.
Jättegrattis till tio år! :D

Jag är som du kanske sett på min instagram inte projektmonogam någonstans, vissa projekt blir klara och andra inte, vilket blir stressande ibland. Men när jag beklagade mig över det sa min kära sambo att: sticka det du blir glad av, du har alldeles för lite tid över för att sticka det du känner att du "borde göra".

Så det jag blir glad av att sticka just nu är min rosa sjal med Kindred Red-garn. Det är första gången jag hittar på ett så stort mönster själv och det är väldigt spännande :D

Jag tror att jag har följt dig lite pö om pö men det var nog först när jag skaffade min egen instagram och började vara lite mer aktiv i sociala media som jag började förstå vilka projekt som hängde ihop med vilken designer :) vilket såklart gjorde det lättare att hitta tillbaka till mina favoriter (läs: bland annat dig!!!). Och trots att jag knappt klarar av att göra en söm på symaskin är det väldigt roligt att se även dina projekt som inte handlar om stickning :}

Vad jag verkligen vill sticka i framtiden är något typ smaragdgrönt, gärna en liten kofta eller tröja till en klänning, typ Chuck. Eller en smaragdgrön Good vibes shawl. Eller en kofta. Eller båda. Jag är väldigt sugen på allt som kan bli smaragdgrönt, gult eller rosa just nu. Jag har fastnat i en färgkombo som jag tror att jag vill stanna i ett tag till.

Stort lycka till med kommande bloggår :D

Jenny said...

Jag hör till en i skaran som inte följt dig så länge. Jag hittade hit i höstas när jag hastigt och lustigt fick upp ögonen för stickning och du har verkligen varit en inspiration sedan dess!
Jag har hittills nästan bara stickat mössor men för ett litet tag sedan kastade jag mig in i ett för mig väldigt nytt projekt - nämligen sjalen Heartfelt (http://www.ravelry.com/patterns/library/heartfelt-5) som gjorde att jag fick lära mig sticka spets. SÅ himla kul!

Anonymous said...

Grattis till 10 år med bloggen! Jag hittade hit för kanske fem år sedan. Jag som inte i mina drömma skulle våga mig på att sticka tyckte så mycket om inspirationen jag fick av bloggen. För 2,5 år sedan tog jag mod tlll mig och började så smått sticka och har inte slutat sedan dess. Nu tycker jag så mycket om att inspireras av allt vackert du syr, men skulle inte i min vildaste fantasi våga ta mig an symaskinen.. (men kanske att det sker om några år då??;)
Just nu stickar jag på Aisling shawl, Camelia tee, Aranami shawl och Marled magic. Tanken är att försöka bli klar med dessa snart så jag i somnar kan njuta av att sticka Roqcuaine Vågskvalp och Teenguin :)
(Fick det inte att funka med namn i kommentaren, men heter "ioelora" på insta)

Kai said...

Hej och grattis! Jag har följt bloggen till och från sen ni bodde i Spanien. Från mest under din graviditet och de första åren med Astrid eftersom jag var ofrivilligt barnlös och så fruktansvärt avundsjuk på alla andra som fick barn. Men nu är jag back on stickbloggstrack igen!

Just nu stickar jag en Easy Line av Judy Brien. Vid tröja med djup raglan och slitsat i sidorna.

Miranda said...

Hej och Grattis!

Jag har följt dig sedan starten (då jag gick i högstadiet) och det var också då jag började sticka mer regelbundet. Hos dig fann jag inspiration och mod att våga prova nya mönster och tekniker. Till din blogg har jag alltid återkommit när jag haft idé- eller sticktorka.

Just nu stickar jag på en sjal "Mara", men i högen av påbörjade stickningar ligger både en filt, randiga strumpor och en spetssjal för att nämna några.
Något jag skulle vilja sticka i framtiden är din otroligt fina kofta "gråsparv", men närmast i tiden blir det nog ett par strumpor i rosa och röda nyanser.

Tack för fin blogg!
Miranda

Anonymous said...

Hej!

Jag började följa din blogg nån gång innan du blev gravid om jag inte minns fel. Får en massa inspiration från bloggen och så tar du ju många fina bilder också.
Stickade en Riddari till min man när jag såg din Riddari. Fast min blev inte alls bra, alldeles för stor så den används inte. Fast så var det också min första vuxen-tröja jag har stickat. Så i framtiden vill jag sticka mer tröjor som passar :) Och testa att steeka, för det har jag aldrig gjort.

Stickar nu en enkel grå lång kofta i mjuk lätt ull, Raumas Puno, som jag hoppas ska passa mig.
Stickar också en liten nätpåse att ha frukt i, såna vill jag göra fler av. Plastbanta!
Överlag vill jag sticka mer generellt, men har också småbarn så det hinns som inte med allt man vill göra.

Hoppas du fortsätter blogga många år till,
Hälsningar Silja

Evesie said...

Stort grattis!!
Jag har nog läst din blogg i 6-7 år och din blogg är en av få som jag alltid följt när andra bloggar ratats av olika skäl. Detta för att du skriver otroligt bra men framförallt inspirerar mycket.
Det är så kul att läsa och se vad du syr också nu de senaste åren, även om jag och min egen symaskin sällan är kompisar.

Just nu stickar jag på en Ingen Dikkedarer-genser, enkel och fin klassisk tröja. På önskelistan letar jag efter en perfekt klänning/tunika att sticka men har inte hittat någon än. Kanske det blir Dagnyklänningen från Pickles.

Må så gott och jag håller tummarna för många fler bloggår för dig :)
Hälsningar Eva

Klara said...
This comment has been removed by the author.
Klara said...


Hej Clara! Jag är relativt ny inom stickning, har ännu enbart hunnit sticka en halsduk och håller just nu på med en babyhätta som jag ska ge bort till en vän som ska ha smått. Min dröm är att i höst sticka en islandströja, något jag ser fram emot med skräckblandad förtjusning! Har gått loss och sparat många fina mönster på Ravelry. Min partner är islänning och det skulle kännas fint att en dag kunna sticka en sån tröja till honom :-)

Jag hittade din blogg nyligen och det är en stor favorit :D kram från Klara

Anonymous said...

Grattis på blogfödelsedagen! Jag har inte följt dig sedan början men nog en åtta år, kanske. Just nu stickar jag knappt inte alls, annat har kommit emellan, men jag saknar det. Men sticktorkan hindrar mig inte från att dagdrömma, och dagens dagdröm heter Poison Ivy av Svetlana Gordon.

Tack för att du fortsätter att blogga!

/Padlitam

Cecilia N said...

Clara stickar? Hon har väl alltid funnits?
Och så kollade jag lite bakåt för att se hur det var för mig. Tydligen kom jag in här ungefär samtidigt som Astrid kom ut. Jag hittade ett inlägg att Stickpodden hade pratat om dig och anar att det kan finnas ett samband.

Just nu håller jag på att sticka ett par tunna sockor av omgjort garn, håller på att blocka en aeolian shawl, köpt garn (Kampes tvåtrådiga) till en Siri och borde sticka några presenter. Men ska man sticka presenter med känsla ska man ha ett piggt huvud och det får nog vänta några veckor.

Däremot missköter jag min blogg å det grövsta.

Jag tycker om att läsa din blogg, Clara, för du gör snygga saker, får sömnad att verka vara lätt som en plätt (och rätt vad det är vågar jag kanske), och för att du är öppen med att ibland är livet krångligare än man tycker att det borde få vara. Samtidigt som jag hoppas och tror att du inte släpper oss hela vägen in på livet.

Ser fram emot att få vara med tio år till.

Amanda said...

Grattis till tioårsjubileet!

Jag har läst din blogg fram och tillbaks i ett par år. Nu stickar jag själv sedan ett år tillbaks vilket gör det mycket roligare!

Har de senaste dagarna slutfört projekt och påbörjade för en vecka sedan en spetssjal med bladmönster i lejongult tvåtrådigt ullgarn från ullcentrum. Det är första gången jag stickar spetsstickning och det är superkul. Här är mönster:http://www.land.se/fixat/diy/har-ar-din-nya-favorit-sticka-spetssjalen-med-fina-hostlov-pa/

Har faktiskt inte stickat till mig själv tidigare (förutom ett par fula, misslyckade handledsvärmare som blev enorma) och vill gärna göra det mer. Ett av mina drömprojekt är koftan Fägre av Karin Weststrand. Den är så himla vacker och jag skulle älska att sticka och använda en så fin kofta.

Tack för en fantastisk blogg med härliga bilder!

Auður (Rav audurv) said...

Hej Clara och grattis till tioårsjubileet!

Jag har läst din blogg några år nu, jag tror hag hittade hit på något sätt när du var gravid med Astrid. Jag var då gravid med min tredje och vi hade BF ungefär samtidigt. Vill minnas att det var just stickade bebisplagg jag var nyfikan på då.

Du är en ständig inspirationskälla :) Nu när jag läst ditt senaste inlägg vill jag genast lägga upp till en Grettir till min man. Vilken härlig färg på den gröna :)

Just nu har jag bl.a. två par strumpor på gång medans jag väntar på att något lite mer inspirerad projekt ska hitta till mig. Har precis försökt börja på en kofta till mig själv, Vanilla av Helga Isager, men det går alldeles för långsamt. Vet inte om jag orkar fortsätta men vill väldigt gärna sticka lite bruksplagg till mig själv. Blir ju så att jag nästan uteslutet stickar till barnen.

Tack igen för en härlig blogg med fina, fina bilder.

Anonymous said...

Hej Clara!

Och grattis! Jag har följt dig i kanske 7 år, men aldrig kommenterat förr, så nu var det verkligen dags. Du är en förebild för allt du skapar, men också för att du är stark, modig och ärlig. Jag känner med dig.

Har precis blivit klar med en Antler i Tosh merino light och det blev över en hel del av det underbara garnet, så jag letar just nu inspiration till en barnkofta till min yngsta.

Kram från Sara

Unknown said...

Hej Clara!

Vad roligt att bloggen redan har blivit tio år! Jag kan inte ha läst den från början, men jag har följt din blogg längre än någon annan blogg jag läser. Den är alltid intressant och inspirerande och tack vare att du skriver om vardagens svårigheter då och då känns det som att vi har hållit kontakten fastän vi inte setts på hur länge som helst. Jag förstår ju att det bara är jag som vet en del av vad som händer i ditt liv, och inte tvärt om, på det viset och det blir ju lite orättvist :) Jag tror jag började läsa när du bodde i Biskopsgården tillsammans med Nina, Det måste väl ha varit typ 2008? 2009? Du hade gett dig själv i uppdrag att blogga varje dag i ettår, tror jag det var? Jag var imponerad av din uthållighet redan då!

Just nu stickar jag på en bolero "something lacy shrug" av Cascade yarns. Jag hoppas att den ska bli ett bra komplement till min bröllopsklänning i sommar :)

Efter det är jag sugen på att börja på en lång kofta i ett vitt silkesgarn jag köpte billigt på Tant Koftas superrea för några veckor sedan, men jag har inte hittat mönster till den ännu. Något som räcker typ till mitten av låret och har en ganska loose fit.

Grattis till tio år! Jag ser fram emot nästa tio :)

Mvh
Stina

TresW said...

Jag började följa din blogg för ett par år sedan då jag letade inspiration till en tröja till min son. Då hittade jag din hönsestrikk-tröja till Astrid som är helt underbar!! Jag hade precis tagit upp stickning igen efter 20 års uppehåll och din blogg har verkligen inspirerat mig. Framförallt har jag insett att jag faktiskt tycker om att sticka flerfärgsstickning ifall jag slipper sticka på avigsidan. Det har därför blivit MÅNGA vantar med olika, påhittade mönster. Eftersom jag också är utmattad klarar jag inte av stora projekt som tröjor till mig själv (känns kravfullt) men många små har det blivit istället. Bland annat stickade dockkläder, virkad mat och ett par tröjor till sonen. Tyvärr har han fått för sig att allt stickat sticks, även bomullströjor sticks oerhört mycket, tydligen. Men jag är ändå sugen på att sticka en ny bomullströja till honom i hans favoritfärger gult och orange.

Ett projekt som är stort som jag håller på med, men som inte känns kravfullt, är en restgarnsfilt. Där passar jag på att prova olika tekniker av både stickning och virkning i små rutor, som sedan ska sammanfogas. Den kanske inte blir det vackraste jag gjort (restgarnerna är drygt 20 år gamla och jag har inte riktigt samma smak längre vad gäller färger och kvaliteter), men det känns roligt att få prova mycket olika och dessutom tycker jag om tanken att inte bara göra mig av med det gamla garnet.

När jag orkar större projekt är det första jag ska sticka en Afmaeli till mig själv. Jag hittade en bild med rött som basfärg som jag blev mycket förtjust i.

Dessutom har jag också börjat bli nyfiken på att lära mig sy. Stickning har alltid känts väldigt självklart, redan som sjuåring blev resultaten rätt bra (jag hade också tur som fick bra hjälp av min mamma och mormor) och det kändes ”hemma” att ha ett par stickor i händerna. Att sy känns mycket mer främmande. Men de enkla saker jag hittills börjat med har gått rätt bra och mitt mål är att sy klänningar och väskor till mig själv. Med stickat har jag alltid hittat på mycket själv (trots bra mönster har jag ofta gjort ändringar själv, för att helt passa mina önskemål). När jag ska handla kläder tänker jag ofta att ”den var ju fin, men jag skulle gärna ha en annan färg och lite längre där.. och…”. Tänk vad underbart att få bestämma helt själv!

Tack för en jättefin blogg som är oerhört inspirerande! Jag hoppas verkligen att du vill fortsätta i minst tio år till så att jag får fortsätta följa den.

emma said...

Hej! Jag tror att jag har hängt med här sedan bloggen var ny.. Min fyller tydligen också 10 i slutet av juni (!?) så jag är väl också tio år äldre (!?)
Maskantalet till Prada-tröjan har jag använt mig av ibland och teststickningen av Gråsparv blev min premiär för att klippa! När vi skulle till Barcelona minns jag att jag mailade dig om tips också..
Du har gjort så fantastisk mycket fint genom åren!! ...och fortsatt blogga mitt i insta-boomen, bara en sån sak :)
Väskan är jättesöt och garnet du färgat har jag inte stickat med förut, så jag håller tummarna!
Tack för fin inspiration!

Malin said...

Hej Clara och grattis till 10års-jubileum!
Jag har följt dig i några år, jag minns inte om det var stickningen eller kanske inläggen om Astrids sjukdom som gjorde att jag hittade hit (googlade många sjukdomar när jag pluggade, nu nyexad underläkare). Jag fastnade för dina fantastiska bilder och trivsamma texter och har tack vare dig inte bara stick-UFOn utan även ett sy-UFO (en blus, jag vågade klippa men nu kom ju sy-ihop-delen och så blev det klurigt igen. Nå, på't igen).
Just nu stickar jag mer eller mindre aktivt på ett par sockar och Maja Karlssons Mameluck 2.0. I stickkorgen ligger också en halvfärdig koftan Gertrud och underbart grönt ullgarn till en koftan Siri.
Hälsningar från @malinmittiprick

Åsa said...

Grattis till 10-åringen!

Jag har läst din blogg i några år nu. Gillar din blandning. Hittade igen den när jag började sticka sockor för några år sen. Dina foton och kreativitet är så inspirerande! Jag stickar just nu två olika strumpor, en kofta och vantar. Jag vill nångång sticka en Bohuströja!

Metamorphosis said...

Grattis till dessa tio år!! Och tack för all inspiration genom åren! ❤
Jag var nog inte med från början riktigt, men ganska tidigt ändå? Kanske från 08-09 någon gång?

Själv stickar jag som vanligt flera saker parallellt - en Hønsestrik-kofta, en halskrage + ufon jag helst skulle vilja glömma... ��
På önskelistan står en Siri (andra försöket) men jag är också sugen på på en over size tröja, kke med skorstenskrage? Och fickor? Med mosstickade partier? Eller en liten klänningsjumper, slätstickad med i stickade pärlor?