Friday, September 8, 2017

En flexibel väska

Det hjälpte visst att skriva om att peppen var låg för bloggandet, tog bara några dagar så fick jag lite mer sug. Tack för alla era fina kommentarer på förra inlägget, det värmer verkligen! Jag kommer inte sluta blogga (i alla fall inte på lääääänge) och jag tycker fortfarande att det är kul. Dessutom är det bra för mig själv att alltid ha all info samlad kring vad jag syr och stickar.  

Idag mötte jag upp Katarina och tog lite kort med henne vid Ramberget. Det duggregnade men de stora bokarna där skyddar rätt bra och duggregn ger fantastiskt fint ljus! 

Den här väskan sydde jag i början av sommaren, juni tror jag, men den har inte hamnat på bild förrän nu. Jag har funderat ett bra tag på en väska som går att använda både som ryggsäck och över axeln och hur det ska gå att lösa, pinnat ett helt gäng med olika varianter på Pinterest. Tillslut blev det en variant som är väldigt inspirerad av Frk Wiberg, hon hade kommit på en så smart variant att jag kopierade henne rakt av. Såhär ser den ut på ryggen....

 ...och såhär ser den ut över axeln. Funkar väldigt bra att bära på bägge sätten! Storleken freestylade jag, och precis när den var klar så tyckte jag att den blev alldeles för liten. Men det har visat sig att en liten ryggsäck var precis vad som saknades i min väsk-garderob och jag har använt den jättemycket hela sommaren! Vi är mitt i en ommöblering så jag hittar inte pappret jag antecknade storleken på, men det går ner en a-4 mapp med nöd och näppe.

Jag inser nu att det är lite svårt att se hur väskans remmar är konstruerade, men inne hos Frk Wiberg syns det mycket bättre. Det är alltså en rem mellan de två axelremmarna som går att justera beroende på hur den ska bäras. 

 Tyget är ett lite grövre vävt bomullstyg jag hade hemma men som jag inte minns vart det kommer ifrån. Den här är tänkt som en slags användbar toille och planen är att sy en till i ett mer slitstarkt tyg. Om jag orkar... det får vi se. Kanske nöjer jag mig med denna.

Jag gillar väskor med många olika fack så jag la ner rätt mycket tid på att planera de ultimata facken. Dels har den ett fack för mobil och plånbok på den sidan som bärs mot kroppen = noll risk att något blir stulet. 

 På insidan har den dels ett vanligt innerfack (syns inte på bilden) och dels ett fack anpassat så att en vattenflaska/termosmugg kan stå upp inne i väskan. Det är något jag verkligen saknar i de flesta väskor så det är jag väldigt nöjd med att jag lyckades få med. Innerfodret är ett bomullstyg från Stoff och stil.

Såhär ser den ut, enkel i utseendet men mycket flexibel och smart om jag får säga det själv (och det är ju min blogg så det får jag!). 

8 comments:

Ska du köpa nå't? :-) said...

Fin väska och perfekt ryggsäck, du är så duktig Clara!

Martha Joy said...

Å, så smart! Sånn har jeg ønsket meg lenge. Vet du om det skulle kunne fungere å sette en spenne i det lille båndet på tvers? Sånn at det kan åpnes og brukes som brystrem? Jeg liker best ryggsekker som kan festes over brystet, for da kan jeg samle stroppene litt, og den sitter bedre. Men det blir kanskje ubekvemt med en spenne når den skal brukes som veske og ikke sekk.

Unknown said...

Så underbart fin väska. Har precis sytt en Groove dress, som jag hittade här inne hos dig. Mitt första projekt. Blir så inspirerad av dig. Tänkte försöka mig på att sy denna väskan. Kan jag hitta ett mönster någonstans? Tack för att du inspirerar och gör mig sugen att slänga mig ut i sy-världen (min värld är stick- och virkvärlden)! Tack.

Malin said...

Jättefin väska! Och vilket snyggt foder. Hela du ser väldigt höstigt inspirerande ut. :-)

Unknown said...

Jättefin! Och tack vare detta inlägg fick kag tag på uppgifter om var jag köper sånt oilskintyg!

Unknown said...

Så jäkla smart. Undrar om det går att modda en väska en redan har för att få denna lösning? vill så gärna kunna cykla med min axelremsväska!

Hanna said...

En helt underbara väska. Det är ju precis vad man behöver. Fodret gör hela väskan. Det jag funderar över är, om man bär väskan över ena axeln buktar sig väskan när ena änden av väskan sitter fast i öppningen av väskan-högst upp och den andra längst ner. Har du något stelt som sitter i ryggen? Jag tänker att om man har använt väskan ett tag, några månader, att fästpunkterna gärna glider så att de hamnar i samma höjd.
Blir så inspirerad, du skriver så trevlig.
Hanna

Emma said...

Vad fin du är i håret!