Saturday, September 2, 2017

En till klänning

I början av sommaren både sydde och fotograferade jag den här klänningen men sen kom den aldrig längre än så rent bloggmässigt. Jag vet inte varför men jag har varit extra velig och ängslig senaste tiden, allt som jag bloggar och instagrammar känns typ "näääe men varför skulle någon vilja se det här trista?" eller "kan jag skriva såhär näe det låter jättekonstigt". Osv i all oändlighet. Och detta om helt vanliga saker, det är ju inte som att jag har någon superpolitisk blogg eller så, jag skriver bara om vad jag syr och stickar. Dessutom har jag alltid gjort det för min egen skull och skulle fortsätta även om det inte var någon som läste (skulle dock inte vara lika kul utan respons såklart 💗). Lite såhär har jag känt ända sen jag fick min utmattningsdepression men det går i vågor och nu är det visst en jobbig våg. Jaja, här är i alla fall en klänning jag sytt :).

Det här är väl lite också grejen: kolla här har ni en likadan klänning som jag sytt jättemånga gånger förut! Exakt samma modell som kanske 10-12 gånger tidigare. Denna gång i ett svartvitt viskostyg från Stoff och Stil.

 Men det är en bra modell! Kommer förmodligen sy fler :)

Har inte så mycket mer att skriva om den, men jag gillar den och har använt den en hel del under sommaren.

24 comments:

Birgitta Nilsson said...

Fortsätt att skriva. Du skriver alltid så tänkvärt och har helt underbara bilder. Allt som du syr o stickar blir så himla bra. Jag blir alltid lika glad när du gjort nya inlägg. Kram Birgitta på Tjörn😍

Anonymous said...

Så fin klänning!

Anonymous said...

Tack för ännu ett inlägg med fina bilder och kläder! Jag är en ständigt tyst lurker-läsare, men uppskattar det du skriver, syr och stickar och blir glad för de inlägg som dyker upp. Tänkte att det var ett bra tillfälle att påpeka det :-)

Helga said...

De ser så bekväma ut så kan förstå att du syr många! Jag tycker om att läsa din blogg :)

Ewa med bloggen tygochgarn said...

Roligt att du hittat en modell som du både tycker om att sy bära. Jag tycker att du är fin i din fina klänning.

Johanna said...

Det är så roligt att hitta ett mönster man trivs med. Och alla klänningar är ändå olika för tyget är inte samma.
Och fortsätt skriva bloggen om du själv vill. Vi är många dom gillar att läsa om det du skapar😊

Anonymous said...

Blir glad att läsa och se det du gör! Känns som att du syr och stickar det du vill själv, och då blir det automatiskt intressant!
Tack för att du delar med dig! ��

Lena said...

Jag tycker du gör jättefina klänningar och i praktiken visar hur samma mönster ser så olika ut i olika tyger. För några veckor (?) sedan läste jag ditt inlägg om er utflykt och din "allergi" mot piketröjor (ev inkl ägarna). Tänkte på det inlägget när igår när jag läste Susanne Ljungs artikel - speciellt stycket om att piketröjor föredras av vissa eftersom de täcker bilringar bättre än t-shirts... (Läser man hela artikeln kan det finnas skäl att undvika större ansamlingar av pikeklädda personer speciellt om man är i USA...)

Anonymous said...

Hej!
Det är ju jättebra att du hittat bra modeller som du trivs med att både använda och sy, det är roligt att läsa om. Varför ska man börja om från början alltid? -gäller ju såväl slöjdande som kläder. Visst kan det vara spännande att testa nya modeller och mönster men har man hittat något man verkligen trivs med varför ändra ett vinnande koncept. Man kan ju variera med tygval och tekniska lösningar tex placering av fickor, val av fållar/bandkantning, kjollängd osv.
Sy på och blogga på om det du vill och känner för - när jag bloggar ser jag det mest som en logg över saker jag gjort/testat och kanske vill titta tillbaka på senare.
Med vänlig hälsning
Fröken Slöjd

Anonymous said...

Hej Clara, jag är också en tyst bloggläsare, men uppskattar verkligen dina inlägg. Du har så fint formspråk, vackra bilder och bra texter! Tack för en fin blogg!
Kan jag fråga varit dina sandaler på bilderna ovan kommer ifrån? De ser så fina och superbekväma ut!
Mvh Johanna

Kattis said...

Superfin klänning, gillar mönstret. Har lite samma dilemma ibland (just nu kan hända) att det kanske inte är intressant... men jag skriver mycket för min egen skull. Så det borde inte spela nån roll! :-)

Unknown said...

Du skriver så fint och inspirerar många! Superfin klänning, ser skön ut!

Clara said...

Åh tack för era fina kommentarer! Jag kommer absolut inte sluta blogga, däremot kanske blogga lite mer sporadiskt under ett tag. Ställer inga krav på mig själv med bloggen, det är bara lustfyllt :). Precis som Fröken Slöjd kommenterar så ser jag det lite som en logg över vad jag gör, går ofta tillbaka själv och kollar vad jag gjorde för ändringar osv på grejer :).

Johanna: Tack! Jag köpte dem på Scorett i början av sommaren, märket heter Sweeks. De är verkligen supersköna, uppbyggda som Birkenstocks (mina favvosandaler annars) men lite coolare utseende.

Anonymous said...

Vill inflika att jag tycker om att du förutom handarbetet skriver om livet, din dotters och din sjukdom och följderna av detta. Livet är inte så lättsamt alla gånger. Det är en tröst att veta att man inte är ensam om det. Jag tycker att det du skriver på så vis är lite politisk ändå - människor, oavsett livssituation, är av kött och blod och har ett liv, en vardag.

Camilla said...

Jag har saker att blogga om också men blir osäker på om jag skriver bra och om det är intressant osv. Så jag tvekar med. Men det är en bra logg.

Agata said...

Äsch. Vi kommer ju och hälsar på hos dig. Det är du som bestämmer här. Skriv om ditt - det är det jag hälsar på för att läsa. Och tidvis är livet inte alltid det flashigaste som finns, men bloggandet kan få handla om det också, tycker jag. Och jag blir inspirerad av allt du skapar - vare sig det är nya modeller eller inte. Men påminn mig - vilken modell är det du använder? Jag behöver verkligen komma igång med sömmande av kläder och letar ivrigt klänningsmönster som inte är alltför åtsittande och avancerade.

Unknown said...

Hej!

Jag tycker om dina inlägg. :) Och som någon skrev, klänningarna ser olika ut även om det är samma modell. Jag tycker också om att sy sånt jag trivs i många gånger.

Skulle vara kul med ett samlingsinlägg där man får se bilder på alla klänningar av samma modell i ett inlägg. Kanske med kommentarer om vilken/vilka du trivs bäst i och varför. :)

Ha det bra!
Sara

Ska du köpa nå't? :-) said...

Jag gillar jättemycket din blogg och om du skulle sy samma modell 100 gånger till skulle jag utan tvekan vilja läsa om de 100 klänningarna :-). Och vet du vad? Jag tycker att Stoff och Stil borde "sponsra" dig!

Anne said...

Fortsätt blogga och skriv. Du inspirerar och det är roligt att läsa om alla dina projekt!

Unknown said...

Fortsätt blogga precis på det sättet du vill! Ta en paus när du vill, lägg bara upp bilder på garn, fota samma klänning tio gånger till, bara kör! Vi finns här! Jag tycker att det är jättekul just att se när du har gjort samma mönster i olika tyger, det är kul att se hur samma mönster ändå kan se så olika ut.

Silvia said...

Oh, I adore that little dress. So cute! I'm still trying to get a pattern with all the elements together, so well done!

As to blogging, I love your blog even though I read it with a translator app - which makes for some funny turns of phrase. It's great to see what you make in your part of the world and how I can relate to it here, despite huge distances and climates! I'm making the Clara socks in Anna Bergman's book because I loved yours so much! Fair Isle wool socks in California! So not needed but I don't care!

Blogging should be enjoyable, and if you need to focus on yourself or your family so be it. It's all part of the story you tell and we all wish you much health and happiness. Be well.

Cecilia N said...

Vad finns att tillägga efter att jag kollat de andra kommentarerna?
Jag har slitit ut tre likadana koftor. Enda anledningen att jag inte gjort en fjärde är nästan det: jag blir ledsen när den tar slut igen.
Istället testar jag andra koftor. Dessvärre tar de slut de med.
Så jag fattar precis varför du snöat in på "samma" klännng.

Laura Mardones said...

Det du skriver om känslorna kring did blogginlägg - det är SÅ viktigt och SÅ bra att du delar med dig av det! Jag känner samma tvivel och har låtit det hindra mig från att göra något jag (tror) jag vill göra. Att höra dig berätta om samma känslor gör att jag inte känner mig lika ensam. Så tack! ♡

Karin Åberg said...

Jag följer ganska många bloggar via bloglovin, läser inte dagligen men kollar ikapp då och då. Jag blir alltid jätteglad när du har lagt upp nåt, läser dina inlägg först och klickar aldrig "markera som läst" (som jag gör ibland på en del andra bloggar och ofta på ytterligare andra). Du kan skriva i ditt eget tycke hur konstigt eller ointressant som helst - jag gillar din blogg så himla mycket!