Saturday, December 16, 2017

Mamelucker

Det är ju verkligen en trend just nu att sticka mamelucker och jag vill inte vara sämre förstås! Är rejält frusen om lår och rumpa så har tänkt sticka ett par länge men först nu blev det av. Mönstret jag använt är Majas Mamelucker men sen har jag anpassat dem lite för att passa mig. 

Jag valde Cascade 220 att sticka dem i vilket är rejält mycket tjockare än vad mönstret är skrivet för så jag fick räkna om en del. Det hade jag dock ändå fått göra eftersom mönstrets mått är för stora mig. Mer detaljer med maskantal mm står på Ravelry. 

Jag fryser sällan om magen men ofta om låren så jag stickade midjeresåren mycket kortare än mönstret och förlängde benen rejält. Resultatet är inte alls lika snyggt som originalet men passar mina behov väldigt mycket bättre. Jag tänker heller aldrig bära dem själva utan kommer alltid ha klänning över så hur de ser ut spelar faktiskt inte så stor roll. 

Mycket nöjd med mina mamelucker, de kommer värma mig skönt under vintern! 

De andra stickade plaggen jag har på mig är: 
Triangelmössa
Röd sjal
Hamburgsund-kofta
Benvärmare
Klicka så kommer ni till respektive plagg. 

3 comments:

Anonymous said...

Dina mamelucker ser ut att vara precis lagom långa. Själv har jag stickat ett par för långa. De sticker fram under klänningen.

Johanna said...

Efter att ha stått och småhuttrat på en julmarknad i två dagar började till och med jag längta efter mamelucker. Jag som annars hela tiden har varmt.
Det verkar smart med lite längre ben, det ska jag också göra.

Cloudberry said...

Utrolig flotte vinter bilder!
Mamelukker står på strikkelisten min i vinter. Og jeg tror jeg kommer til å strikke lengre ben akkurat som deg for det er der jeg fryser ;)