Saturday, December 2, 2017

Den mysigaste hoodien

 För ett tag sen sydde jag en hoodie till Andreas och under tiden jag sydde den så provade jag den ett par gånger. Och jösses så skön alltså! Fick ett akut behov av en lång hoodie även till mig (ja på Andreas är den ju inte lång då men på mig är den det). Så mysigt ju!

Till Andreas använde jag Brooklyn hoodie i strl Large och jag ville ha den lika stor och gosig i kroppen men nättare över axlarna. Så jag tog samma mönster men gjorde om ärmarna och ärmhålen så att det blev en passform som passar mig bättre. Nu minns jag tyvärr inte vilket mönster jag använde till ärmarna men tror det var ett basmönster för skjortor ur Inger Öbergs mönsterkonstruktionsbok. Eller var det från Rigel Bomber? Ett annat mönsters armar i alla fall. 

Tyget är ett tunt sweatshirttyg från Stoff och Stil, tror det kallades french terry där. Inte sån fluffig insida utan med små öglor liksom. 

Jag är supernöjd med denna! Kanske inte det roligaste plagget varken att sy eller ha i sin garderob men absolut ett av de mysigaste och mest använda. Perfekt att ha under alla sjukveckor nu i höst, om någon undrar så hostar jag fortfarande och har till och med hostat så mycket att jag sträckt en muskel i sidan. Så nu gör det också svinont varje gång jag hostar, kul....

5 comments:

Marit said...

Fin! Jag undrar över tyg och mönster till klänningen som du har under?!

Clara said...

Marit: Det kommer ett separat inlägg om den också så småningom! Men tyget är från Stoff och Stil och mönstret är Inari tee dress.

Failbetter said...

Jättesnygg! Jag skulle gärna gå klädd så där på jobbet. Med en lite ljusare färg på klänningen, helst. Tänk en ärtgrön eller ljust peteoleunblå klänning som sticker fram.

Anonymous said...

Petroleum...

Efwa - Medea said...

Undrar precis som Marit om klänningen. Tyget ser fantastiskt ut!