Friday, February 16, 2018

Lysa

Nu när det börjar bli ljusare blir jag genast mer sugen på att plocka fram kameran och ta kort på det jag håller på med. Detta ska bli ett par Lysa som Pia Kammeborn gjort mönstret till. För tillfället har jag helt snöat in på den här mörkgula varma färgen som nästan men ändå precis inte drar åt brunt (haha bra färgförklaring?). Faktiskt har jag hela tre projekt i samma gula på gång just nu. Jag har färgat den själv eftersom jag ville sticka i rauma finull och inte hittade någon gul i rätt nyans där.

3 comments:

Brita said...

...har också "snöat in mig" på just den gula färgen. Gult är definitivt inte fult. Riktigt snyggt till det naturvita...

Ewa med bloggen tygochgarn said...

Visst är det svårt att hitta rätt beskrivning på en färg som man verkligen gillar - men samtidigt rätt kul att försöka - roar själv mig med det ibland.
Gult piggar verkligen upp i februari som annars kan kännas lite färglös.

Anonymous said...

Du är ju så bra på att färga! Älskar den "nästan bruna" gula. Har alltid avfärdat gult, men du och ett antal andra stickbloggare har fått mig att inse att det ju faktiskt finns en massa fina nyanser av gult. Du får mig till och med att bli sugen på att lära mig färga (fast jag inbillar mig att det är för stökigt och kladdigt för mig), himla fint blir det i alla fall!