Friday, February 23, 2018

Spira

Idag släpper jag ett nytt mönster! Det var verkligen inte igår jag gjorde det sist, pga min utmattning har jag inte orkar göra det på länge. Dessa sockar heter Spira och inspirationen till dem fick jag för länge sen (två år sen kanske?) när en tjej med instagramnamnet lljanmar (hittar inte henne nu, måste bytt namn eller tagit bort sitt konto) la ut en bild på ett par underbara tvåändsstickade sockar i grönt och rött. Jag ville sticka ett par liknande och så blev dessa sockar till. Sen tog det lite tid för dels ville jag kolla med henne att det var okej att jag gjorde släppte ett mönster inspirerat av hennes sockar och sen har jag helt enkelt inte haft energi att göra klart det sista. Så mönstret låg nästan klart i min dator i ca 1 1/2 år, så kan det gå. 

Men så berättade min vän Anna på Dandelion yarns att hon och Organic Knitters skulle göra sockpaket tillsammans och undrade om jag ville vara med. Och då kom jag ihåg mitt nästan helt färdiga mönster och fick äntligen en anledning till att faktiskt göra klart det. Tack Anna och Matilda för det!  Denna månad är jag också intervjuad i Organic Knitters månadsbrev så anmäl er gärna till det också. Garnet till sockarna på bilden har jag färgat själv men under lördag eftermiddag kommer garnpaketen släppas för den som är intresserad av det! 

Spira är just nu ett gratismönster, ev kommer det bli ett betalmönster i framtiden så se till att spara ner det nu :). Det finns att hitta här på Ravelry.  Jag har valt att låta det vara gratis eftersom jag ofta är för trött för att svara på mail med frågor. Ber verkligen om ursäkt för att jag är så dålig på att svara! Men jag resonerar lite som så att om mönstret är gratis så har ni fått det av mig och det är mer okej om jag inte orkar svara på frågor då.
Dessutom är blomsterbården ett klassiskt motiv, jag vet inte riktigt hur stor rätt jag har att ta betalt för ett mönster med gammal traditionell svensk stickning inkorporerad? 

Förhoppningsvis orkar jag också översätta det till engelska så småningom men än så länge finns det bara på svenska. Tack till Karin, Matilda, Karin och Katarina som teststickat och korrekturläst! Tack också till Simon som hjälpte mig ta bilderna.

Hoppas att ni gillar mönstret och om ni stickar dem får ni gärna hashtagga med #sockanspira på instagram.

6 comments:

Ewa med bloggen tygochgarn said...

Tusen tack för ett jättefint sockmönster! Jag har redan laddat ner mönstret för kommande behov :). Jag har stickat så många koftor nu att jag känner att det kanske snart är dags för lite småstickning ...
Spira är ett fint namn på dina fina sockor - passar bra så här på vårvintern när det snart, snart börjar spira igen ... Hur kom du på det?

Vänliga hälsningar Ewa

Birgitta A said...

Tackar för ett fint mönster

Kattis said...

Jättefin socka! Hamnade direkt i Ravelry kön! :-)

Ida C said...

Fantastiskt fina sockar!! Ett stort tack för det fina mönstret :-)
Bara en liten kommentar. På din ravelry och i mönstret står det att "För att sticka Spira behöver du ett garn med ca 400m/100g i 3 olika färger." Och på Organicknitters hemsida står det att " ... eller annat sockgarn med 200 m/100g. ". Mvh!

Cecilia Bergman said...

Vilka härliga sockor :0)

Nini said...

Fina sockor!