Saturday, August 4, 2007

Spetssjals info


Några kommentarer angående spetsjalen har varit undrande om vad det är för projekt, så jag tänkte att jag skulle skriva lite fakta.

Mönstret heter Nordisk sjal Model 262 (designad av Lone Christiansen) och är ett danskt mönster som jag impuls-handlade i en affär i Köpenhamn. Där köpte jag även 250g gammalrosa alpaca. Egentligen skulle den stickas i Kidmohair, men det fanns bara i vitt och grått, och jag ville ha något mer färgglatt.

Det är det ett av de största projekt som jag någonsin stickat, och jag har aldrig någonsin lagt upp 430m förr....
Sjalen stickas nämligen med början i V:et, och det blir sen mindre och mindre v:n.
Än så länge har allt gått bra, men jag är lite undrande över slutet. Återkommer nog med en del frågor angående det senare.
Danska kan vara svårt att förstå ibland.

Bild på sjalen ser ni längst upp, och jag hoppas att det är lagligt att lägga ut en bild så.

3 comments:

Dödergök said...

Oj oj oj vad snygg den är! Undrar just om det går att köpa mönstret i sverige någon stans, ska genast ta och googla och se om jag kan hitta det. Var det dyrt?

Dödergök said...

hej! tack för ditt erbjudande men det är ju faktiskt olagligt att kopiera mönster (om det inte uttryckligen står på dem att man får kopiera) och jag vill ju inte locka in dig i några olagligheter... :) Jag ska leta vidare hittills hittade jag bara någon dansk webbshop och kanske en norsk.

Anonymous said...

Den var fin. Har fått fnatt på att sticka sjalar men tycker det är svårt få tag på bra mönster som på svenska.