Monday, November 19, 2007

Slott och baskrar

Två baskrar har jag stickat klart, och fler lär det bli! Årets julklapp från ClaraSofia kommer bli baskrar i regnbågens alla färger. En snabb och rolig stickning, lagom mycket att hålla koll på framför tvn.

Den gröna är till mig själv, stickat i silkealpaca. Ungefär 110g gick det åt. Den gula är en julklapp, stickad i drops alpaca. Lite mindre än 100g gick det åt till den. Som ni kanske ser är den lite mindre, men hon som ska bära den har lite mindre huvud också.

Vet ni vart jag har spenderat min helg? På ett slott! Ett riktigt slott, med torn och fina trappor och allting ett slott ska ha. Snö fanns det där också, inte för att slott alltid är omgärdade av snö, men det höjer mysfaktorn.
Nu är det inte så att jag känner någon greve eller så, även om det hade varit trevligt. Slottet är omgjort till folkhögskola, och det är alldelles vanliga rödblodiga elever som bor där. Så oglamouröst är sanningen, men ett slott är ett slott och det var häftigt.

Tyvärr har jag inte en enda bild, för batterierna dog i min kamera. Ni får tro mig när jag säger att det var fint.

2 comments:

Anonymous said...

Så härligt att få vandra omkring i ett slott!
Omgjort till skola, än sen. Har man en uns fantasi så kan det bli vad som helst.
Kommer jag in i gammla "finare" hus med stora salar så älskar jag att fantisera om hur det kan ha sett ut förr. Kanske hade dom fina baler i just det rummet ........
Må gott och lycka till med stoppljuset

Stina Johansson said...

Min mössa månne?