Saturday, November 7, 2009

Novembersjal


Den här sjalen påbörjades för länge sen, i en månad med en himmel som ser lika dan ut som denna månaden. Färgen på garnet heter Smoke, men jag tycker den ser ut precis som Göteborg gör i november till mars. Så lämpligt att den blev klar just nu då!
Det har varit massa problem med den här sjalen, den började som en swallowtail men så så insåg jag att garnet inte skulle räcka. Så kanten är stickad efter Stick o brinns mönster, och tillslut efter några upprepningar blev den klar.

Jag älskar Göteborgs hamn, och det finns väl knappast bättre ställen att ta kort på en Göteborgs-sjal än där? Precis vid Eriksbergskranen har de dessutom jättegod sushi, dit är det alldeles lagom cykelavstånd hemifrån oss.

På vägen hem cyklade vi förbi den här affären med sina fina skyltar. Andreas hittade en moped han vill ha...

9 comments:

Strumpstickan said...

Fin sjal! Kul med cykelaffären, det är inte så långt från där jag bor:)

HELLO TIGER! said...

Ibland händer det att jag vill flytta från Stockholm till Göteborg. När jag ser dina bilder och känner din kreativitet är ett sådant tillfälle!

Emilia said...

Superhärlig sjal!

Tant Grön said...

Hej Clara, vilka helt ljuvliga sjalar och vantar och muddar man hittar här på din blogg! Göteborgssjalen är ju perfekt, lika mycket Göteborg som november....

A i Göteborg said...

Hej! Vilken fin sjal! Vad var det för garn du använde (i färgen Smoke)?

Clara said...

Jag glömde visst skriva vilket garn det var, men det är suri blue från fleece artist, jag köpte det hos garnkorgen på nätet. Det gick åt precis en härva till den här sjalen, med stickor nr 3.

Dödergök said...

Vilka fina disiga gråa Göteborgsbilder. Sjalen blev jättefin. Den grå färgen passar verkligen årstiden.

SF said...

Vilka härliga bilder!

Jullan said...

Så fin sjalen blev!! Jag har sparat mönstret och skall prova sticka den. Ser ut att passa mig bättre med ett svenskt mönster! Jag vet inte än vilken färg det blir... Rostbrunt kanske... Härliga bilder från göteborg, bodde i göteborg under min studietid.