Saturday, July 2, 2011

Broderi-pepp

Nu är jag jättesugen på att brodera! Först ut blir nog inte citatet från förra inlägget dock, utan broderiet som syns på bilden ovan. Det broderade jag till en utställning som heter Röstlådan, en orange container som åker runt i landet fylld med ungdomars olika tankar i form av broderier, pärlplattor, m.m. På bilden är broderiet inte riktigt färdigt, av någon anledning tog jag aldrig kort på det färdiga resultatet.

Men nu skulle jag vilja ha det här broderiet uppsatt på min egen vägg, så jag tror att jag ska brodera en korsstygns-variant av det.

Har ni fler tips på fina saker att brodera? Jag skulle gärna ha den nutida klassikern "Den man ligger med får bädda" uppsatt ovanför sängen. Min mamma har broderat en bonad med texten "morgonstund har grus i ögonen", vilket är roligt men i hennes fall inte sant för fem öre eftersom hon alltid är uppe med tuppen. Jag kanske inte är uppe med tuppen, men drar nog mer mot guld i mun hållet än grus i alla fall!

4 comments:

RainyNight said...

Idag låter du mycket gladare och piggare! Härligt!

Otaliga projekt said...

Jag tycker också att Marks nya ordspråk var riktigt bra, det kommer nog bli en skapelse av det här hemma. Jag håller för tillfället på med att samla ihop mer nutida budskap för att brodera och rama in i snajdiga ramar. Ett av mina favoriter gjorde jag till min bloggväninna Linda i julklapp.
Här är en länk :
http://deotaligaprojekten.blogspot.com/2011/03/bless-mess.html
Sarah

Anonymous said...

Ordspråket som jag en gång fick på ett vykort sammanfattar grunderna i samhället rätt så bra: 'kärlek och respekt, ska det vara så jävla svårt!'

Jessica said...

"Morgonstund har grus i ögonen" skulle verkligen passa mig. Eller kanske "bjud mig på varm choklad om du vill att jag ska vakna". Du har säkert redan koll, men Annika Huetts Korsstygn på nytt är jättebra för inspiration. Lika så Subversive cross stitch av Julie Jackson (får intrycket av att Huett snott en del från den boken). Mitt favoritbroderi (korsstygn) hittills är riot not diet. Ska leta upp en bild och lägga upp på min blogg.