Friday, January 15, 2016

Saffranskoftan

Saffran som jag teststickat åt Docksjö är klar och jag gillar den jättemycket! Så rolig att sticka och jag tycker koftan blev så fin. Jag stickade storlek 104 och Astrid är 92-98 så den är fortfarande rätt stor på henne, men jag hoppas på att ändå kunna ta några bilder på henne i koftan snart. Det är svårt att ta bilder när varken dagsljus eller barn är så sugna på samarbeta... :)

Jag har ju teststickat så har följt mönstret undan några ändringar, men efter lite bollande med Nicolina bestämde jag mig för att sticka ärmar och kropp lika långa. På så sätt kunde jag ha kvar de enfärgade varven även när oket satts ihop.

Garnet är Peruvian Higland wool i vitt och en egenfärgad gul.

8 comments:

Svarta Malin said...

Så fin!!

Anonymous said...

Fint mönster och härlig saffransgul färg!

Alicia said...

Wow, vilken perfekt kofta! Nu kryper det i stickcentrat vill jag lova, och hjärtat kniper lite extra för den där färgen. Skulle vilja göra den där i egen storlek, helt klart!

ninni said...

Jättefin! Hoppas det kommer en vuxen-variant :)

Händer på Haga said...

Helt underbar!

Eli Kristin Magnussen said...

Aaaah, så nydelig kvikk og flott kofte! Lekker sak :)

Lisa said...

Åh så fin! Tror du fått frågan förut men skulle du kunna viss hur du gör när du stickar mönsterstickning? Hur håller du garnet och hur ser du till att inte dra för hårt?

LindaLinnea said...

Hej Clara.
jag håller på att sticka en saffranskofta men får inte till mönstret i ärmen :/ tänkte om du kan förklara hur jag ska göra?
Tack för din toppen blogg och för att du delar med dig.

/LindaLinnea