Thursday, November 2, 2017

Brooklyn Hoodie

Andreas har lite längre längre överkropp än genomsnittet så han har alltid problem med att hitta tshirts och tröjor som inte är för korta. Tror att jag skrivit det tidigare när jag sytt tshirts och skjortor till honom. Så han önskade sig en hoodtröja i en lite längre modell, och det syr jag gärna! 

Redan tidigare har jag tänkt på att det verkligen är ont om mönster till hoodtröjor! Det är ju ett sånt basplagg liksom, hur kan det inte finnas fler mönster? Tillslut hittade jag i alla fall ett, Brooklyn hoodie. Det är egentligen gjort för kvinnor, men vem bryr sig när det gäller en enkel hoodie liksom (dvs så länge den inte har bystinsnitt osv som för Eloise i Sy! som jag annars sytt hoodies av). 

Andreas är vanligtvis en L och så även i detta mönster. Mönstret har två olika längder men jag förlängde den ytterligare med 8cm för kroppen och 1cm för mudden. Då blev en 70cm dragkedja perfekt. Ärmen förlängde jag också litegrann. I midjan gick mönstret in en bit, anpassat för dam som sagt, så då lät jag kurvan bli lite rakare, lite på känn bara. Inte helt rak dock, fortfarande en liten kurva inåt.  

Tyget är från Stoff och Stil (jag vet jag handlar jämt tyg där men är ej sponsrad) och är ett icke flossat sweatshirttyg som i butik heter french terry men på hemsidan något annat.
Andreas är jättenöjd med sin hoodie och jag känner mig också nöjd! Efter att ha provat den blev jag riktigt sugen på en lång hoodie till mig själv också, en i samma längd som hans så riktigt lång på mig. Har faktiskt redan köpt tyget så snart blir det nog en sån!

1 comment:

Tove said...

Vad fint du har sytt! Fina foton vid havet har du tagit också! Jag hoppas att vi ofta kommer åka till havet när vi flyttar till Göteborg! :)